Cum se elimină pictograma de blocare a folderelor criptate din Windows

Cum se elimină pictograma de blocare a folderelor criptate din Windows

EFS este una dintre caracteristicile mai puțin cunoscute ale Windows. Puteți utiliza EFS (sistemul de fișiere de criptare) pentru a cripta fișiere și foldere utilizând propria parolă de cont Windows. Odată criptat, nimeni, inclusiv administratorul de sistem, nu poate decripta fișierele fără parola contului dvs. de utilizator Windows. Deși EFS nu este la fel de puternic ca BitLocker sau alte servicii de criptare, este destul de bun dacă aveți nevoie de o soluție de criptare rapidă.

Când criptați fișiere și foldere utilizând EFS (sistemul de fișiere de criptare), Windows va suprapune acele fișiere și foldere criptate cu o pictogramă simplă de blocare. Această pictogramă de blocare suprapusă vă ajută să diferențiați fișierele criptate de cele necriptate. Evident, alți utilizatori din sistemul dvs. vor ști că fișierele sunt criptate și astfel restricționate. Dacă nu doriți ca Windows să anunțe pe toată lumea că fișierele sunt criptate afișând pictograma de blocare a suprapunerii, iată cum să o eliminați.

Notă: înainte de a efectua modificări în registrul Windows, asigurați-vă că aveți o copie de rezervă bună a acestuia. Copia de rezervă vă ajută să restaurați registrul Windows în caz de neplăceri.

Eliminați pictograma de blocare a suprapunerii din fișierele criptate

Ceea ce vom face este să modificăm registrul Windows pentru a înlocui pictograma de blocare originală cu o pictogramă goală. Puteți descărca pictograma ICO goală de aici (faceți clic dreapta și selectați „salvați linkul ca”).

Pentru a începe, căutați regedit din meniul Start și deschideți-l. Dacă utilizați un cont de utilizator standard, faceți clic dreapta pe acesta și selectați opțiunea „Rulați ca administrator”. Alternativ, tastați regedit în caseta de dialog Windows Run (Win + R) și apăsați butonul Enter pentru a deschide Editorul de registry.

După deschiderea Editorului de registry, navigați la următoarea locație. Dacă utilizați Windows 10 cu actualizarea creatorilor instalată, copiați calea de mai jos, introduceți-o în bara de adrese care apare deasupra Editorului de registru și apăsați tasta Enter.

remove-overlay-efs-overlay-icon-navigate-to-key

Odată ce sunteți aici, faceți clic dreapta pe tasta Explorer și selectați opțiunea „Nou -> Tasta”.

remove-overlay-efs-overlay-icon-select-new-key

Acțiunea de mai sus va crea o nouă cheie goală. Denumiți tasta „Pictograme Shell”.

remove-overlay-efs-overlay-icon-create-new-key

După crearea noii chei, trebuie să creăm o nouă valoare șir și să o îndreptăm spre pictograma goală. Pentru aceasta, selectați cheia nou creată, faceți clic dreapta pe panoul din dreapta și selectați opțiunea „Nou -> Valoare șir”.

remove-overlay-efs-overlay-icon-select-string-value

Denumiți noua valoare a șirului „178” și apăsați butonul Enter.

remove-overlay-efs-overlay-icon-name-the-value

După denumirea valorii, faceți dublu clic pe ea. Introduceți calea către fișierul ICO gol și faceți clic pe butonul „OK”. După cum puteți vedea din imaginea de mai jos, am stocat fișierul ICO gol în folderul de descărcări, am copiat calea și l-am adăugat la valoare.

remove-overlay-efs-overlay-icon-add-path

Așa arată când ați terminat de editat.

remove-overlay-efs-overlay-icon-value-added-data

Reporniți sistemul și nu veți mai vedea pictograma suprapunerii blocării pe fișierele criptate.

În viitor, dacă doriți să reveniți înapoi, faceți clic dreapta pe valoarea șirului, selectați opțiunea „Ștergeți” și sunteți bine să mergeți.

remove-overlay-efs-overlay-icon-select-delete

Faceți comentarii mai jos, împărtășind gândurile și experiențele dvs. despre utilizarea metodei de mai sus pentru a elimina pictograma suprapunerii blocării de pe fișierele criptate din Windows.

Scroll to Top