Cum se dezactivează previzualizările filelor în Safari pe Mac

Cum se dezactivează previzualizările filelor în Safari pe Mac
⏱️ 5 min read

Cu fiecare nou an, browserul web Apple primește o mulțime de îmbunătățiri care îi dezvoltă în continuare securitatea, confidențialitatea și funcționalitatea. Cu toate acestea, Safari 14 (versiunea livrată cu macOS Big Sur și disponibilă și pentru versiunile anterioare de macOS) este destul de diferită. În afară de a oferi o nouă identitate vizuală, Safari 14 vine și cu previzualizări cu file. Nu toată lumea este un fan al acestei funcții, așa că vă arătăm aici cum să o dezactivați.

Acest proces nu este atât de simplu, deoarece vă cere să utilizați aplicația Terminal. Totuși, nu trebuie să vă faceți griji, pe măsură ce vă parcurgem fiecare etapă a drumului. Să sărim direct înăuntru.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

Acordați permisiunile necesare terminalului

Există diferite moduri de a dezactiva previzualizările filelor în Safari, dar există o singură metodă care funcționează fără probleme. Vă cere să acordați „acces complet la disc” aplicației Terminal. Veți dori să faceți următoarele:

1. Mai întâi, asigurați-vă că părăsiți Safari dacă este deschis pe Mac. – nu doar să o minimizezi. În schimb, navigați la „Safari -> Închideți Safari” (sau utilizați Comanda + Î Comanda rapidă de la tastatură).

2. Faceți clic pe sigla Apple (în colțul din stânga sus) și alegeți „Preferințe sistem”. Aruncați o privire în partea dreaptă a ferestrei respective și selectați „Securitate și confidențialitate”.

3. Pentru a accesa aceste setări, faceți clic pe lacăt în colțul din stânga jos și introduceți parola de sistem macOS. Selectați „Acces complet la disc” utilizând bara laterală din stânga.

Previzualizări ale filei Safari Acordarea accesului pe terminal la terminal

4. În dreapta, ar trebui să vedeți o listă de aplicații, iar una dintre acestea ar trebui să fie Terminal. Bifați caseta de lângă numele acestei aplicații pentru a acorda aplicației permisiunile necesare. În cazul în care nu vedeți aplicația Terminal aici, faceți clic pe butonul „+” și adăugați aplicația manual.

Fila Safari Previzualizează permisiunile de pe terminal

5. Nu ezitați să închideți Preferințele de sistem ale macOS (nu este nevoie să salvați modificările), apoi continuați cu restul procedurii.

Dezactivați Safari’s Tab Previews pe un Mac

În cele din urmă, vă arătăm cum să deblocați un meniu Safari „secret”, cu ajutorul căruia puteți dezactiva previzualizările filelor (și puteți face multe alte lucruri interesante).

1. Lansați aplicația Terminal (găsită în folderul „Aplicații”). Alternativ, apăsați Comanda + Spaţiu pentru a lansa Spotlight și tastați „Terminal”. Apăsați tasta Enter pentru a deschide aplicația.

Tab Safari Previzualizări Lansarea Terminalului prin Căutare Sportlight

2. Tastați următoarea comandă:

și apăsați Enter pentru a executa comanda. Nu veți vedea o confirmare.

Comanda Terminal Previzualizări Tab Safari

3. Lansați Safari și ar trebui să vedeți meniul „Depanare” în partea de sus a ecranului. Faceți clic pentru a deschide acest meniu și navigați la „Caracteristici filă”. Aici veți găsi mai multe opțiuni, inclusiv „Afișare previzualizare filă pe Hover”. Asigurați-vă că ați selectat-o ​​(pentru a o dezactiva), care va dezactiva previzualizările filelor în Safari pe Mac.

Meniul de depanare a previzualizărilor din fila Safari

4. Reporniți Safari și încercați-l. Veți vedea că comportamentul său s-a schimbat. Mai exact, trecerea peste file nu va mai afișa previzualizări.

5. În cele din urmă, dacă doriți să scăpați de elementul de meniu „Depanare”, reveniți la Terminal și tastați comanda:

Din nou, apăsați Enter pentru a confirma. Asta e!

Desigur, dacă vreți să reveniți la vizualizarea previzualizărilor filelor Safari, repetați pașii de mai sus. După ce activați meniul „Depanare”, asigurați-vă că navigați la „Tab Features -> Show Tab Preview on Hover” și reactivați caracteristica.

Concluzie

Sperăm că ați reușit să dezactivați previzualizările filelor Safari folosind acest scurt ghid (și sperăm că este util). Dacă doriți să continuați să aflați despre acest browser, iată cum să personalizați pagina de pornire a Safari pe macOS. De asemenea, asigurați-vă că verificați selecția noastră cu cele mai bune sfaturi și trucuri Safari pentru utilizatorii de Mac.

Legate de:

  • Cum se blochează accesul la cameră, microfon și locație în Safari pentru iOS
  • Cum să blocați și să permiteți ferestrele pop-up pe Safari
  • Cum se șterge automat Istoricul navigării pe Safari, Chrome și Firefox

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x