Excel are multe aplicații, cum ar fi urmărirea inventarului, menținerea unei liste de corespondență, realizarea de rapoarte de vânzări și multe altele.

Pe măsură ce baza de date crește, o problemă principală pe care o întâlnesc mulți utilizatori este obținerea de valori și rânduri duplicate. Acest lucru vă poate face calculele inexacte și îi va face pe oameni să vă pună la îndoială competența.

S-ar putea ajunge să oferiți un raport sumar cu valori duplicat sau chiar să trimiteți o scrisoare de două ori aceleiași persoane. Deci, va trebui să găsiți și să eliminați duplicatele pentru a evita aceste mici greșeli care ar putea avea implicații serioase.

Cum se elimina duplicatele in Excel Stergeti randurile duplicate
Eliminați duplicatele

Opțiunea 1: utilizarea instrumentului de eliminare a duplicatelor

Deoarece această problemă se întâmplă foarte mult, există o comandă dedicată pe o panglică care face mai ușoară gestionarea duplicatelor. Acesta este cazul versiunilor recente ale suitei Microsoft Office, cum ar fi excel 2007 până în 2016.

Selectați tabelul la care veți lucra

Mai întâi, trebuie să selectați celulele vizate, deoarece instrumentul poate fi utilizat pentru a elimina duplicatele din rânduri întregi sau înregistrări care se potrivesc parțial.

Puteți face acest lucru selectând tabelul și apoi apăsând Ctrl + A. Ar trebui să vă asigurați că fișierul original este salvat, deoarece procesul șterge definitiv dupesurile.

Faceți clic pe fila de date din partea de sus a ecranului

După ce ați selectat intervalul, verificați partea de sus a ecranului și faceți clic pe fila de date. Vor fi afișate diferitele comenzi, apoi ar trebui să verificați „eliminați duplicatele” și să faceți clic pe ea.

Pe ecran va apărea o mică casetă de dialog. Primul rând este selectat automat pe măsură ce „datele mele au antet” este bifat. Dacă nu există antet și datele încep de la 1Sf rând, deselectați acea opțiune.

Cum se elimina duplicatele in Excel Stergeti randurile duplicate

Apăsați butonul OK pentru a elimina duplicatele

Întregul tabel este acum selectat și, prin urmare, ar trebui să mergeți mai departe și să apăsați butonul OK. Aceasta va șterge toate duplicatele. Detaliile de ștergere apar pe ecran, valorile unice rămânând și numărul de intrări duplicat eliminate eliminat.

1611559926 909 Cum se elimina duplicatele in Excel Stergeti randurile duplicate

Cu toate acestea, dacă doriți să eliminați duplicate parțiale pe baza unor coloane specifice, ar trebui să le selectați, lăsând restul. Dacă tabelul conține multe coloane, cel mai bine este să le deselectați pe toate și apoi să le selectați doar pe cele care necesită îndepărtarea dupe-urilor.

După ce ați terminat, ar trebui să faceți clic pe OK. Apoi, informațiile duplicate vor fi eliminate, iar detaliile vor fi afișate pe ecran.

1611559927 383 Cum se elimina duplicatele in Excel Stergeti randurile duplicate

Opțiunea 2: utilizarea filtrelor avansate în Excel

Pictograma de filtrare avansată vă ajută să identificați și să ștergeți duplicatele în Excel. Aceasta poate fi utilizată în cea mai recentă suită Microsoft Office și în versiunea 2003. Trebuie să deschideți foaia de calcul Excel și să selectați toate făcând clic pe Ctrl + A.

Faceți clic pe fila date, apoi pe butonul avansat de sub secțiunea de sortare și filtrare

1611559927 254 Cum se elimina duplicatele in Excel Stergeti randurile duplicate

Apoi ar trebui să faceți clic pe fila Date din partea de sus a ecranului, unde diferite secțiuni apar sub aceasta. Căutați secțiunea de sortare și filtrare și faceți clic pe butonul avansat.

O fereastră de dialog va apărea pe ecran unde puteți selecta „copiați într-o altă locație” sau „filtrați lista în loc”. Acesta din urmă ascunde toate rândurile cu duplicate, în timp ce primul generează o copie a înregistrărilor.

1611559928 480 Cum se elimina duplicatele in Excel Stergeti randurile duplicate

Ajustați intervalul de date sub „intervalul listei”

În caseta de dialog, există un câmp de listă cu date populate de Excel. Dacă doriți să modificați intervalul, puteți face acest lucru ajustându-l sub „intervalul listei”.

Lăsați intervalul de criterii necompletat și copiați în câmp este util numai dacă ați ales să copiați într-un alt loc. În caz contrar, lăsați-l necompletat pentru opțiunea „filtrați lista în loc”.

Bifați caseta „Numai înregistrări unice”

Sub aceeași casetă de dialog, există un câmp etichetat „numai înregistrări unice” – bifați caseta respectivă. Aceasta îi spune Excel să filtreze duplicatele păstrând în același timp intrări unice.

1611559928 291 Cum se elimina duplicatele in Excel Stergeti randurile duplicate

Faceți clic pe OK pentru a elimina duplicatele

1611559928 836 Cum se elimina duplicatele in Excel Stergeti randurile duplicate

După ce ați urmat acest proces, puteți face clic pe butonul OK pentru a scăpa de duplicate. Documentul conține apoi date duplicat, cu excepția celor care au fost eliminate.

Pe măsură ce procesul presupune că există antete în document, dacă 1Sf rândul conține un duplicat, acesta nu va fi eliminat. Ștergeți-l manual dacă nu este un antet.

Când utilizați procesul de filtrare avansat, puteți elimina doar duplicatele din întregul tabel, deoarece nu există posibilitatea de a face acest lucru parțial. Cu toate acestea, puteți elimina duplicatele și, în același timp, puteți crea o copie a datelor.

1611559929 556 Cum se elimina duplicatele in Excel Stergeti randurile duplicate

Opțiunea 3: utilizarea unui instrument de eliminare duplicat cu 2 clicuri de mouse

În afară de dispozitivele de eliminare duplicate încorporate, puteți utiliza programe de completare precum Ablebits duplicat îndepărtare pentru a scăpa de dupe. Instrumentul este multifuncțional și poate îndeplini și alte funcții. Funcționează pe toate sistemele de operare și toate versiunile Excel. Aici ne vom concentra pe un mod de utilizare a instrumentului care necesită doar 2 clicuri de mouse.

Selectați celula din tabelul de interes

Verificați tabelul în care trebuie să dedupe înregistrările, iar pe datele Ablebits faceți clic pe „dedupe table”. Aceasta selectează întregul tabel, iar caseta de dialog se va deschide cu toate coloanele alese automat.

Selectați ștergeți duplicatele din lista derulantă din câmpul „selectați acțiunea”

În partea dreaptă jos, există o listă derulantă sub câmpul de acțiune selectat. Alegeți opțiunea de ștergere a duplicatului și apăsați OK. Valorile duplicate vor fi șterse, cu excepția 1Sf apariții.

Eliminarea duplicatelor din coloanele cheie

Procesul cu 2 clicuri de mouse poate fi folosit pentru a elimina duplicatele de pe anumite rânduri de sub coloane cruciale. Pentru a face acest lucru, debifați celelalte coloane, lăsând pe cele pe care doriți să le dedupați bifate. Urmați două puncte de mai sus și duplicatele vor fi eliminate.

1611559930 386 Cum se elimina duplicatele in Excel Stergeti randurile duplicate

Acțiunea de selectare poate fi utilizată pentru alte operații, cum ar fi copierea duplicatelor într-o altă locație fără ștergerea acestora. Utilizați meniul derulant pentru a selecta corespunzător, astfel încât foaia dvs. Excel să fie îngrijită și fără erori.

Cuvânt final

Ștergerea duplicatelor pe Excel este simplă folosind cele trei opțiuni evidențiate mai sus. Procesul este ușor și cu acest ghid îl puteți face cu câteva clicuri pentru a obține finalul ajutor pentru atribuire și asistență de lucru de la Excel.

Când lucrați în Excel, ar trebui să vă curățați întotdeauna setul de date, eliminând orice erori neprofesionale. Dacă întâmpinați vreo provocare, verificați dacă datele procesate nu sunt subtotalizate sau conturate.

În astfel de cazuri, trebuie să eliminați subtotalurile și schița, apoi să utilizați oricare dintre metodele de mai sus. Datele vor fi apoi curățate, ceea ce va face mult mai ușor să lucrați la ele.