Cum se dezinstalează BlueStacks pe Windows

Cum se dezinstalează BlueStacks pe Windows
⏱️ 8 min read

BlueStacks este o aplicație mică extrem de ingenioasă, care este ușor de configurat pe computer. Dezinstalarea acestuia, pe de altă parte, poate fi puțin dificilă, deoarece mulți utilizatori s-au confruntat cu diverse probleme după ce au încercat o eliminare tradițională. Acest ghid cuprinzător arată cum să dezinstalați BlueStacks, împreună cu toate fișierele sale reziduale, pe Windows, evitând în același timp problemele pe care le întâmpină majoritatea oamenilor.

Ce este BlueStacks?

BlueStacks este un program pentru sistemele de operare Windows și Mac care vă permite să rulați aplicații Android pe computer. În esență, este un emulator Android care este considerat de mulți drept cel mai bun din jur. Este incredibil de util pentru jucătorii de pe mobil care preferă să folosească tastatura și mouse-ul sau se bucură de a juca jocuri Android pe un computer cu ecran complet.

De asemenea, este util pentru persoanele care au nevoie să acceseze aplicații exclusive pentru Android pe computerul sau laptopul lor. Cu toate acestea, merită remarcat faptul că cea mai recentă versiune a programului (BlueStacks 5) este disponibilă numai pe Windows în momentul scrierii acestei, deși dezvoltatorii plănuiesc să lanseze versiunea pentru utilizatorii de Mac în viitorul apropiat.

De ce ați putea dori să dezinstalați BlueStacks

Există multe motive diferite pentru care ați putea dori să dezinstalați BlueStacks de pe computer. Poate ai decis să te muți la unul dintre concurenții săi, de exemplu NoxPlayer, LDPlayer, GameLoop, sau MeMU. Sau s-ar putea să întâmpinați probleme care justifică eliminarea aplicației sau ați terminat cu emulatorii Android.

Indiferent de motivul pentru care doriți să eliminați aplicația, este important să o dezinstalați complet, astfel încât să nu cauzeze probleme altor programe sau să interfereze cu reinstalările viitoare.

Cum se dezinstalează BlueStacks

Procesul de dezinstalare BlueStacks începe în același mod în care ați elimina orice program de pe computerul sau laptopul Windows, dar va trebui să faceți câteva lucruri suplimentare pentru a vă asigura că scăpați de toate fișierele suplimentare care au rămas în urmă de către aplicația. Pentru a dezinstala complet BlueStacks de pe computer, urmați pașii de mai jos:

 1. apasă pe Victorie + R tastele pentru a deschide instrumentul „Run”, apoi tastând „control” și apăsând introduce.
Bluestacks Run Control 1
 1. Faceți clic pe linkul „Dezinstalați un program” de sub „Programe”.
Panoul de control Bluestacks
 1. Localizați BlueStacks printre lista de aplicații, apoi faceți clic dreapta și selectați „Dezinstalare„.
 2. Urmați instrucțiunile expertului de dezinstalare până când vă spune că programul a fost dezinstalat cu succes.
 3. Faceți același lucru pentru orice alte iterații ale BlueStacks care sunt instalate pe sistemul dvs.
Dezinstalare Bluestacks
 1. Mergeți la unitatea pe care este instalat Windows și deschideți „ProgramData” pliant.
 2. Căutați „BlueStacksSetup” folder și apăsați Schimb + Șterge, apoi faceți clic pe „Da” butonul pentru a șterge folderul definitiv. Acest folder este ascuns în mod implicit, așa că va trebui să vă asigurați că „Elemente ascunsecaseta de selectare din Vizualizare fila din Explorer este bifată.

Notă: se pare că nu toate versiunile de BlueStacks creează un „BlueStacksSetup” pliant. Instalarea noastră de BlueStacks 5 nu a avut unul în „ProgramData” pliant.

 1. Deschideți Run instrument încă o dată, tastați „%temp%” și apăsați tasta introduce cheie.
Bluestacks Temp
 1. presa Ctrl + A de pe tastatură pentru a evidenția toate fișierele din folder și pentru a șterge și aceste fișiere definitiv.
Folderul Bluestacks Temp
 1. Lansați Run instrument din nou și tastați „regedit”, apoi apăsați introduce. Aceasta va deschide Editorul de registru Windows.
 2. Extindeți folderul „HKEY_LOCAL_MACHINE” de pe panoul din stânga ferestrei, urmat de „SOFTWARE” pliant.
 3. Faceți clic dreapta pe „BlueStacksInstaller” în acest folder și selectați „Ștergeți” opțiune.
Editorul de registru Bluestacks
 1. Faceți clic pe „Da” pe ecranul de confirmare care urmează.

După ce ați terminat, BlueStacks va fi complet dezinstalat de pe computer, inclusiv toate fișierele reziduale pe care expertul de dezinstalare le trece cu vederea. Dezvoltatorii BlueStacks par să fie complet conștienți de problemele cu care se confruntă utilizatorii atunci când vine vorba de dezinstalarea produsului.

Au venit cu un instrument mai curat care poate dezinstala corect toate versiunile de BlueStacks instalate în prezent pe un computer. Descarca instrumentul de dezinstalare și rulează-l. Curățătorul se va ocupa de restul.

Ce ar putea să nu funcționeze când BlueStacks este dezinstalat

Principala problemă cu care se confruntă oamenii după dezinstalarea BlueStacks este că nu pot reinstala programul. Unele dintre fișierele de registry care au rămas în urmă fac ca programul de instalare BlueStacks să creadă că aplicația este încă instalată, ceea ce împiedică finalizarea vrăjitorului de instalare.

Mulți oameni se plângeau și de „Eroarea 2318” care apare atunci când încearcă să instaleze sau să dezinstaleze aplicația – o altă problemă care este probabil cauzată de fișierele de registry rămase.

Indiferent de problema legată de dezinstalare pe care o întâmpinați cu aplicația, probabil că o dezinstalare completă BlueStacks ca cea prezentată mai sus se va ocupa de ea.

întrebări frecvente

1. Care este avantajul BlueStacks în comparație cu alți emulatori Android?

Pentru început, se presupune că BlueStacks utilizează mult mai puțină putere CPU decât concurenții săi, ceea ce îl face o alegere excelentă pentru utilizatorii care au mașini puțin mai slabe. De asemenea, este mult mai înțelept cu consumul său de memorie RAM. Drept urmare, utilizatorii au raportat o utilizare mai fluidă în general și timpi de încărcare mai rapidi pentru aplicațiile Android pe care le rulează.

2. Care este diferența dintre BlueStacks 4 și BlueStacks 5?

În mare parte, este doar îmbunătățirea performanței generale și reducerea stresului asupra mașinii dvs. Vă puteți aștepta la timpi de încărcare mai scurti, precum și la un consum mai mic de CPU și RAM. Ca rezultat, veți avea performanță mai bună a aplicației și o creștere a numărului maxim de instanțe BlueStacks pe care dispozitivul dvs. le poate gestiona.

3. Care sunt cerințele minime de sistem pentru BlueStacks?

Cerinte Minime de Sistem:

 • Sistem de operare: Microsoft Windows 7 sau mai nou
 • Procesor: procesor Intel sau AMD
 • RAM: 4 GB
 • HDD: 5 GB spațiu liber pe disc

Cerințe de sistem recomandate:

 • Sistem de operare: Microsoft Windows 10
 • Procesor: procesor multi-core Intel sau AMD cu un punctaj de referință cu un singur fir > 1000
 • Grafică: Intel/Nvidia/ATI, controler integrat sau discret cu scor de referință >= 750
 • RAM: 8 GB sau mai mare
 • HDD: SSD
 • Virtualizarea TREBUIE să fie activată pe mașină

Puteți reinstala BlueStacks oricând doriți. Dacă BlueStacks nu este ceașca ta de ceai, există multe alte proiecte minunate care îți permit să rulezi aplicații Android și pe computer.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x