Cum se digitalizează casetele audio și video

Cum se digitalizează casetele audio și video
⏱️ 4 min read

Când ați redat ultima oară o casetă audio sau video? Există mulți care nici măcar nu s-au născut când VCR-urile sau iconicul Walkman de la Sony au fost furori. De fapt, puteți găsi tutoriale online care vă învață cum să cântați o casetă care este hilar, dacă este cam trist.

Din moment ce aceste bucăți de nostalgie nu se mai întorc în curând, este posibil să doriți să digitalizați acele amintiri. Dacă aveți casete audio sau benzi VHS care adună praf, iată cum le puteți aduce la viață.

Digitalizarea casetelor audio

Casetele audio constau dintr-o casetă de muzică analogică a cărei lungime dă timpul total de redare. Dacă caseta dvs. a fost scoasă de pe unul dintre role, trebuie să o îndreptați și să o înfășurați cu grijă rotind încet butucii. Atâta timp cât banda nu este ruptă și ambele capete sunt disponibile, caseta audio poate fi restaurată.

Există șanse să nu aveți un magnetofon la îndemână pentru a testa și reda caseta audio. Din fericire, prețurile înregistratoarelor de casete audio au scăzut.

Aveți nevoie de un dispozitiv de captare a casetei USB, cum ar fi acesta de ReShow care este disponibil pentru 24 USD. Ceea ce îl deosebește de casetofoane și Walkman este că dispozitivul este conceput pentru a se conecta la un laptop sau PC printr-un cablu USB.

Redimensionare Captură casetă USB

După introducerea casetei audio și conectarea dispozitivului de captare audio USB la laptop sau PC, vi se va cere să instalați un software preinstalat, Audacity.

În cazul în care nu este disponibil, puteți cu ușurință descărcați software-ul pentru Windows, Mac sau Linux. Deschideți-l și utilizați „driverul principal de captare a sunetului” de sub „Windows Direct Sound” pentru a înregistra lungimea casetei audio.

Audacity Audio

Trebuie să ajustați volumul de intrare în Audacity, astfel încât ieșirea finală să nu fie prea tare. Mai întâi aduceți-l la nivelul liniei, astfel încât să puteți verifica „forma de undă” în timpul redării casetei audio.

Creșteți volumul de înregistrare până când ceea ce auziți este plăcut. În timp ce vă aflați, folosiți Audacity pentru a șterge ecourile sau segmentele de bandă audio defecte.

Ajustați nivelul de înregistrare Audacity

Audacity are o altă caracteristică numită „Etichete piese”, care poate fi accesată din meniul Editare. Vă va permite să vă împărțiți casetele pe melodii individuale sau secțiuni.

Etichete Audacity Label

Apăsați butonul Înregistrare (punct roșu), iar fișierul dvs. de bandă audio va fi salvat. Odată ce caseta audio a fost înregistrată, puteți exporta fișierul în format MP3, WAV sau OGG.

Exportați fișierul Audacity

Digitalizarea casetelor VHS

Pentru a digitaliza o bandă VHS, trebuie să vă asigurați că banda nu este deplasată greșit. Îndepărtați-l și apoi asigurați-vă că poate fi redat pe un player VHS. Dacă nu aveți unul, puteți găsi un player VCR online pentru mai puțin de 50 USD.

Lg Vcr Player

De asemenea, veți avea nevoie de un dispozitiv de captare video VHS-DVD. Diamond VC 500 este o opțiune foarte populară disponibilă pentru aproximativ 35 USD. Acesta vine cu un cablu și un software preinstalat, care este utilizat pentru a realiza conversia. Capătul USB al cablului se îndreaptă către laptopul sau PC-ul dvs., iar celelalte capete către sloturile desemnate din VCR.

Vhs To Dvd Diamond Multimedia

Aceeași companie, Diamond Multimedia, are și o Convertor VHS în digital pentru utilizatorii de Macbook.

Procedura este similară cu Windows. Capătul USB se îndreaptă spre Macbook, iar celălalt capăt către VCR sau camera video. Aici capturați filme VCR utilizând software-ul Empia care este inclus într-un CD de instalare. iMovie poate fi folosit pentru editare video.

În cele din urmă, veți avea nevoie Cyberlink PowerDirector software preinstalat odată cu achiziția de mai sus. Începeți să redați caseta video pe VCR și revedeți imaginile de pe laptop sau PC pentru modificări ulterioare. Puteți șterge porțiuni nedorite.

Odată ce porțiunile video corecte sunt disponibile, apăsați butonul Înregistrare și va salva întregul fișier video. De asemenea, îl puteți arde pe un DVD sau îl puteți încărca direct pe YouTube.

Înregistrați ecranul Powerdirector

rezumat

Dacă ești o persoană din secolul al XX-lea, casetele audio și video ar fi fost o experiență intrinsecă a vieții tale de demult. Capacitatea de a digitaliza casetele mai vechi vă poate ajuta să vă salvați amintirile mai vechi pentru un viitor perpetuu.

Ați folosit instrumente și dispozitive pentru a vă digitaliza casetele audio și video? Vă rugăm să ne anunțați în comentarii.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x