Cum se elimină „Sfaturi” din aplicația Setări din Windows 10

Cum se elimină „Sfaturi” din aplicația Setări din Windows 10
⏱️ 4 min read

De la actualizarea Windows 10 Fall Creators (v1709), aplicația Setări are o nouă secțiune de sfaturi în partea dreaptă a fiecărei pagini. De obicei, aceste sfaturi vă vor spune ce face acea secțiune sau setare specifică cu un link către pagina oficială de ajutor Microsoft care conține detalii de bază și pași de configurare.

Unele dintre secțiunile din aplicația Setări includ chiar tutoriale video. Deși videoclipurile nu sunt redate automat de fiecare dată când deschideți aplicația de setări, acestea sunt transmise în flux direct de pe Internet.

eliminați-sfaturi-din-setări-aplicație-win10-sfaturi-video

Dacă nu sunteți un începător complet, este posibil să nu folosiți aceste sfaturi atât de des. Iată cum să eliminați sfaturile din aplicația Setări Windows 10.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

Eliminați sfaturile folosind Editorul de politici de grup

Dacă sunteți un utilizator Windows 10 Pro sau Enterprise, cel mai simplu mod de a elimina sfaturile din aplicația Setări este să utilizați Editorul de politici de grup, deoarece tot ce trebuie să faceți este să indicați și să faceți clic.

1. Deschideți Editorul de politici de grup căutând „gpedit.msc” în meniul Start. Alternativ, apăsați Victorie + R, tastați „gpedit.msc” și apăsați Enter.

eliminați-sfaturi-din-setări-aplicație-win10-open-gpedit

2. În Editorul de politici de grup navigați la „Configurare computer -> Șabloane administrative -> Panou de control”. Aici găsiți politica „Permiteți sfaturi online” în panoul din dreapta și faceți dublu clic pe aceasta pentru a deschide politica.

eliminați-sfaturi-din-setări-aplicație-win10-open-policy

3. În fereastra de proprietăți a politicii, selectați opțiunea radio „Dezactivare”. Faceți clic pe butoanele „Aplicare” și „OK” pentru a salva modificările.

eliminați-sfaturi-din-setări-aplicație-win10-select-dezactivat

4. Dacă doriți, puteți reporni sistemul pentru a face ca modificările politicii să intre în vigoare. Pentru a ușura lucrurile, căutați promptul de comandă din meniul Start, faceți clic dreapta pe acesta și selectați „Rulați ca administrator”. Acum, executați comanda de mai jos.

eliminați-sfaturi-din-setări-aplicație-win10-actualizare-politică

Asta e. De acum înainte nu veți mai vedea sfaturi sau videoclipuri utile în aplicația Setări. Cu toate acestea, aplicația Setări afișează în continuare linkul „Obțineți ajutor”. Când faceți clic, linkul deschide aplicația Obțineți ajutor, unde puteți partaja problemele dvs. și puteți primi ajutor de la echipa de asistență.

Dacă doriți să reactivați sfaturile, selectați opțiunea „Enabled” sau „Not Configured” din fereastra de setări a politicii.

Eliminați sfaturile folosind Editorul de registry

Pentru utilizatorii de Windows 10 Home, nu există o altă modalitate decât de a utiliza Editorul de registry pentru a elimina sfaturi obișnuite de text și video din aplicația Setări. Deși nu este greu, ar trebui să aveți grijă când editați Windows Registry. Deci, înainte de a continua să editați registrul, faceți o copie de rezervă. Când este necesar, puteți restabili cu ușurință registrul din copie de rezervă cu doar câteva clicuri.

1. Căutați „regedit” în meniul Start și deschideți-l. La fel ca Editorul de politici de grup, îl puteți deschide și cu caseta de dialog Executare. Doar apăsați Victorie + R, tastați „regedit” și apăsați Enter.

eliminați-sfaturi-din-setări-aplicație-win10-open-registry

2. În Editorul de registry, trebuie să creăm o nouă cheie și să o configurăm. Copiați calea de mai jos, lipiți-o în bara de adrese și apăsați Enter pentru a naviga la cheia țintă.

eliminați-sfaturi-din-setări-aplicație-win10-navigați-la-cheie

3. În panoul din dreapta, faceți clic dreapta și selectați opțiunea „Nou -> Valoare DWORD (pe 32 de biți)”. Denumiți noua valoare ca „AllowOnlineTips” și apăsați butonul Enter.

eliminați-sfaturi-din-setări-aplicație-win10-open-policy

4. După crearea respectivei chei, faceți dublu clic pe ea, introduceți „0” în câmpul Value Data și faceți clic pe butonul „OK” pentru a salva modificările.

eliminați-sfaturi-din-setări-aplicație-win10-introduceți-valoare-date

Gata, schimbarea este instantanee și nu veți vedea niciun sfat în aplicația Setări. Cu toate acestea, dacă vedeți în continuare textul și sfaturile video din aplicația Setări, încercați să reporniți sistemul și ar trebui să vă simțiți bine.

Dacă doriți să reactivați sfaturile, fie ștergeți tasta „AllowOnlineTips”, fie schimbați datele valorice din „0” în „1.”

Comentează mai jos, împărtășind gândurile și experiențele tale cu privire la utilizarea metodelor de mai sus pentru a elimina sfaturile din aplicația Setări din Windows 10.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x