Cum se elimină protecția prin parolă din PDF în Ubuntu

Cum se elimină protecția prin parolă din PDF în Ubuntu

⌛ Reading Time: 3 minutes

Portable Document Format (PDF) este unul dintre cele mai frecvent utilizate formate de fișiere în prezent. Deși oferă protecție prin parolă, există momente în care este posibil să doriți să creați o copie nesecurizată a unui fișier .pdf securizat, să spuneți pentru uz personal, astfel încât să nu trebuie să introduceți parola de fiecare dată când deschideți fișierul. În acest articol, vom discuta câteva moduri în care puteți realiza acest lucru.

Creați un PDF nesecurizat din linia de comandă

Această metodă necesită să aveți pdftops și ps2pdf utilitare din linia de comandă instalate pe sistemul dvs. Linux. Dacă rulați Ubuntu, aceste utilitare ar trebui să fie deja disponibile, dar dacă nu este cazul, le puteți instala executând următoarea comandă:

Odată ce toate cerințele sunt în vigoare, executați mai întâi pdftops comanda (sintaxa dată mai jos) pentru a converti fișierul PDF protejat prin parolă într-un fișier postscript (.ps):

În șablonul de comandă prezentat mai sus, -upw opțiunea este utilizată pentru a specifica o parolă de utilizator pentru fișierul PDF. A inlocui [password], [complete-path-to-pdf-file] și [complete-path-to-ps-file] cu parola reală pe care o utilizați pentru a deschide fișierul .pdf, calea fișierului fișierului pdf și locația pentru salvarea fișierului .ps. În acest caz, aceste două au fost: “~ / Downloads / PDF / secure.pdf” și “~ / Downloads / PDF / unsecured.ps”, respectiv.

După ce executați această comandă, un fișier postscript (.ps) ar trebui să fie generat la locația specificată în comandă.

Următorul pas este de a converti acest fișier postscript într-un fișier .pdf, lucru care se poate face cu ușurință folosind ps2pdf comanda. Iată comanda pe care am folosit-o în cazul meu:

și a produs “unsecured.pdf” în același director.

pdf-unsecured-final-output

Acum, când deschideți acest fișier PDF nou generat, acesta nu ar trebui să solicite o parolă.

Creați un PDF nesecurizat utilizând Document Viewer

Această metodă se concentrează pe realizarea aceluiași lucru folosind Document Viewer, vizualizatorul PDF implicit din Ubuntu. Mai întâi, deschideți fișierul PDF protejat prin parolă în Document Viewer introducând parola:

pdf-protejat prin parolă

Odată ce fișierul este deschis, accesați “Fișier -> Tipărire” și asigurați-vă că este selectată opțiunea “Tipărire în fișier” din fila “General”.

pdf-GUI-print-to-file

Apoi, asigurați-vă că opțiunea Fișier conține numele PDF și locația la alegere – puteți schimba aceste informații făcând clic pe butonul unde sunt afișate aceste informații. De exemplu, am schimbat numele fișierului de ieșire din “secure.pdf” în “no-password.pdf”.

pdf-gui-change-name-location

Acum, trebuie doar să faceți clic pe butonul “Imprimare” și fișierul PDF nesecurizat va fi salvat la locația specificată în opțiunea Fișier, care în cazul meu a fost “~ / Documente”.

Încercați să deschideți noul fișier acum și nu ar trebui să vă solicite nicio parolă.

Concluzie

Desigur, acestea nu sunt singurele două modalități de a crea un fișier .pdf nesecurizat dintr-unul protejat cu parolă, dar metodele discutate în acest articol ar trebui să vă ofere o idee despre cum să realizați același lucru folosind linia de comandă, precum și GUI .

Ați încercat vreodată oricare dintre acestea (sau orice altă metodă) pentru a crea fișiere .pdf nesecurizate? Cum a fost experiența ta? Împărtășiți-vă gândurile în comentariile de mai jos.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.