Cum se elimină fișierele și folderele rămase după dezinstalarea aplicațiilor pe Android

Cum se elimină fișierele și folderele rămase după dezinstalarea aplicațiilor pe Android
⏱️ 4 min read

Uneori, când o aplicație și-a depășit utilitatea, va trebui să o dezinstalați pentru a face loc unor noi. Dezinstalarea aplicațiilor este destul de ușoară: pur și simplu accesați lista de aplicații, găsiți aplicația și apăsați butonul Dezinstalare.

Din păcate, pentru cei cărora le place un sistem de fișiere curat, unele aplicații vor lăsa în urmă „fișiere orfane” la dezinstalare. Aceste fișiere au fost create de aplicație, astfel încât să își poată face treaba, dar nu au fost șterse corect după ce aplicația a fost dezinstalată. Acest lucru poate deveni deranjant atunci când sistemul dispozitivului dvs. este încet înfundat de fișiere și foldere care nu sunt utilizate. Soluția este aceea de a găsi o modalitate de a elimina în mod fiabil datele rămase din aplicații pe dispozitivele Android.

Următoarele sunt câteva modalități de a elimina aceste date.

Curățare manuală

Puteți reduce cantitatea de date care a rămas după dezinstalare, ștergând datele. Acest lucru nu va fi întotdeauna perfect, dar este o soluție bună dacă nu doriți să instalați aplicații suplimentare pentru ao face. De asemenea, este important să rețineți că efectuați acest lucru inainte de aplicația este dezinstalată.

Pentru a face acest lucru, accesați Setările dispozitivului dvs. (aceasta poate varia de la dispozitiv la dispozitiv, dar în general puteți ajunge acolo din aplicația Setări din lista de aplicații). De aici, selectați Aplicații.

Selectați aplicația pe care doriți să o dezinstalați.

resturi-fișiere-selectați-aplicația

Selectați „Ștergeți datele” și / sau „Ștergeți memoria cache”.

resturi-fișiere-ștergere-butoane

Aceasta va șterge datele suplimentare pe care le-a instalat aplicația, ceea ce ar putea dezinstala mai curat.

SD Maid

Dacă preferați să faceți o curățare adecvată (sau doriți doar o soluție simplă de aplicație), SD Maid este o modalitate fantastică de a elimina datele rămase din aplicații pe telefoanele Android. Este o aplicație generală de curățare, cu câteva opțiuni blocate în spatele unui perete de plată premium. Cu toate acestea, abilitatea de a curăța fișierele moarte nu este blocată.

De îndată ce rulați SD Maid, vi se vor oferi mai multe opțiuni. Cel pe care îl dorești este „CorpseFinder”, numit morbid. Atingeți numele pentru a vedea ce face sau atingeți săgeata circulară din dreapta pentru a începe.

resturi-fișiere-cadavru-căutare

Va căuta fișierele rămase de aplicațiile dezinstalate. După căutare, vă va spune dacă a găsit fișiere. Puteți atinge butonul „CorpseFinder” pentru a vizualiza fișierele pe care le consideră orfane sau apăsați pictograma coșului din dreapta pentru a le arunca.

Pe ecranul cu rezultatele fișierului puteți atinge fișiere individuale pentru a le șterge sau țineți apăsat pentru a selecta fișierele în serie pentru ștergere. Acest lucru este util mai ales dacă doriți să vizați anumite fișiere detectate de CorpseFinder.

resturi-fișiere-selecție multiplă

Dacă doriți să excludeți un fișier, asigurați-vă că nu sunt selectate alte fișiere, apoi țineți apăsat pe fișierul pe care doriți să îl păstrați și selectați pinul din partea de sus.

rămase-fișiere-exclude-fișier

ES File Explorer

ES File Explorer este puțin mai plin de caracteristici decât SD Maid. În centrul său, vă permite să organizați fișiere pe dispozitivul dvs., precum și pe dispozitivele din aceeași rețea ca dvs. De asemenea, vine cu un instrument durabil de curățare care ajută la curățarea fișierelor dud. Poate prelua fișierele APK care nu mai sunt necesare, fișierele nedorite de publicitate și fișierele cu miniaturi. Cu toate acestea, de dragul a ceea ce încercăm să facem, ne vom concentra asupra modului în care poate elimina restul de date ale aplicației de pe dispozitivele Android.

Pentru a-l utiliza, după instalarea ES File Explorer, utilizați instrumentul Cleaner.

resturi-fișiere-mai curate

Aplicația va scana apoi dispozitivul pentru a găsi fișiere redundante. Toate fișierele care au rămas din aplicațiile instalate vor apărea sub „Junk rezidual” pe pagina cu rezultate. Simțiți-vă liber să răsfoiți și ce altceva a găsit ES File Explorer pentru a oferi cu adevărat sistemului dvs. de fișiere o curățare.

resturi-fișiere-reziduuri-junk

Puteți atinge un rezultat pentru a vedea detaliile acestuia și atinge bifele din dreapta pentru a selecta / deselecta fișierele pentru ștergere. După ce ați terminat, apăsați „Curățați acum” și vă va scăpa de acele fișiere plictisitoare pentru dvs.

resturi-fișiere-curățate

Concluzie

Să aveți fișiere redundante în jurul sistemului dvs. poate fi foarte enervant. Cu aceste trucuri puteți elimina restul de date ale aplicației de pe dispozitivele Android pentru a face loc celor noi. Puteți să o faceți manual sau să instalați o aplicație care să se ocupe de toată munca plictisitoare pentru dvs.

Care este metoda ta preferată de eliminare a fișierelor redundante de pe dispozitivul tău? Spuneți-ne mai jos.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x