Cum se dezinstalează Cortana după actualizarea din mai 2020

Cum se dezinstalează Cortana după actualizarea din mai 2020
⏱️ 5 min read

Pentru utilizatorii mari de Cortana, actualizarea din mai 2020 a transformat asistentul vocal într-o aplicație de productivitate. În timp ce puteți controla unele lucruri cu vocea dvs., mulți utilizatori ar prefera să dezinstaleze doar Cortana.

Microsoft obișnuia să facă acest lucru aproape imposibil, majoritatea utilizatorilor alegând doar să dezactiveze și să ascundă pictograma. Acum puteți dezinstala Cortana dacă nu îl mai găsiți util. Dacă vă răzgândiți vreodată, există și o modalitate ușoară de a o reinstala.

Este sigur?

Din moment ce Cortana a fost încorporată în Windows 10, este posibil să fi auzit că este periculos să elimini o componentă Windows de bază. Cu toate acestea, Windows funcționează bine fără Cortana, chiar înainte de actualizarea din mai 2020.

Acum, Cortana nu este integrat în Windows așa cum era. Acest lucru face ca mai sigur decât oricând să dezinstalați Cortana fără a vă afecta deloc sistemul. Dacă aveți nelămuriri, faceți o copie de rezervă a fișierelor înainte de a continua.

Dezinstalați Cortana

Chiar dacă Cortana este acum o aplicație, nu o puteți dezinstala din zona obișnuită „Adăugare și eliminare programe”. Înainte, ar trebui să editați registrul în Windows 10 Home. În Windows 10 Pro, puteți utiliza Editorul de politici de grup. După cum puteți vedea, nu a fost cel mai ușor de făcut, mai ales dacă editați registrul.

Acum, trebuie doar să utilizați PowerShell. Dacă nu l-ați folosit niciodată, nu vă faceți griji – nu este complicat.

Faceți clic pe Start și tastați „PowerShell”. Alegeți aplicația Windows PowerShell.

Dacă nu aveți drepturi de administrator pentru contul dvs. de utilizator, faceți clic dreapta pe PowerShell în rezultate și alegeți „Rulați ca administrator”. Apăsați Da dacă primiți un avertisment UAC (control acces utilizator).

Cum se dezinstalează Cortana după actualizarea Windows mai 2020 Open Open Powershell Admin

Dacă ați mai folosit promptul de comandă, PowerShell arată și funcționează în mod similar.

Cum se dezinstalează Cortana după actualizarea Windows mai 2020 Deschide fereastra Powershell

Apoi, tastați sau copiați și lipiți următoarea linie în prompt:

Cum se dezinstalează Cortana după actualizarea Windows mai 2020 Open Open Powershell Uninstall

Nu adăugați sau eliminați niciunul dintre spații. După ce ați introdus-o, apăsați Enter pe tastatură. Aceasta va dezinstala Cortana. Rețineți că acest lucru va funcționa numai dacă ați instalat deja Windows Update din mai 2020. În caz contrar, veți avea în continuare versiunea mai veche a Cortana, care este mult mai dificil de eliminat.

Reinstalați Cortana

Dacă vă răzgândiți, Cortana nu a dispărut pentru totdeauna. Puteți decide că noua versiune nu este atât de rea la urma urmei. Dacă da, puteți reinstala Cortana în orice moment. Tot ce trebuie să faceți este să deschideți Magazinul Microsoft.

Căutați „Cortana”. Selectați primul rezultat.

Cum se dezinstalează Cortana după actualizarea Windows mai 2020 Open Store Cortana

Faceți clic pe „Instalați” pentru a instala Cortana. Va trebui să vă conectați cu contul dvs. Microsoft pentru a descărca aplicația.

Cum se dezinstalează Cortana după actualizarea Windows mai 2020 Deschide Cortana

Păstrați Cortana, dar dezactivați

Dacă nu doriți să dezinstalați Cortana, dar nu sunteți sigur dacă doriți să utilizați aplicația, o puteți dezactiva pur și simplu. Acest lucru funcționează similar cu modul în care ați dezactiva inițial Cortana dacă nu l-ați utiliza.

presa Ctrl + Schimb + Esc pentru a deschide Managerul de activități. Deschideți fila Startup.

Cum să dezinstalați Cortana după Windows mai 2020 Actualizați Managerul de activități

Selectați Cortana din listă. Odată evidențiat, faceți clic pe butonul „Dezactivare” din colțul din dreapta jos. Acest lucru dezactivează Cortana de la pornirea oricând când porniți computerul.

Pentru a permite modificărilor să intre în vigoare, reporniți computerul. Când începe, Cortana nu va porni de această dată sau de altă dată, cu excepția cazului în care reactivați procesul. S-ar putea să doriți să ștergeți jurnalul Cortana dacă nu aveți niciun plan să-l mai folosiți.

Legate de:

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x