Cum se dezactivează vizualizarea protejată în Microsoft Word

Cum se dezactivează vizualizarea protejată în Microsoft Word
⏱️ 3 min read

Toți cei 1,2 miliarde de utilizatori Microsoft Office au beneficiat probabil de formatul Vizualizare protejată Word. Când descărcați documente sau le formatați în Word de pe Internet, în special din servicii cloud (cum ar fi OneDrive, Google Drive, Dropbox și Box) sau ca atașamente de e-mail, veți primi documentul în „Vizualizare protejată”.

Vizualizarea protejată este modul Microsoft de a vă proteja computerul împotriva daunelor, oferindu-vă în același timp acces la documentul pe care l-ați descărcat. Oferind motive pentru setarea documentelor în Protected View, Microsoft site-ul web citește:

Fișierele de pe Internet și din alte locații potențial nesigure pot conține viruși, viermi sau alte tipuri de programe malware care vă pot afecta computerul. Pentru a vă proteja computerul, fișierele din aceste locații potențial nesigure sunt deschise în Vizualizare protejată. Utilizând Protected View, puteți citi un fișier și puteți vedea conținutul acestuia, reducând în același timp riscurile.

Cu toate acestea, Word nu este blocat în formatul Vizualizare protejată. Trecerea de la Vizualizare protejată la modul de editare durează doar câteva clicuri. Veți observa o bară galbenă de mesaje. Faceți clic pe „Activați editarea” așa cum veți vedea în bara de mesaje. Apoi, faceți clic pe Fișier și apoi Editați oricum. De asemenea, puteți sări peste Protect View complet și să treceți direct la modul de editare ori de câte ori descărcați documente formatate de Word de pe Internet.

Cum se dezactivează vizualizarea protejată în Word

Primul pas evident este să vă deschideți Microsoft Word pentru a vedea afișajul așa cum se arată în imaginea de mai jos. Cu excepția cazului în care utilizați versiuni mai vechi ale Word, aceasta ar trebui să vedeți când deschideți software-ul.

Acum, alegeți un document gol. Acesta ar trebui să fie documentul gol din partea stângă sus a desktopului, așa cum se vede în caseta roșie și săgeata de mai jos.

vizualizare-protejată-în-Microsoft-Word-2

Apoi, faceți clic pe fila „Fișier”. Veți vedea această filă în fișierul gol, așa cum este indicat de săgeata roșie de mai jos.

vizualizare-protejată-în-Microsoft-Word-3

Faceți clic pe Opțiuni. Acesta este ultimul link către partea din stânga jos a ecranului, așa cum este indicat de săgeata de mai jos.

vizualizare-protejată-în-Microsoft-Word-4

După ce faceți clic pe Opțiuni (de la pasul dinaintea acestuia), sunteți condus la Opțiuni Word, unde puteți accesa Centrul de încredere. Ultimul link din partea stângă jos a ecranului dvs. este etichetat „Centrul de încredere”, așa cum este indicat de săgeata de mai jos.

vizualizare-protejată-în-Microsoft-Word-5

Acum, uitați-vă în partea din dreapta jos a Centrului de încredere pentru a găsi un buton etichetat „Setări centru de încredere”. Faceți clic pe butonul respectiv, așa cum este indicat de săgeata de mai jos.

vizualizare-protejată-în-Microsoft-Word-6

Apoi, selectați „Vizualizare protejată”, care este al cincilea link din partea de jos din partea stângă a ecranului.

vizualizare-protejată-în-Microsoft-Word-7

În funcție de preferințe, puteți alege unul dintre cele trei tipuri de Vizualizări protejate sau o combinație a acestora. Vizualizarea protejată poate fi setată pentru:

  • Fișiere cu origini de pe Internet (cum ar fi stocarea în cloud, descărcări de pe site-uri web și altele). Acesta este practic toate fișierele dvs.
  • Fișiere care se află în locuri care ar putea fi nesigure, un domeniu public sau un depozit public online.
  • Clientul dvs. de e-mail desktop, de ex. Outlook.

vizualizare-protejată-în-Microsoft-Word-8

Concluzie

Cu Protected View dezactivat, puteți descărca cu ușurință și începe instantaneu editarea documentelor de pe Internet, e-mailuri, cloud și altele. Așa cum indică Microsoft pe site-ul lor web, Protect View este o caracteristică de securitate care vă protejează împotriva riscurilor. Dacă nu sunteți întotdeauna sigur că documentele pe care le descărcați sunt sigure, cel mai bine este să lăsați vizualizarea protejată Word.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x