Cum se dezactivează permanent Windows Defender în Windows 10

Cum se dezactivează permanent Windows Defender în Windows 10
⏱️ 5 min read

Când utilizați Windows 10, veți observa că vine cu propriul antivirus numit Windows Defender. Vine ca parte a Windows-ului în sine și rulează automat fără a fi nevoie să interveniți prea mult. Pentru unii, însă, Windows Defender este mai mult o problemă decât un ajutor. Ca atare, vor dori să dezactiveze Windows Defender în pace.

După cum veți descoperi în acest articol, dezactivarea Windows Defender în Windows 10 nu este atât de ușoară pe cât ar trebui să fie. Indiferent, asigurarea că Defender coboară și rămâne în jos nu este deloc dificil.

De ce să nu folosiți opțiunea implicită?

Poate părea puțin confuz faptul că dezactivarea permanentă a Windows Defender este mai complicată decât ar trebui să fie. La urma urmei, există o opțiune în Windows 10 pentru a dezactiva Defender. Îl puteți accesa accesând „Setări, actualizare și securitate”, apoi Windows Defender.

Cu toate acestea, dacă citiți descrierea setării, veți observa problema. Windows Defender o va face doar rămâneți inactiv pentru o perioadă scurtă de timp. Când detectează că este oprit prea mult timp, se va reporni automat. Aceasta înseamnă că, dacă doriți ca Windows Defender să rămână dezactivat, va trebui să continuați să dezactivați această opțiune de fiecare dată când Windows o resetează. Ce bătaie de cap!

Dezactivarea permanentă a Windows Defender

Din fericire, există o modalitate de a face acest lucru, astfel încât Windows Defender să nu se reactiveze singur. Nu este foarte evident cum să o faceți, dar odată ce ați învățat elementele de bază, veți putea să îl activați și să îl dezactivați fără probleme. Asigurați-vă că nu navigați pe web fără un antivirus funcțional activ! Asigurați-vă că aveți ceva instalat în prealabil pentru a compensa oprirea Windows Defender.

Există două moduri în care puteți dezactiva Windows Defender. Primul este prin registru, iar al doilea este prin fereastra Local Group Policy. De obicei, modul de politică de grup local este puțin mai ușor de realizat, dar îl puteți folosi numai în edițiile Pro, Enterprise și Education ale Window 10.

Dacă nu utilizați niciuna dintre edițiile de mai sus sau nu sunteți sigur pe care o utilizați, nu vă faceți griji! Toate versiunile de Windows 10 pot dezactiva Windows Defender folosind metoda de registry. Urmați pașii de mai jos și ar trebui să vă rezolvați problema în cel mai scurt timp.

Utilizarea registrului (disponibil pentru TOȚI utilizatorii)

Mai întâi, deschideți comanda Rulați apăsând „Tasta Windows + R.” În caseta care apare, tastați regedit și faceți clic pe OK.

defender-permanent-disable-run-registry

Notă: faceți o copie de rezervă a registrului înainte de a efectua modificări.

Registrul de sistem se va deschide. În partea stângă navigați la următorul folder: „HKEY_LOCAL_MACHINE -> SOFTWARE -> Politici -> Microsoft -> Windows Defender”. Este posibil să vedeți un folder după Windows Defender numit „Manager de politici”. Nu faceți clic pe acel folder; în schimb, păstrați-l pe Windows Defender evidențiat ca următoarea imagine.

apărător-permanent-dezactivați-dosarul

În partea dreaptă a ferestrei este posibil să vedeți un fișier numit „DisableAntiSpyware”. Dacă o faci, este minunat! Dacă nu, va trebui să ne facem al nostru. Pentru a face acest lucru, faceți clic dreapta pe spațiul gol din partea dreaptă a ferestrei, accesați „Nou”, apoi „Valoare DWORD (pe 32 de biți)”.

apărător-permanent-dezactivează-dword

Windows va crea un fișier DWORD fără titlu, care nu ne folosește prea mult ca atare. Faceți clic dreapta pe fișier și faceți clic pe Redenumire, apoi numiți-l „DisableAntiSpyware”. Asigurați-vă că introduceți numele perfect!

Faceți clic dreapta pe fișierul „DisableAntiSpyware” și faceți clic pe „Modificați …”

apărător-permanent-dezactivează-modifică

Pentru a activa politica care dezactivează Windows Defender, setați datele valorii la „1” și faceți clic pe OK. Aceasta spune computerului că politica care tocmai a fost creată ar trebui să fie activată, iar Windows va dezactiva Defender pentru dvs. Dacă vreți vreodată să aduceți Windows Defender înapoi, reveniți la acest fișier și schimbați valoarea la „0.” Aceasta dezactivează politica și permite Windows Defender să funcționeze din nou.

apărător-permanent-dezactivează-set

Data viitoare când încercați să încărcați Windows Defender, veți vedea următorul mesaj de eroare spunând că a fost dezactivat.

apărător-permanent-dezactivează-confirmarea

Utilizarea politicii de grup locale

Pentru a începe, apăsați „tasta Windows + R” pentru a încărca caseta Run, apoi tastați gpedit.msc în casetă și apăsați OK.

apărător-permanent-dezactivează-rula-grupul

Dacă încercați să îl rulați într-o ediție diferită, cum ar fi Acasă, veți primi următoarea eroare

apărător-permanent-dezactivează-eroare

Aceasta înseamnă că nu puteți utiliza această metodă pentru a dezactiva Windows Defender. În acest caz, veți dori să utilizați în schimb metoda de registry de mai sus, care funcționează pentru fiecare ediție.

Când se încarcă fereastra Local Group Policy, verificați în secțiunea „Computer Configuration” pentru folderul „Șabloane administrative”. Deschideți-l, apoi deschideți „Componente Windows -> Windows Defender”. În dreapta ar trebui să vedeți un fișier numit „Dezactivați Windows Defender”.

apărător-permanent-dezactiva-politica

Faceți dublu clic pe acesta și faceți clic pe „Activat” din stânga. Apoi, se activează politica „Dezactivează Windows Defender”, care dezactivează Windows Defender. Dacă vă răzgândiți în viitor, puteți reveni aici și puteți selecta „Dezactivat”.

apărător-permanent-dezactivează-activează

Menținerea Defenderului jos

Pentru unii, Windows Defender poate fi mai mult un obstacol decât un ajutor. Și mai rău, versiunea care vine cu Windows 10 nu poate fi dezactivată permanent. Urmând una dintre cele două metode de mai sus, vă puteți bucura de computer fără a fi nevoie să continuați să dezactivați în permanență Windows Defender.

Folosiți Windows Defender ca antivirus principal? Sau optezi pentru altceva? Spuneți-ne mai jos în comentarii.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x