Come disattivare il gestore di password integrato in vari browser Web

Cum se dezactivează Managerul de parolă încorporat în diferite browsere web

Totul, de la conturile noastre de social media la conturile bancare online, la comanda de alimente, chiar și la site-urile noastre de serviciu, toate necesită o parolă pentru a vă menține datele în siguranță. Browserele moderne precum Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge, Safari etc. oferă un manager de parole încorporat care stochează toate parolele pe care le introduceți pentru diferite site-uri web. Deși această caracteristică este convenabilă de cele mai multe ori, de multe ori poate deveni enervantă, deoarece cere salvarea parolelor pentru site-urile web care nu sunt importante. Unii se pot îngrijora, de asemenea, că nu este suficient de sigur. Aici vă arătăm cum să dezactivați managerul de parole în diferite browsere web.

Dezactivați Password Manager în Google Chrome

1. Deschideți Google Chrome pe computer și faceți clic pe butonul meniului cu trei puncte din partea dreaptă sus. Sub meniul cu trei puncte, selectați Setări.

2. Sub secțiunea Completare automată, faceți clic pe Parole.

Manager parolă Chrome

3. În ecranul următor veți vedea opțiunea „Oferiți salvarea parolelor”. Dezactivați această opțiune. În plus, dezactivați opțiunea „Conectare automată”, care este chiar sub opțiunea „Oferiți salvarea parolelor”.

Google Chrome Dezactivează Manager parolă

Rețineți că dezactivarea opțiunii „Conectare automată” va împiedica Google Chrome să se conecteze automat la site-uri web folosind acreditările de conectare stocate.

ad-banner

4. Ați dezactivat acum managerul de parolă încorporat de pe browserul Google Chrome.

Dezactivați Password Manager în Firefox

1. Deschideți Firefox și faceți clic pe butonul meniului hamburger din partea dreaptă sus. Sub meniul derulant, selectați Opțiuni.

Firefox Dezactivează Manager parolă

2. Din panoul din meniul din stânga, faceți clic pe opțiunea „Confidențialitate și securitate”. Derulați în jos și în secțiunea „Conectări și parole”, deselectați opțiunea „Solicitați salvarea autentificărilor și parolelor pentru site-uri web”.

Setări Firefox

3. Gata! Ați dezactivat managerul de parole pe Firefox și nu veți mai fi întrerupt cu solicitarea de salvare a parolei.

Dezactivați Password Manager în Microsoft Edge

1. Deschideți browserul Microsoft Edge pe computer sau laptop. Faceți clic pe butonul cu trei puncte din dreapta sus, apoi faceți clic pe Setări.

Microsoft Edge Dezactivează Manager parolă

2. Din lista de opțiuni prezentată pe ecranul următor, selectați opțiunea Parole.

Parole Microsoft Edge

3. Dezactivați opțiunea „Oferiți salvarea parolelor”.

Dezactivați Password Manager

4. Urmând pașii de mai sus, puteți dezactiva acum managerul de parolă încorporat din browserul Microsoft Edge.

Dezactivați Password Manager în Safari

1. Faceți clic pe butonul meniului Safari și, din meniul derulant, selectați Preferințe.

Completare automată Safari

2. Selectați pictograma Completare automată.

3. Asigurați-vă că deselectați toate opțiunile, cum ar fi „Utilizarea informațiilor din contactele mele”, „Numele utilizatorului și parolele”, „Cardurile de credit” și „Alte forme”.

Încheierea

În timp ce puteți dezactiva managerul de parole dintr-un browser web pentru a scăpa de solicitarea enervantă de salvare a parolei, riscați să uitați parolele pentru site-urile web. Dacă nu aveți încredere în managerul de parole încorporat în aceste browsere, atunci puteți utiliza administratori de parole terți. Dacă aveți nevoie de o soluție specifică platformei, verificați cei mai buni manageri de parole pentru fiecare sistem de operare și platformă.

Legate de:

  • 4 dintre cei mai buni manageri de parole gratuite pe care ar trebui să îi utilizați în 2021
  • Administratori de parole pentru browser: Sunt destui de bine?
  • Ce ar trebui să aveți în vedere atunci când alegeți un manager de parole