Cum se editează fotografii cu aplicația iOS Photos

Cum se editează fotografii cu aplicația iOS Photos

Au trecut vremea cumpărării unor programe de editare scumpe precum Photoshop sau Lightroom. În aceste zile, dacă doriți să faceți editări rapide și ușoare la fotografiile de pe iPhone, utilizați doar aplicația Poze. Aplicația Fotografii este cel mai simplu, rapid și cel mai bun mod de a face editări rapide înainte de a partaja cu prietenii, familia sau rețelele sociale. Vrei să îți creezi propria mică capodoperă? Deschideți aplicația Fotografii și începeți. Citiți mai departe pentru a afla mai multe despre cum să vă editați fotografiile cu aplicația Fotografii și să vă transformați fotografiile într-o perfecțiune pregătită pentru Instagram.

Cum să intrați în modul de editare

În primul rând și cel mai important este să învățați cum să intrați în modul de editare. Pentru a face asta:

1. Deschideți aplicația Fotografii de pe iPhone, atingeți „Camera Roll” sau altă galerie și apoi alegeți fotografia pe care doriți să o atingeți.

2. Când apare fotografia pe ecran, priviți în colțul din dreapta sus al ecranului și faceți clic pe „Editați”.

3. Acum vor apărea instrumentele de editare. Există trei opțiuni principale dintre care puteți alege: ajustarea luminii și a culorii, aplicarea filtrelor sau decuparea și îndreptarea.

Efectuarea de ajustări ale luminii

Cel mai bun loc pentru a începe cu modificările iPhone este modificările culorii, luminozității sau clarității. Începeți prin a căuta butonul din stânga în ecranul Editare, care arată ca un cadran cu puncte în jurul său. Când faceți editări aici, acestea vor afecta cantitatea de lumină din fotografia dvs. Veți putea crește expunerea generală sau puteți adăuga și elimina umbre.

Editați reglajele luminii camerei fotografii Iphone

Există o serie de opțiuni în acest spațiu, așa că să aruncăm o privire la unele dintre ele:

 • Auto: butonul Auto, care este prima opțiune care apare, va încerca să utilizeze inteligența artificială pentru a face ajustări la iluminare, umbre, luminozitate etc.
 • Expunere: modificările expunerii vor determina câtă lumină este în scenă. Așa cum este cazul cu cele mai multe opțiuni aici, puteți adăuga sau reduce cantitatea de lumină. Trageți glisorul spre dreapta pentru a vă lumina imaginea sau trageți la stânga pentru a o întuneca.
 • Strălucire: dacă doriți să aduceți mai multe detalii cu o imagine mai bogată după editări, acesta este locul de pornire. Tragerea glisorului spre dreapta va lumina umbrele. Tragerea spre stânga va face umbrele mai întunecate.
 • Repere: aici puteți regla luminozitatea numai a zonelor luminoase care există în prezent într-o fotografie. Deplasați glisorul spre stânga pentru a face luminile mai întunecate sau spre dreapta pentru a le face mai luminoase.
 • Umbră: umbrele sunt cel mai bine descrise ca fiind cele mai întunecate părți ale oricărei imagini. Glisați degetul spre dreapta și umbrele vor deveni mai strălucitoare sau spre stânga și urmăriți-le cum se întunecă.

Efectuarea de ajustări de culoare

Editați contrastul camerei foto Iphone

Permiterea ajustărilor culorilor vă va permite să schimbați aspectul fotografiilor și să le faceți să „apară”.

 • Contrast: lucrul cu instrumentul de contrast va permite modificarea tonurilor întunecate și luminoase din orice fotografie. Folosiți glisorul pentru a face ajustări precise. Mergeți la stânga pentru a reduce contrastul sau la dreapta pentru a crește și a face umbrele mai întunecate.
 • Luminozitate: în mod surprinzător, luminozitatea va lumina sau va întuneca fotografia. Ușor diferit de reglarea expunerii, glisorul de luminozitate va lumina sau întuneca fotografia fără a regla expunerea.
 • Punct negru: acesta este cel mai bun loc pentru a evidenția cele mai întunecate tonuri ale oricărei fotografii. Direcționând cele mai întunecate părți ale fotografiei, puteți crea o imagine mai dinamică.
 • Saturare: Doriți să faceți culorile mai vibrante? Mai puțin vibrant? Saturația este locul unde o puteți face. Glisarea spre dreapta va face ca culorile să apară mai mult. Alternativ, deplasarea spre stânga va face culorile mai dezactivate.
 • Vibranța: acest lucru este similar cu instrumentul de saturație, dar cu modificări mai subtile. Este o modalitate bună de a regla culorile într-o imagine fără niciun impact asupra tonurilor pielii.
 • Căldură: utilizarea acestei funcții de editare vă va ajuta să creați culori mai calde sau mai reci. Este o modalitate bună de a corecta orice problemă de balans de alb care ar putea exista pe fotografia originală. Glisați spre dreapta pentru a încălzi imaginea și spre stânga pentru a „răci”.
 • Tentă: dacă doriți vreodată să adăugați o nuanță de culoare verde sau magenta unei fotografii, acesta este locul unde o puteți face. Glisați la stânga pentru a adăuga o nuanță verde sau la dreapta pentru magenta.

Efectuați modificări de detaliu

Efectuarea oricăror modificări de detaliu poate ajuta într-adevăr o imagine să arate mai bine după modificarea setărilor. Aceste modificări vin cu o atenționare, totuși, deoarece cantitatea de detalii din orice imagine iPhone este limitată de dimensiunea senzorului de pe iPhone.

Editați claritatea camerei fotografiilor Iphone
 • Claritate: Faceți modificări aici, iar fotografia dvs. poate deveni mai clară (gândiți-vă mai clar) cu mai multă definiție. Dacă încercați să ascuțiți excesiv (în dreapta), puteți reduce semnificativ calitatea fotografiei.
 • Definiție: utilizați această opțiune pentru a face modificări la o fotografie care va îmbunătăți claritatea generală a oricărui detaliu.
 • Reducerea zgomotului: ai ajuns cu o imagine granulată noaptea? Aceasta este cea mai bună funcție de modificat, astfel încât să puteți termina cu o fotografie utilizabilă.
 • Vinietă: instrumentul de vinietă va încerca să lumineze sau să întunece orice margini din jurul unei fotografii. Dacă vreți vreodată ca cineva care se uită la o fotografie să se concentreze pe centrul imaginii, începeți cu ajustarea vinietei.

Efectuarea de modificări cu filtre

În timp ce editați lumina, culoarea și contrastul, toate necesită lucrări manuale, editarea cu filtre este mai bună pentru începători. Atingeți butonul din mijloc de pe ecranul „Editați” (arată ca trei cercuri suprapuse) și puteți glisa degetul prin ele. Pe măsură ce mișcați degetul, fiecare filtru aplică un aspect diferit ajustând unele dintre diferitele setări detaliate mai sus. Se poate aplica un singur filtru la un moment dat, dar puteți schimba filtrul oricând doriți.

Editați filtrele camerei foto Iphone

Apple a adăugat, de asemenea, opțiunea de fotografiere cu filtrele activate. Lansați aplicația pentru cameră și căutați același buton de filtrare în colțul din dreapta sus al ecranului. Sunt aceleași trei cercuri care se suprapun. Acum puteți face fotografii cu orice filtru la alegere activat. Chiar și după ce fotografiile dvs. sunt realizate cu un filtru, puteți totuși să reveniți și să adăugați alt filtru mai târziu. Acesta este un mod foarte bun pentru începători să înțeleagă modul în care vor ieși filtrele.

Decupați și îndreptați

Opțiunea din dreapta de pe ecranul de editare pentru fotografiile iPhone este butonul care vă permite să decupați sau să vă îndreptați pentru a vă ajusta perspectiva.

Editați Iphone Photos Camera Crop Square

Când faceți clic pe acest meniu, vi se vor furniza câteva opțiuni.

 • Prima opțiune este să vă îndreptați imaginea. Deplasați glisorul spre dreapta sau spre stânga până când imaginea pare corect îndreptată.
 • A doua și a treia opțiune sunt pentru corectarea perspectivei. Al doilea este de a regla perspectiva orizontal și al treilea este de a regla perspectiva vertical.
Editați camera foto Iphone Flip Square

Un alt set de opțiuni apare și atunci când vă aflați în ecranul de decupare. Uită-te în partea din stânga sus a ecranului și vei vedea opțiuni pentru răsucire și rotire. Rotirea face exact cum sună și pivotează fotografia la 90 de grade cu fiecare atingere a butonului. Butonul „flip” va răsuci imaginea pe orizontală.

Editați fotografiile Iphone Camera Reglați dimensiunea

De asemenea, în partea de sus a ecranului este un alt buton pentru ajustarea formatului fotografiei. În acest meniu puteți face fotografia originală și reglați la dimensiunea 16: 9, 10: 8, pătrat, 4: 3, 3: 2 etc. Există în total aproximativ zece opțiuni de dimensiune.

Nu în ultimul rând este posibilitatea de a-ți decupa fotografia și de a elimina orice distragere a fundalului nedorită. Decuparea unei fotografii este incredibil de ușoară și se face ajustând oricare dintre cele patru colțuri ale unei fotografii. De îndată ce intrați în ecranul de decupare, vor apărea patru colțuri albe la marginile fotografiei. Apăsați și țineți apăsate pe acestea și mutați-le în / afară sau stânga / dreapta până când veți găsi recolta perfectă. O margine albă va indica unde vor fi noile margini ale fotografiei pentru a vă ajuta să o încadrați exact așa cum doriți. Apăsați „Terminat” când ați terminat modificările și toate modificările dvs. vor fi salvate.

Deși există multe aplicații terțe pentru a face și edita fotografii pe un iPhone, aplicația implicită Photos este suficient de bună pentru majoritatea dintre noi. Pentru oricine dorește să intre și să înceapă, funcțiile de editare implicite vi se potrivesc.

Legate de:

Scroll to Top