Cum se dezactivează urmărirea lansării aplicațiilor în Windows 10

Cum se dezactivează urmărirea lansării aplicațiilor în Windows 10
⏱️ 3 min read

Când utilizați meniul de pornire Windows 10, este posibil să fi văzut cea mai utilizată secțiune de aplicații în care Windows listează toate aplicațiile pe care le utilizați frecvent. Aceasta este o caracteristică utilă, deoarece vă permite să lansați rapid aplicațiile preferate și cele mai utilizate rapid. Cu toate acestea, pentru ca acest lucru să funcționeze, Windows trebuie să urmărească toate activitățile de lansare a aplicației în fundal, pentru a afla care aplicații sunt utilizate mai frecvent.

Dacă credeți că nu aveți nevoie de cea mai utilizată funcție de aplicații, puteți opri Windows să urmărească lansările aplicației. Acest articol vă va arăta cum.

Dezactivați urmărirea lansării aplicației din aplicația Setări

Cel mai simplu mod de a dezactiva urmărirea lansării aplicației este de a utiliza opțiunile furnizate în aplicația Setări. Acest lucru vă permite să activați sau să dezactivați rapid funcția când și când este necesar.

1. Pentru a începe, căutați „Setări” în meniul Start și deschideți-l. Alternativ, puteți apăsa și comanda rapidă de la tastatură Victorie + Eu pentru a deschide aplicația Setări.

2. În aplicația Setări, accesați „Confidențialitate”.

win10-app-launch-tracking-go-to-privacy

3. Selectați fila „General”. În panoul din dreapta comutați butonul de sub „Permiteți Windows să urmărească lansatorul de aplicații pentru a îmbunătăți Start și rezultatele căutării” la Dezactivat.

win10-app-launch-tracking-toggle-button

Aia este. Modificările vor fi salvate automat. De acum, Windows nu va urmări activitățile de lansare a aplicației. Dacă vreți vreodată să reveniți înapoi, comutați butonul pe Activat.

Dezactivați urmărirea lansării aplicațiilor utilizând Regedit

Dacă metoda de mai sus nu a funcționat dintr-un anumit motiv, puteți face același lucru prin Editorul de registry Windows. Tot ce trebuie să faceți este să creați și să editați o nouă valoare în Editorul de registry Windows. Ar trebui să aveți grijă în timp ce editați registrul, deci faceți o copie de rezervă a registrului înainte de a continua să editați, pentru orice eventualitate.

1. Pentru a deschide Windows Registry Editor căutați „regedit” în meniul Start și faceți clic pe el. De asemenea, puteți utiliza comanda Run regedit.

2. În Registry Edtior copiați și lipiți calea fișierului de mai jos în bara de adrese și apăsați Enter.

win10-app-launch-tracking-go-to-key

3. Aici veți găsi valoarea de registry „Start_TrackProgs” în panoul din dreapta. Dacă nu, faceți clic dreapta pe panoul din dreapta, selectați „Nou -> Valoare DWORD (pe 32 de biți)” și denumiți-l ca „Start_TrackProgs”.

win10-app-launch-tracking-dword-value

4. Pentru a dezactiva urmărirea lansării aplicației, faceți dublu clic pe valoarea „Start_TrackProgs” și setați datele valorii la „0”. Faceți clic pe butonul „OK” pentru a salva modificările. Dacă tocmai ați creat valoarea, datele despre valoare sunt deja setate la „0.”

win10-app-launch-tracking-value-data-0

Modificările sunt instantanee. Cu toate acestea, doar pentru a vă asigura, reporniți sistemul pentru ca modificările să intre în vigoare.

Dacă doriți să activați urmărirea lansării aplicației, schimbați doar datele valorice din „0” în „1.”win10-app-launch-tracking-value-data-1

Comentează mai jos împărtășind gândurile și experiențele tale cu privire la utilizarea metodei de mai sus pentru a dezactiva urmărirea lansării aplicațiilor în Windows 10.

Credit de imagine: John Swindells

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

You may also like...