Cum se execută aplicații Android pe Ubuntu Linux cu Anbox

Cum se execută aplicații Android pe Ubuntu Linux cu Anbox
⏱️ 4 min read

De multă vreme oamenii încearcă să facă aplicații Android să ruleze pe Linux. La urma urmei, are mult sens. Android face utilizați nucleul Linux. Deci, de ce a fost atât de greu atunci?

În afară de nucleul Linux, Linux și Android sunt sisteme radical diferite. Linux folosește mediul de utilizare GNU, în timp ce Android are unul complet diferit, care depinde foarte mult de Java. Android se bazează, de asemenea, pe multe instrumente specifice Google, cum ar fi cele care rulează magazinul Play. Desigur, niciuna dintre acestea nu este disponibilă sau rulată pe Linux.

Anbox își propune să reducă distanța oferind un strat de compatibilitate între aplicațiile Android și Linux. Folosește nucleul Linux al sistemului gazdă, dar își creează propriul spațiu pentru utilizatori Android. Vă puteți gândi că este un fel de vin (stratul de compatibilitate Windows).

Este important să rețineți că Anbox se află în Alpha timpuriu. Nu vă așteptați la perfecțiune chiar acum. Scopul este de a experimenta și testa testele și aplicațiile. Lucrurile se vor sparge. În timp, proiectul se va maturiza și probabil veți vedea unele îmbunătățiri în lunile următoare.

Instalați Anbox

Dacă rulați Ubuntu, ar trebui să aveți deja instalat Snap. Anbox este ambalat și distribuit ca pachet Snap. Folosiți-l pentru a instala Anbox.

Instalați modulele Anbox

Veți avea nevoie de câteva module de kernel specializate înainte ca Anbox să funcționeze corect. Sunt disponibile de la un PPA, deci activați-l pe sistemul dvs. și instalați-le.

Când instalarea se încheie, poate doriți să reporniți Ubuntu pentru a vă asigura că încarcă modulele.

Rularea Anbox

Lansarea Anbox este puțin ciudată. În prezent, lansatorul în sine nu încarcă tot ce aveți nevoie. Mai întâi, trebuie să deschideți o fereastră de terminal. În acea fereastră executați următoarea comandă.

Se va părea că comanda nu răspunde. Nu este. Lasă acea fereastră să ruleze în fundal.

Acum, lansați Anbox așa cum ați face în mod obișnuit prin Unity sau pe orice desktop pe care îl rulați.

Anbox cu câteva aplicații

Va dura câteva secunde, dar Anbox se va deschide și vă va arăta aplicațiile pe care le-a instalat în prezent. Sortimentul este pe cât de oase goale pe cât devine. Există doar utilități de bază acolo – fără browser sau Play Store.

Simțiți-vă liber să explorați ceea ce aveți. Totul ar trebui să funcționeze bine. Veți recunoaște imediat totul ca aplicații implicite care vin cu Android.

Instalați pachete cu ADB

Deci, cum puteți obține aplicații reale acolo? Din nou, acest lucru este încă foarte dur. Trebuie să utilizați ADB (Android Debug Bridge). Cel puțin este ușor de configurat.

Deschideți un terminal și instalați pachetele necesare cu apt.

Descărcați un APK x86

După ce ați terminat instalarea, puteți accesa un site web, cum ar fi ApkMirror, pentru a ridica câteva pachete de aplicații Android. Nu le puteți exporta de pe telefon, deoarece Anbox rulează ca un computer x86, nu ARM. Acesta este un lucru important pe care trebuie să-l țineți cont de faptul că căutați aplicații.

De asemenea, este important să ne amintim că nu fiecare aplicație va funcționa. În prezent, nu există nicio modalitate de a face Play Store sau Google Play Services să funcționeze în Anbox. Prin urmare, nu vor exista aplicații care necesită funcționarea serviciilor Play.

Odată ce aveți o aplicație de instalat, puteți utiliza adb să o facă. În timp ce Anbox rulează, deschideți un terminal și tastați următoarea comandă. Aplicația va fi instalată în Anbox.

Anbox care rulează Firefox

Când veți termina, veți vedea pictograma aplicației în Anbox. Încercați să-l lansați. S-ar putea să funcționeze; s-ar putea să nu fie. Experiment. Acesta este chiar punctul în acest moment.

Gânduri de închidere

În timp ce Anbox ar putea să nu fie pregătit pentru utilizarea zilnică, este un instrument interesant care merită o atenție și câteva teste. Pe măsură ce se dezvoltă și se maturizează, Anbox poate fi cel mai bun mod de a rula aplicații Android în Linux și poate deschide o lume cu totul nouă de aplicații utilizatorilor Linux.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x