Cum se dezinstalează și se reinstalează Google Play Store pe Android

Cum se dezinstalează și se reinstalează Google Play Store pe Android
⏱️ 6 min read

Magazinul Google Play este o aplicație preinstalată pe majoritatea telefoanelor Android. Vă permite să descărcați aplicații, cărți, filme etc. pe telefon. Uneori, când vă confruntați cu o problemă pe telefoanele Android, dezinstalarea și reinstalarea Magazinului Google Play este una dintre soluțiile recomandate. Dar cum faci asta? Să verificăm cum să dezinstalăm Google Play Store și să-l reinstalăm.

Cum se dezinstalează Google Play Store

Fără a-mi acoperi cuvintele, permiteți-mi să clarific: nu puteți dezinstala complet Google Play Store de pe telefon. Cu toate acestea, îl puteți dezactiva sau elimina actualizările sale recente.

1. Cum se dezactivează Play Store

1. Deschideți Setări pe telefon sau tabletă.

2. Accesați Aplicații (Aplicații și notificări) și, sub Toate aplicațiile, atingeți „Magazin Google Play”.

3. Apăsați pe butonul Dezactivare. Va apărea o fereastră pop-up de confirmare. Confirmați când vi se solicită.

Magazin Google Play Dezactivați aplicația

Ce se întâmplă când dezactivați Play Store?

Când dezactivați Magazin Play, pictograma acestuia va dispărea de pe ecranul de pornire și din sertarul de aplicații. Nu veți putea actualiza sau instala aplicații. Cu toate acestea, nu se va întâmpla nimic cu aplicațiile existente. Acestea nu vor fi eliminate de pe telefon.

2. Cum se dezinstalează actualizările Google Play Store

1. Pe telefon, deschideți Setări.

2. Apăsați pe Aplicații și apăsați pe „Magazin Google Play” sub Toate aplicațiile.

Magazin Google Play Deschis din setările telefonului

3. Apăsați pe pictograma cu trei puncte din partea de sus și selectați „Dezinstalare actualizări” din meniu.

Google Play Store Deschideți actualizările de dezinstalare

Ce se întâmplă când dezinstalați actualizările Play Store?

Prin dezinstalarea actualizărilor din Magazin Play, acesta va fi restabilit la versiunea originală sau din fabrică. O puteți lăsa așa cum este sau actualizați manual așa cum se arată în secțiunea următoare. Pictograma Magazin Play va apărea în continuare pe telefonul dvs. și o puteți utiliza în mod normal. Puteți instala și actualiza și aplicații. Aplicațiile existente vor fi, de asemenea, sigure.

Cum se reinstalează Google Play Store

Puteți reinstala sau actualiza Magazinul Google Play într-unul din cele patru moduri.

1. Actualizați automat

În mod implicit, Magazinul Google Play se va actualiza automat în fundal, atâta timp cât este conectat la o conexiune de internet funcțională. după ce îi dezactivați sau dezinstalați actualizările, lăsați neatins Magazinul Google Play pentru câteva minute și se va actualiza singur.

2. Activați Google Play Store

Dacă ați dezactivat Magazinul Google Play așa cum se arată mai sus, trebuie să îl activați pentru ao utiliza din nou. Pentru aceasta, deschideți „Setări -> Aplicații -> Magazin Google Play”. Atingeți Activare.

3. Actualizați manual

Dacă Google Play Store nu se actualizează automat sau doriți să verificați dacă există actualizări noi, Google oferă o modalitate ascunsă de a face acest lucru.

1. Deschideți aplicația Magazin Google Play.

2. Apăsați pe pictograma imaginii de profil din partea de sus și selectați Setări din meniu.

Setări deschise Magazin Google Play

3. Atingeți Despre urmat de versiunea Magazin Play. Dacă este disponibilă o actualizare, Magazinul Play se va actualiza automat. În caz contrar, veți primi un mesaj pop-up care spune că Magazinul Play este actualizat.

Actualizarea manuală a magazinului Google Play

4. Instalați sau actualizați Play Store manual folosind APK

În cele din urmă, puteți instala manual o versiune actualizată a Magazinului Play pe telefonul dvs. Android utilizând APK-ul acestuia. Iată cum să procedăm.

1. Deschideți APKMirror.com, unul dintre site-urile de încredere pentru descărcarea APK-urilor.

2. Căutați Magazinul Google Play pe site.

3. Apăsați pe Magazinul Google Play. Derulați în jos pentru a găsi diferite versiuni. Atingeți versiunea compatibilă cu telefonul dvs. și apăsați pictograma Descărcare.

4. Odată descărcat, atingeți fișierul pentru al instala. Vi se poate cere să acordați permisiunea de a instala aplicații din surse necunoscute. Acordă permisiunea necesară.

5. Urmați instrucțiunile de pe ecran pentru a instala Google Play Store.

întrebări frecvente

1. Este sigur să dezactivați Magazinul Google Play?

Este sigur să dezactivați Magazinul Play pentru o perioadă scurtă de timp, mai ales dacă nu puteți descărca sau actualiza aplicații din Magazin Play sau vă confruntați cu o problemă similară legată de aplicațiile de pe telefon. Cu toate acestea, ar trebui să îl păstrați activat, deoarece vă ajută la instalarea și actualizarea aplicațiilor. De asemenea, ajută la verificarea aplicațiilor rău intenționate, datorită funcției Play Protect.

2. Cum o pot remedia dacă Google Play Store nu este găsit?

Este posibil să-l fi dezactivat accidental. Activați-l așa cum se arată mai sus sau instalați-l manual din APK.

3. Pot opri forțat Magazinul Google Play?

Da, puteți forța oprirea Magazinului Play accesând „Setări -> Aplicații -> Magazin Google Play”. Apăsați butonul „Forțare oprire”.

Magazinul Google Play este o aplicație indispensabilă pentru instalarea aplicațiilor, dar puteți instala și aplicații fără ea. În cazul în care nu vă place Magazinul Play, puteți verifica alternativele Google Play.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

You may also like...