Cum se dezinstalează cheia de produs Windows și se folosește pe un computer nou

Cum se dezinstalează cheia de produs Windows și se folosește pe un computer nou
⏱️ 3 min read

Dacă faceți upgrade la un computer nou, poate doriți să dezinstalați cheia de produs Windows pe vechiul computer, astfel încât să puteți utiliza aceeași cheie pe noul computer. Cu câteva comenzi simple îl puteți dezinstala cu ușurință.

În această postare vă vom arăta cum să dezinstalați cheia de produs Windows și să o instalați din nou pe un alt computer. Acest tutorial este scris folosind Windows 7, dar instrucțiunile sunt aceleași pentru Windows 8 și Windows 10.

Notă: Puteți utiliza un produs Windows cu amănuntul numai pe un alt computer. Cheia de produs OEM Windows este atașată la hardware-ul computerului și nu poate fi reutilizată pe alt computer. Pe scurt, puteți reutiliza cheia de produs Windows pe care ați cumpărat-o direct de la Microsoft, dar nu puteți reutiliza cheia de produs care a venit cu computerul când l-ați cumpărat.

Găsiți ID-ul de activare Windows

Veți avea nevoie de ID-ul dvs. de activare Windows pentru a identifica și dezinstala cheia de produs. ID-ul de activare este scris în informațiile despre licența Windows; puteți utiliza slmgr.vbs /dlv comanda din linia de comandă pentru a accesa aceste informații despre licență.

Pentru a face acest lucru, deschideți o fereastră de comandă ca administrator. Accesați meniul Start și faceți clic dreapta pe „Toate programele”. Faceți clic dreapta pe comanda rapidă „Prompt comandă” și selectați „Executare ca administrator” din meniu.

Dezinstalați-Windows-Product-Key-Command-Prompt

În promptul de comandă, introduceți

După o scurtă întârziere, fereastra Windows Script Host se va deschide cu informațiile despre licență. Căutați „ID-ul de activare” și notați-l undeva. Nu îl puteți copia, deci ar trebui să-l notați în Notepad sau să-l notați pe hârtie.

Uninstall-Windows-Product-Key-License-Information

Dezinstalați-Windows-Product-Key-Script-Host

Dezinstalați cheia de produs Windows

Acum, că știm ID-ul de activare, să dezinstalăm cheia de produs folosind /upk comanda (înseamnă „Dezinstalare cheie produs”).

Notă: În procesul de dezinstalare, cheia produsului nu va fi afișată. Asigurați-vă că aveți deja cheia de produs sigură undeva, cum ar fi pe un disc Windows sau notată undeva. Dacă nu aveți cheia de produs disponibilă extern, puteți utiliza, de asemenea, software de la terți, cum ar fi Produkey pentru a-l extrage din Windows.

În promptul de comandă, introduceți

Înlocuiți „(ID de activare)” cu ID-ul de activare pe care l-ați notat mai devreme. De exemplu, slmgr /upk 7cfd4696-d862-4afc-af3d-ff3d1b26d6c8.

Uninstall-Windows-Product-Key-Activation-ID

După ce ați terminat, ar trebui să primiți un mesaj „Cheia de produs dezinstalată cu succes”. În caz contrar, verificați ID-ul de activare și asigurați-vă că l-ați introdus corect.

Instalați cheia de produs Windows

Dacă doriți să instalați din nou cheia de produs, puteți utiliza fișierul /ipk comanda (înseamnă „Instalați cheia produsului”). În promptul de comandă, tastați

Înlocuiți „(cheia de produs Windows)” cu cheia de produs reală. De exemplu, slmgr /ipk m325d-2k31o-kved3-23m2d-dfo3d.

Uninstall-Windows-Product-Key-Install-Product-Key

Cheia de produs va fi instalată și veți primi un mesaj „Cheia de produs instalată cu succes”.

Concluzie

Puteți utiliza procesul de mai sus pentru a dezinstala cu ușurință cheia de produs Windows. Cu toate acestea, asigurați-vă că aveți cheia de produs stocată undeva în siguranță dacă vă gândiți să o folosiți din nou, deoarece în tot acest proces, cheia de produs reală nu va fi afișată. Spuneți-ne în comentarii de ce doriți să dezinstalați cheia de produs Windows.

Credit de imagine: Cheia mea de produs Windows Vista Home Premium

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x