Cum se dezactivează permanent întreținerea Windows

Cum se dezactivează permanent întreținerea Windows
⏱️ 5 min read

În cele mai recente iterații de Windows, o caracteristică numită „Windows Maintenance” a fost inclusă împreună cu software-ul. Acest instrument efectuează lucrări de întreținere pe computerul dvs. în fiecare zi la o oră specificată. Dacă detectează că computerul este ocupat sau oprit în acel moment, va efectua întreținerea data viitoare când computerul dvs. va rămâne inactiv timp de aproximativ cinci minute.

Deși este util pentru unii, utilizatorii care doresc să dezactiveze această caracteristică în Windows 8 și mai departe vor fi supărați să descopere că nu este opțională! În trecut, Windows 7, nu mai există o opțiune în Windows pentru a opri complet întreținerea automată. Tot ce puteți schimba este timpul în care Windows va efectua întreținerea, ceea ce nu vă ajută dacă doriți să opriți activarea totală. O puteți opri încă odată ce a început, dar dacă nu doriți să înceapă deloc?

Ce face întreținerea Windows?

Înainte de a ne opri funcțiilor din Windows, este o idee bună să ne dăm seama ce anume se oprește!

Despre subiectul Întreținerea Windows, spune Microsoft următoarele:

Windows depinde de executarea inboxului și a activității de întreținere a terților pentru o mare parte din valoarea adăugată, inclusiv Windows Update și defragmentarea automată a discului, precum și actualizări și scanări antivirus.

Scopul Întreținerii automate este de a combina toate activitățile de întreținere în fundal în Windows și de a ajuta dezvoltatorii terți să își adauge activitatea de întreținere în Windows fără a afecta în mod negativ performanța și eficiența energetică.

Este puțin criptic în ceea ce privește exact ceea ce face Windows Maintenance, dar se pare că gestionează automat actualizările Windows, defragarea discului și asigurarea faptului că PC-ul nu conține viruși și programe malware.

De ce ar trebui să îl dezactivez?

Dar toate acestea sună ca lucruri bune și pozitive pe care Windows le poate efectua pe computer. De ce naiba ai vrea să-l oprești?

Pentru unii utilizatori, întreținerea automată face mult mai mult rău decât bine. Când este lăsat singur timp de cinci minute, procesorul computerului și activitatea discului pot trece prin acoperiș, ceea ce le poate încălzi considerabil pe amândouă. Utilizatorii au raportat că sistemul devine incredibil de lent și nu răspunde la revenirea la acesta după ce a început întreținerea, iar alții chiar raportează că își strică computerele. Acești utilizatori ar prefera să-și poată lăsa PC-ul singur timp de cinci minute fără ca acesta să provoace probleme și, ca atare, vor dori să oprească întreținerea automată.

Chiar dacă Windows efectuează lucrări de întreținere pe computerul dvs. sună ca ceva pe care l-ați dori, metoda de dezactivare pe care o vom explora poate fi activată sau dezactivată prin schimbarea unei singure valori. Dacă doriți să efectuați lucrări de întreținere pe computerul dvs., îl puteți reporni și activa manual de unul singur, așa că nu vă faceți griji că pierdeți caracteristica de întreținere pentru totdeauna!

Cum se dezactivează întreținerea Windows

Deci, cum dezactivați întreținerea Windows pentru a porni automat?

Pentru a face acest lucru, trebuie să deschideți registrul. Apăsați „Tasta Windows + R” și tastați regedit, apoi faceți clic pe OK.

În editorul de registry este important să nu modificați fișierele decât dacă vi se spune! O modificare eronată în registru poate provoca ravagii pentru software-ul dvs. sau chiar pentru sistemul de operare în sine. Asigurați-vă că sunteți foarte atent în această fereastră!

În panoul din stânga navigați la HKEY_LOCAL_MACHINE, apoi SOFTWARE, Microsoft, Windows NT, CurrentVersion, Schedule și, în final, Maintenance. În partea dreaptă, căutați un fișier numit „MaintenanceDisabled”. Dacă nu îl vedeți, faceți clic dreapta pe panoul din dreapta și faceți clic pe „Nou”, apoi pe „DWORD (32-bit) Value”.

dezactivați-întreținerea-nou

Apelați noul fișier „MaintenanceDisabled”. (Asigurați-vă că ortografia și scrierea cu majuscule sunt corecte!)

disable-maintenance-file

Indiferent dacă fișierul a fost sau nu acolo, trebuie să-i spunem să dezactivăm întreținerea. Faceți clic dreapta pe fișierul „MaintenanceDisabled” și faceți clic pe „Modify …”

dezactivați-întrețineți-modificați

În caseta care apare, setați „date de valoare” la 1. Aceasta activează opțiunea „MaintenanceDisabled”, care va dezactiva, prin urmare, Windows Maintenance. Păstrați opțiunea Hexadecimal selectată, apoi faceți clic pe OK.

disable-maintenance-value

Reporniți computerul și întreținerea Windows va fi complet dezactivată pe computer.

Dacă doriți să reactivați Windows Maintenance, schimbați valoarea de la 1 la 0 și faceți clic pe OK. Apoi, după o repornire, puteți porni manual întreținerea în propriile condiții, mai degrabă decât în ​​Windows!

Gata cu întreținerea

Întreținerea Windows este o sarcină bine intenționată menită să vă mențină PC-ul într-o formă bună. Uneori, însă, poate face mai mult rău decât bine. Urmând acești pași, puteți opri complet funcția. Chiar mai bine, îl puteți reactiva oricând doriți, astfel încât să vă puteți bucura de cele mai bune din ambele lumi.

Confidați întreținerea computerului dvs. Windows? Dacă nu utilizați Windows, ați face-o dacă ați face acest lucru? Spuneți-ne mai jos!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x