Cum se dezactivează ecranul de blocare în Windows 10

Cum se dezactivează ecranul de blocare în Windows 10
⏱️ 4 min read

Ecranul de blocare nu este cel mai util instrument pe care îl aveți pe computerul dvs. Windows 10 și există o serie de motive pentru care ați putea dori să îl eliminați de pe computer. Ecranul de blocare nu este nici măcar ecranul de conectare și este mai mult un strat pentru a ajunge la următorul ecran.

Deoarece nu are nimic util pentru dvs., puteți scăpa de el de pe computer, astfel încât să aveți mai puține ecrane de parcurs atunci când utilizați computerul.

Iată trei moduri de a dezactiva ecranul de blocare în Windows 10.

1. Utilizarea Editorului de registry pentru a dezactiva ecranul de blocare

Dacă nu aveți acces la Editorul de politici de grup, dar aveți acces la Editorul de registry, atunci puteți utiliza pașii următori.

1. Deschideți utilitarul Run dând clic pe meniul Start și căutând și făcând clic pe „Run”. Când se lansează, tastați regedit și faceți clic pe „OK” pentru a deschide Editorul de registry pentru sistemul dvs.

2. Când se deschide Editorul de registry, mergeți la următoarea cale făcând clic pe directoarele din panoul din stânga.

3. Odată ce ați ajuns la acea cale, faceți clic dreapta pe directorul numit „Windows” și selectați „Nou” urmat de „Cheie” pentru a crea o nouă cheie în acel director.

Introduceți „Personalizare” (fără ghilimele) ca nume al tastei și apăsați Enter.

ecran de blocare-nou

4. Faceți clic dreapta pe tasta nou creată numită „Personalizare” și selectați „Nou” urmat de „Valoare DWORD (32 de biți)” pentru a crea un nou DWORD în acest director.

Introduceți „NoLockScreen” (fără ghilimele) ca numele DWORD și apăsați Enter.

blocare-ecran-dword

5. Faceți dublu clic pe noul DWORD creat în panoul din dreapta pentru a-i modifica valoarea.

blocare-ecran-nolock

6. În următorul ecran, introduceți „1” în câmpul „Date de valoare” și faceți clic pe „OK” pentru a salva modificările.

valoarea ecranului de blocare

Editorul de registru ar trebui să fi dezactivat acum ecranul de blocare de pe computer.

2. Utilizarea Editorului de politici de grup pentru a dezactiva ecranul de blocare

Dacă aveți versiunea de Windows 10 care vă permite să accesați Editorul de politici de grup și nu ați actualizat încă la actualizarea Aniversare, puteți utiliza pașii următori pentru a scăpa de ecranul de blocare.

1. Faceți clic pe meniul Start, apoi căutați și faceți clic pe „Run” pentru a lansa utilitarul Run. Când se lansează, tastați gpedit.msc și faceți clic pe „OK” pentru a deschide Editorul de politici de grup pentru computer.

ecran de blocare-gpedit

2. Când se deschide Editorul de politici de grup, mergeți la următoarea cale extinzând directoarele din panoul din stânga.

blocare-ecran-cale

3. Odată ce ați ajuns la acea cale, ar trebui să vedeți o setare numită „Nu afișa ecranul de blocare” în panoul din dreapta. Faceți dublu clic pe el pentru a-l modifica.

blocare-ecran-blocare-ecran

4. Selectați „Activat” pe următorul ecran și apoi faceți clic pe „Aplicare” urmat de un clic pe „OK” pentru a salva setările.

activat cu ecran de blocare

Editorul de politici de grup ar trebui să fi dezactivat acum ecranul de blocare de pe computerul dvs. Windows 10.

3. Redenumirea dosarului aplicației ecranului de blocare pentru a dezactiva ecranul de blocare

Dacă întâmplător v-ați actualizat computerul la cea mai recentă actualizare a Aniversării, atunci următoarea metodă ar trebui să vă ajute să scăpați de ecranul de blocare de pe computer.

1. Lansați File Explorer pe computer și mergeți la următoarea cale în care se află folderul aplicației ecranului de blocare.

blocare-ecran-sistem-aplicații

2. În acest director veți găsi un folder numit „Microsoft.LockApp_cw5n1h2txyewy”. Faceți clic dreapta pe acel folder și selectați „Redenumiți”.

blocare-ecran-redenumire

3. Nu efectuați modificări în numele folderului. Doar adăugați „.disabled” la sfârșitul numelui folderului și lăsați restul așa cum este. Apoi, apăsați Enter pentru a salva modificările.

ecran de blocare dezactivat

4. Reporniți computerul și veți observa că ecranul de blocare a dispărut.

Ceea ce ați făcut mai sus a fost să redenumiți folderul aplicației ecranului de blocare și să păcăliți Windows-ul pentru a crede că aplicația ecranului de blocare nu există pe sistem.

Pentru mai multe sfaturi legate de Windows, consultați ghidul nostru despre cum să accesați dosarul evaziv WindowsApps în Windows 10. Actualizările Windows pot fi și ele puțin instabile, deci consultați și lista noastră de remedieri pentru problemele de actualizare Windows 10.

Credit de imagine: Microsoft

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x