Cum se execută aplicații Windows pe Android cu Wine

Cum se execută aplicații Windows pe Android cu Wine
⏱️ 4 min read

Wine (pe Linux, nu cel pe care îl beți) este un strat de compatibilitate gratuit și open-source pentru a rula programe Windows pe sisteme de operare asemănătoare Unix. Început în 1993, ar putea rula o mare varietate de programe Windows pe Linux și macOS, deși uneori cu modificări. Acum, Wine Project a lansat versiunea 3.0, care este compatibilă cu dispozitivele dvs. Android.

În acest articol vă vom arăta cum puteți rula aplicații Windows pe dispozitivul dvs. Android cu WINE.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

Ce poți rula pe Wine?

Vinul este doar un strat de compatibilitate, nu un emulator complet, deci aveți nevoie de un dispozitiv Android x86 pentru a profita din plin de acesta. Cu toate acestea, majoritatea androizilor în mâinile consumatorilor sunt bazate pe ARM.

Deoarece majoritatea dintre voi utilizați un dispozitiv Android bazat pe ARM, veți putea folosi Wine doar pentru a rula aplicații care au fost adaptate pentru a rula pe Windows RT. Există o listă limitată, dar în creștere, a software-ului disponibil pentru dispozitivele ARM. Puteți găsi o listă a acestor aplicații care sunt compatibile în aceasta fir pe forumurile XDA Developers.

Câteva exemple de aplicații pe care le veți putea rula pe ARM sunt:

  • Keepass Portable: Un portofel de stocare a parolei
  • Paint.NET: Un program de manipulare a imaginilor
  • SumatraPDF: Un cititor de documente pentru PDF-uri și, eventual, alte tipuri de documente
  • Îndrăzneală: Un program de înregistrare și editare audio digital

Există, de asemenea, câteva jocuri retro open source disponibile, cum ar fi Doom și Cutremur 2, precum și clona open-source, OpenTTD, o versiune a Transport Tycoon.

Lista programelor pe care Wine le poate rula pe dispozitivele Android ARM va crește pe măsură ce popularitatea Wine pe Android se extinde. Proiectul Wine lucrează la utilizarea QEMU pentru a emula instrucțiunile procesorului x86 pe ARM și, atunci când aceasta este completă, numărul de aplicații pe care Android le va putea rula ar trebui să crească rapid.

Instalarea Wine

Pentru a instala Wine, trebuie mai întâi să vă asigurați că setările dispozitivului dvs. îi permit să descarce și să instaleze fișiere APK din alte surse decât Play Store. Pentru a face acest lucru, va trebui să acordați dispozitivului permisiunea de a descărca aplicații din surse necunoscute.

1. Deschideți Setări pe telefon și selectați opțiunile de securitate.

2. Derulați în jos și faceți clic pe comutatorul de lângă „Surse necunoscute”.

vin-android-surse-necunoscute

3. Acceptați riscurile din avertisment.

vin-android-surse-necunoscute-avertisment

4. Deschideți Site de instalare a vinuluiși atingeți prima casetă de selectare din listă. Descărcarea va începe automat.

butonul de descărcare-vin-android

5. După finalizarea descărcării, deschideți-l din folderul Descărcări sau trageți în jos meniul de notificări și faceți clic pe descărcarea finalizată acolo.

6. Instalați programul. Vă va anunța că are nevoie de acces la înregistrarea audio și pentru a modifica, șterge și citi conținutul cardului SD. De asemenea, este posibil să trebuiască să acordați acces la înregistrarea audio pentru unele aplicații pe care le veți utiliza în program.

wine-android-app-access

7. La finalizarea instalării, faceți clic pe pictogramă pentru a deschide programul.

wine-android-icon-small

Lucrul cu Wine

Când deschideți Wine, desktopul imită Windows 7.

vin-android-desktop

Un dezavantaj al Wine-ului este că trebuie să ai o tastatură externă disponibilă pentru a tasta. Un mouse extern poate fi de asemenea util dacă îl rulați pe un ecran mic și vă este greu să atingeți butoanele mici.

Puteți atinge butonul Start pentru a deschide două meniuri – Control Panel și Run.

butonul de pornire-vin-android

Când atingeți „Panou de control”, veți vedea trei opțiuni – Adăugare / Eliminare programe, Controlere de jocuri și Setări Internet.

Folosind „Run”, puteți deschide o casetă de dialog pentru a emite comenzi. De exemplu, lansați Internet Explorer introducând iexplore.

wine-android-run

Instalarea programelor pe Wine

1. Descărcați aplicația (sau sincronizați prin cloud) pe dispozitivul dvs. Android. Rețineți locul în care îl salvați.

2. Deschideți fereastra Wine Command Prompt.

3. Tastați calea către locația programului. Dacă l-ați salvat în folderul Descărcare de pe cardul SD, tastați:

4. Pentru a rula fișierul în Wine pentru Android, introduceți pur și simplu numele fișierului EXE.

Dacă fișierul pregătit pentru ARM este compatibil, ar trebui să ruleze. Dacă nu, veți vedea o grămadă de mesaje de eroare. În această etapă, instalarea software-ului Windows pe Android în Wine poate fi lovită sau ratată.

Există încă multe probleme cu această nouă versiune de Wine pentru Android. Nu funcționează pe toate dispozitivele Android. A funcționat pe Galaxy S6 Edge, dar nu și pe Galaxy Tab 4. Multe jocuri nu vor funcționa, deoarece driverul grafic nu acceptă încă Direct3D. Aveți nevoie de o tastatură și un mouse extern pentru a putea manipula cu ușurință ecranul, deoarece ecranul tactil nu este încă complet dezvoltat.

Chiar și cu aceste probleme în primele etape ale lansării, posibilitățile acestei tehnologii sunt provocatoare de gândire. Este sigur că va dura încă ceva timp până când veți putea lansa programe Windows pe smartphone-ul dvs. Android folosind Wine fără probleme.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x