Cum se dezactivează miniaturile de previzualizare a imaginii pentru Windows

Cum se dezactivează miniaturile de previzualizare a imaginii pentru Windows
⏱️ 3 min read

Miniaturile de previzualizare a imaginii pot fi foarte utile, deoarece vă permit să vedeți imaginea fără a fi nevoie să o deschideți. Este o caracteristică foarte utilă pe care majoritatea dintre noi am activat-o pe computerele noastre Windows.

Din păcate, această caracteristică utilă are un preț. Având-o activată, accesul la foldere și răspunsul sistemului sunt mai lente. Dezactivând previzualizarea miniaturii, nu numai că vă protejați confidențialitatea (doar în cazul în care cineva se uită peste umăr), dar vă ajutați și computerul să funcționeze puțin mai repede.

Cum să dezactivați miniaturile de previzualizare a imaginii utilizând File Explorer

Pentru a dezactiva previzualizările imaginilor, va trebui, evident, să deschideți File Explorer. Puteți face acest lucru apăsând tasta rapidă „Win + E” sau puteți utiliza și caseta de căutare. Faceți clic pe fila Vizualizare care se află în meniul Panglică, apoi faceți clic pe butonul Opțiuni.

Ar trebui să apară o fereastră pop-up Folder Options și, atunci când apare, faceți clic pe fila „View”. În caseta „Setări avansate” căutați opțiunea „Afișați întotdeauna pictograme, niciodată miniaturi”. Faceți clic pe casetă pentru ao selecta și nu uitați să faceți clic pe OK pentru a salva modificările.

previzualizare-vizualizare

Dezactivați miniaturile de previzualizare a imaginii utilizând registrul

Utilizarea registrului pentru a dezactiva miniaturile de previzualizare a imaginii poate părea complicată, dar nu este așa. Pur și simplu deschideți Registry Editor și în tipul Run regedit.

Notă: nu uitați să faceți o copie de rezervă a registrului înainte de a efectua modificări.

Odată ce este deschis, căutați folderul Advanced care va fi sub cheia „HKEY_CURRENT_USER” după ce faceți clic pe următoarele opțiuni.

Mutați prin următoarele opțiuni: „Software -> Microsoft -> Windows -> Versiunea curentă -> Explorator -> Cheie avansată.” Ar trebui să puteți vedea câteva valori DWORD în partea dreaptă a tastei Advanced. Faceți dublu clic pe valoarea DWORD „IconsOnly” și se va deschide o casetă mică.

preview-avansat

În caseta Value Data introduceți „1” și faceți clic pe OK pentru a salva modificările. Miniaturile de previzualizare a imaginii vor dispărea acum. Dacă vreți vreodată să fie înapoi, repetați acești pași și înlocuiți „1” cu „0.”

registry-zero

Dezactivați miniaturile de previzualizare a imaginii cu opțiuni pentru efecte vizuale

Dacă ați avut probleme cu primele două metode, atunci aceasta este o altă cale de ieșire. Accesați caseta de căutare și tastați performance. Va apărea caseta Performanță, iar prima filă va fi fila Efecte vizuale.

previzualizare-debifare-vizuale

Faceți clic pe fila respectivă și căutați cu atenție opțiunea care spune „Afișează miniaturi în loc de pictograme”. Faceți clic pe OK pentru a vă salva alegerile.

Eliminați miniaturile de previzualizare a imaginii prin Editorul de politici de grup

Înainte de a încerca această metodă, trebuie să rețineți că nu toate edițiile de Windows vor avea aceste opțiuni. Dacă nu îl găsiți, atunci cel mai bun pariu ar fi să încercați una dintre metodele de mai sus.

După deschiderea Editorului de politici de grup local, mergeți în stânga panoului și treceți prin următoarele opțiuni: „Configurare utilizator -> Șabloane administrative -> Componente Windows -> Explorer fișier”.

preview-file-explorers

În dreapta panoului, faceți dublu clic pe „Dezactivați pictogramele afișajului”. Alegeți Activat pentru a dezactiva previzualizarea în Windows / File Explorer. Nu uitați să faceți clic pe OK pentru a salva totul.

Concluzie

După cum puteți vedea, metodele de dezactivare a previzualizărilor miniaturilor sunt simple. Câteva clicuri ici și colo și se face treaba. Acest lucru nu vă va oferi performanțe de viteză fulgerătoare, dar vă va ajuta. Ce metodă ai de gând să încerci pumnul? Lasă un comentariu și anunță-ne.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x