Cum se dezactivează tasta de comandă rapidă a ecranului de blocare (Win + L) în Windows

Cum se dezactivează tasta de comandă rapidă a ecranului de blocare (Win + L) în Windows
⏱️ 3 min read

Dacă utilizați Windows chiar și o parte din timp, atunci veți ști probabil că cel mai rapid mod de a vă bloca computerul Windows este să utilizați comanda rapidă încorporată “Win + L.” Pe cât de util este, uneori este posibil să fie necesar să dezactivați această comandă rapidă pentru a vă împiedica pe dvs. sau alți utilizatori să o utilizeze accidental.

Deci, dacă vreți vreodată, iată cum puteți dezactiva cu ușurință comanda rapidă Win + L din sistemul dvs. Windows.

Dezactivați tasta de comandă rapidă Win + L

Notă: înainte de a edita registrul Windows, asigurați-vă că aveți o copie de rezervă bună a registrului Windows, pentru orice eventualitate.

Dezactivarea tastei de comandă rapidă “Win + L” în Windows este destul de ușoară. Tot ce trebuie să faceți este să editați o cheie de registru. Pentru aceasta, apăsați “Win + R” pentru a deschide caseta de dialog Run, tastați regedit și apăsați butonul Enter pentru a deschide registrul Windows.

Odată ce registrul Windows a fost deschis, navigați la următoarea cheie.

dezactivează-câștigă-l-comanda rapidă-politici-cheie

Acum trebuie să creăm o nouă cheie. Pentru aceasta, faceți clic dreapta pe tasta “Politici” care apare în partea stângă și selectați opțiunea “Nou” și apoi “Tasta”.

dezactivați-câștiga-l-comanda rapidă-cheie nouă

Denumiți tasta ca “Sistem” și apăsați butonul Enter. Această acțiune va crea cheia necesară. Odată ce cheia a fost creată, așa arată.

dezactivați-câștiga-l-comanda rapidă-cheie-sistem

După crearea cheii, trebuie să creăm o nouă valoare DWORD. Pentru a face acest lucru, faceți clic dreapta pe panoul din dreapta și selectați opțiunea “Nou” și apoi “Valoare DWORD (pe 32 de biți)”.

dezactivați-câștigați-l-comanda rapidă-nou-dword

Denumiți tasta ca “DisableLockWorkstation” și apăsați butonul Enter. Odată ce cheia a fost creată, așa arată. Valoarea implicită a datelor este setată la “0.”

disable-win-l-shortcut-disable-workstation-value

Pentru a dezactiva tasta de comandă rapidă “Win + L”, faceți dublu clic pe valoarea nou creată și introduceți datele despre valoare ca “1” și faceți clic pe butonul “Ok” pentru a salva modificările.

dezactivați-câștiga-l-comanda rapidă-dezactivați-stația de lucru-valoare-date

Acum pur și simplu deconectați-vă sau reporniți sistemul și sunteți bine să plecați. Dacă vreți vreodată să recuperați comanda rapidă “Win + L”, ștergeți doar valoarea DWORD pe care tocmai am creat-o.

Dezactivarea comenzilor rapide Comenzi întregi Win + Keys

Desigur, dacă doriți, puteți dezactiva și toate comenzile rapide “Win + Key”. Pentru aceasta, creați o nouă cheie sub “Politici” numită “Explorer”.

dezactivați-câștigați-l-comanda rapidă-explorator-cheie

Acum, creați o nouă valoare DWORD în panoul din dreapta și denumiți-o “NoWinKeys” și apăsați butonul Enter.

dezactivează-câștigă-l-comanda rapidă-cheie NoWinKeys

După crearea noii valori, faceți dublu clic pe ea și introduceți datele valorii ca “1.” Acum, faceți clic pe butonul “Ok” pentru a salva modificările.

dezactivați-câștiga-l-comanda rapidă-NoWinKeys-valoare-date

Reporniți sau deconectați-vă sistemul și toate comenzile rapide “Win + Keys” vor fi dezactivate. Dacă doriți să reveniți la modificări, ștergeți simplu cheia pe care tocmai am creat-o și sunteți bine să mergeți.

Fă comentarii mai jos, împărtășind gândurile și experiențele tale despre utilizarea metodelor de mai sus pentru a dezactiva comanda rapidă “Win + L” din Windows.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x