Cum se dezactivează și se dezinstalează extensiile browserului în Chrome și Firefox

Cum se dezactivează și se dezinstalează extensiile browserului în Chrome și Firefox
⏱️ 3 min read

Extensiile pentru browser sunt în esență pluginuri care extind funcționalitatea unui browser web cu funcții suplimentare, cum ar fi modificarea site-urilor web și integrarea cu serviciile pe care le utilizați.

Majoritatea browserelor moderne acceptă extensii, deci există un număr destul de mare de ele disponibile, iar instalarea celor potrivite vă poate îmbunătăți productivitatea.

Cu toate acestea, instalarea mai multor extensii poate încetini browserul și poate cauza o întârziere severă. De asemenea, dacă instalați o extensie rău intenționată, aceasta vă poate infecta computerul sau vă poate spiona activitatea, captând eventual informații sensibile, cum ar fi detaliile cardului de credit sau parolele. Chiar și extensiile bine intenționate pot conține erori care ar putea deschide găuri de securitate în browserul dvs.

Din motivele de mai sus, este util să instalați extensii numai din surse de încredere. De asemenea, este important să instalați doar cele de care aveți nevoie și, dacă constatați că nu mai aveți nevoie de o extensie, dezinstalarea acesteia va ajuta la reducerea dezordinii și la accelerarea lucrurilor.

Acest articol explică cum să eliminați extensiile din Chrome și Firefox, două dintre cele mai populare browsere web din lume.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

Dezactivați și dezinstalați extensiile în Google Chrome

Google Chrome (și Chromium) oferă o modalitate ușoară de a dezactiva și elimina extensiile. Pur și simplu faceți clic pe meniul hamburger, plasați cursorul pe „Mai multe instrumente”, apoi selectați extensiile sau tastați chrome://extensions în bara de adrese.

Chrome vă va redirecționa către o pagină în care puteți vedea toate extensiile de browser instalate. Derulați în jos și faceți clic pe pictograma coș de gunoi de lângă extensia pe care doriți să o eliminați. Va apărea un popup și trebuie să faceți clic pe „Eliminare” pentru a confirma eliminarea.

Dacă doriți pur și simplu să dezactivați temporar o extensie fără a dezinstala complet, puteți face acest lucru debifând caseta de selectare „Activat” de lângă pictograma coș de gunoi. Nu trebuie să reporniți Chrome după eliminarea unei extensii.

extensii-browser-chrome-2

Dacă ați configurat sincronizarea în Chrome, aceasta va dezactiva sau dezinstala extensia de pe toate computerele.

Dezactivați și dezinstalați extensiile din Firefox

În Firefox puteți accesa toate extensiile instalate utilizând comanda rapidă de la tastatură „Ctrl + Shift + A” sau făcând clic pe butonul meniu și apoi făcând clic pe „Suplimente”. Veți fi redirecționat către managerul de suplimente.

extensii-browser-Firefox-1

În partea stângă faceți clic pe „Extensii”. De aici puteți dezactiva sau elimina extensiile folosind butoanele corespunzătoare. Unele extensii necesită să reporniți browserul înainte ca acestea să fie complet eliminate, deci asigurați-vă că faceți acest lucru dacă vedeți un link „Reporniți acum”.

extensii-browser-Firefox-2

Linia de fund

Instalarea extensiilor este o modalitate utilă de a adăuga noi funcții în browserul dvs. web, dar este necesar să nu treceți peste cap, astfel încât sistemul dvs. să rămână receptiv și sigur.

Sper că acest ghid a fost suficient de util pentru a demonstra cum să scapi de extensiile inutile din Chrome și Firefox. Spuneți-ne părerile dvs. în secțiunea de comentarii de mai jos.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x