Cum se elimină protecția la scriere pe o unitate USB în Windows

Cum se elimină protecția la scriere pe o unitate USB în Windows
⏱️ 3 min read

Funcția de protecție la scriere este menită să protejeze fișierele pe care le conține, dar uneori acea protecție poate deveni o povară atunci când trebuie să mutați fișierele. Încercați să găsiți un alt USB pe care să îl puteți scrie, dar, desigur, este singura unitate USB pe care o puteți găsi.

Vestea bună este că există câteva metode pe care le puteți încerca să vedeți dacă puteți scăpa în cele din urmă de ea. Unele dintre sfaturile pe care le puteți încerca sunt atât de ușoare încât nu vă vine să credeți.

Cum se elimină protecția la scriere pe o unitate USB

Înainte de a intra în ceva care implică setările computerului, să trecem la câteva sfaturi de bază. Există unele unități flash USB care au un comutator și o manetă mici, care vă permit să creați numai scrierea USB sau ambele să citiți și să scrieți. Continuați și uitați-vă cu atenție și vedeți dacă puteți găsi acel comutator. Aveți grijă să nu împingeți prea tare, deoarece nu necesită aproape niciun efort.

Dacă nu ați găsit un comutator, puteți încerca să vedeți dacă metoda regedit funcționează. Faceți clic pe pictograma de căutare și tastați regedit, iar opțiunea va apărea automat în rezultatele căutării.

Când apare Editorul de registry, căutați opțiunea „ComputerHKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetControlStorageDevicePolicies”. Continuați și faceți dublu clic pe valoarea „WriteProtect”. Ar trebui să fie amplasat în panoul din dreapta.

În caseta Value data, va trebui să schimbați valoarea la zero și nu uitați să faceți clic pe OK pentru a salva modificările. Continuați și închideți totul și reporniți computerul.

Dacă computerul dvs. Windows lipsește această opțiune, nu vă faceți griji, deoarece este ușor să o creați. În folderul de control faceți clic dreapta pe spațiul alb. Selectați „Nou -> Cheie” și denumiți noua creație „StorageDevicePolicies”.

scrie-creează

Odată ce cheia este vizibilă, faceți dublu clic pe ea și ar trebui să puteți vedea un folder. La fel cum ați făcut înainte, faceți clic dreapta în spațiul alb, dar de data aceasta alegeți „Nou -> DWORD”. De data aceasta, denumiți-l WriteProtect și schimbați valoarea la zero. Selectați zero și faceți clic pe OK. După ce ați părăsit registrul, va trebui să reporniți computerul.

Metoda promptului de comandă

Dacă prima metodă nu a funcționat, sperăm că cea cu promptul de comandă va elimina acea protecție la scriere. Va trebui să rulați cmd.exe, dar dacă nu puteți, va trebui să utilizați promptul de comandă ca administrator.

run-run

Pentru a face acest lucru, faceți clic dreapta pe meniul Start și alegeți opțiunea „Run as administrator”. Când promptul de comandă este deschis, introduceți aceste comenzi, dar asigurați-vă că apăsați Enter după fiecare dintre ele.

Rețineți că trebuie să înlocuiți „X” din select disk x comanda, unde „x” este numărul unității dvs. care nu funcționează. De asemenea, puteți schimba „fat32” cu „ntfs” dacă trebuie să utilizați unitatea doar cu computere Windows.

Concluzie

Protecția la scriere este în mod evident menită să facă ceea ce afirmă numele, dar există momente în care doriți să nu facă asta. Aceste metode ar trebui să vă ajute în cele din urmă să puteți transfera acele fișiere atât de necesare. Ai o tehnică pe care mi-a lipsit-o? Împărtășiți-l cu noi în comentarii.

Acest articol a fost publicat pentru prima dată în decembrie 2009 și a fost actualizat în aprilie 2018.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x