So entfernen Sie alte und nutzlose Treiber in Windows 10

Cum se elimină driverele vechi și inutile din Windows 10

Pentru fiecare dispozitiv pe care îl aveți pe computerul dvs. Windows, veți avea nevoie de un driver pentru ca dispozitivul respectiv să funcționeze corect. Problema cu aceasta este că, pe măsură ce trece timpul, mașina dvs. Windows va fi împiedicată de o mulțime de drivere inutile și vechi, care în cele din urmă pot duce la probleme pe computerul dvs.

Cu siguranță, puteți dezinstala cu ușurință orice driver de dispozitiv utilizând instrumentele încorporate Windows. Problema este că managerul de dispozitive Windows afișează numai dispozitivele conectate în prezent și nu există nicio opțiune pentru a vedea drivere ascunse sau vechi. Aici vă arătăm cum să forțați driverele ascunse să apară și cum să eliminați driverele vechi din Windows 10.

Notă: acest articol se bazează pe Windows 10, dar ar trebui să funcționeze cu orice alte versiuni anterioare, cum ar fi Windows 7 și Windows 8, de asemenea.

Pentru driverele de grafică și sunet, utilizați DDU

Plăcile grafice sunt lucruri complexe și, dacă ați cumpărat o nouă placă grafică sau ați actualizat-o pe cea veche, atunci puteți constata că aceasta nu funcționează corect din cauza conflictelor șoferului. (Este posibil să nu funcționeze complet sau să fie predispus la blocări și reporniri.)

Dacă se întâmplă acest lucru, ar trebui să utilizați instrumentul gratuit Guru 3D DDU (sau Dezinstalare driver de afișare) pentru a dezinstala complet vechile drivere ale plăcii grafice înainte de a le instala pe cele noi.

Odată ce ați extras instrumentul, va trebui să deschideți Windows 10 în modul sigur, apoi să deschideți DDU și să selectați tipul dispozitivului (GPU sau Audio) din meniul derulant. După ce ați făcut selecția, faceți clic pe „Curățați și reporniți” pentru ca driverele dvs. să fie complet dezinstalate.

ad-banner

Odată ce vă întoarceți la Windows 10 obișnuit, puteți instala drivere GPU sau audio noi fără conflicte sau interferențe cu cele vechi.

Forțați șoferii vechi să apară

Înainte de a dezinstala driverele vechi, trebuie să forțăm driverele vechi să apară în listă.

1. Pentru a face acest lucru, apăsați Victorie + X și selectați „Prompt de comandă (Admin)” din lista de opțiuni.

eliminați-drivere-vechi-selectați-cmd-admin

2. Tastați următoarea comandă și apăsați butonul Enter pentru a executa comanda:

remove-old-drivers-enter-command

Ceea ce face comanda de mai sus este să forțeze toți driverele neprezente sau vechi și invizibile să apară în lista Device Manager. Odată ce ați făcut acest lucru, puteți continua dezinstalarea.

Dezinstalați Drivere vechi în Windows

1. Pentru a dezinstala driverele vechi, apăsați Victorie + X și selectați „Device Manager” din lista de opțiuni.

eliminați-driverele-vechi-selectați-manager-dispozitiv

2. Mergeți la „vizualizare” și selectați opțiunea „Afișați dispozitivele ascunse” pentru a dezvălui toate driverele ascunse și vechi.

eliminați-drivere-vechi-arată-drivere-ascunse

Lucrul bun al acestei funcții este că toți driverele vechi sunt decolorate, astfel încât să puteți identifica cu ușurință driverele vechi sau inexistente de la driverele actuale.

3. Selectați vechiul driver pe care doriți să îl dezinstalați, faceți clic dreapta și selectați opțiunea Dezinstalare.

eliminați-drivere-vechi-dezinstalați-drivere-vechi

Asta e tot ce trebuie făcut. Folosind acest sfat, puteți găsi și dezinstala cu ușurință orice driver vechi și ascuns. Aveți întotdeauna grijă să nu eliminați niciun driver de dispozitiv actual, deoarece acest lucru poate cauza probleme cu dispozitivul hardware conectat. De asemenea, verificați întotdeauna de două ori înainte de a dezinstala orice driver de dispozitiv.

Dacă aveți în continuare probleme care trebuie rezolvate cu grafica dvs. Windows 10, consultați ghidul nostru pentru remedierea unei plăci grafice defecte sau consultați lista noastră cu cele mai recente probleme de actualizare Windows 10 pentru a vedea dacă ați fost afectat.

Legate de:

  • 8 moduri de a opri rapid ecranul în Windows 10
  • Cum se maximizează ecranul proprietăților imobiliare în Windows 10
  • Cum să vizualizați driverele Windows actualizate recent