Cum se execută diagnosticarea bateriei iPhone pe Mac

Cum se execută diagnosticarea bateriei iPhone pe Mac
⏱️ 4 min read

În cea mai mare parte, încărcarea și utilizarea iPhone-ului dvs. zilnic se vor opri fără probleme. Cu toate acestea, dacă iPhone-ul începe să se oprească aleatoriu sau dacă procentul bateriei dispozitivului sare sau chiar dacă dispozitivul pare să se supraîncălzească atunci când nu este sub sarcină de lucru, ar putea fi cel mai bine să executați diagnostice. La urma urmei, aceste simptome sunt indicii pentru defectarea iminentă a bateriei.

Rularea diagnosticului este relativ simplă și este o modalitate excelentă de a vedea dacă bateria dvs. ar trebui să fie înlocuită. Acum, desigur, orice magazin de vânzare cu amănuntul Apple sau orice furnizor de servicii autorizat poate rula diagnostice pentru dvs., dar cu majoritatea magazinelor puține și îndepărtate, rularea diagnosticului va fi cea mai aplicabilă. Și cea mai bună parte din toate acestea? Nu vă va anula garanția.

Instalarea software-ului de diagnosticare

Mai întâi va trebui să descărcăm nucă de cocosBaterie. În acest caz, vom rula versiunea 3.4 a coconutBattery. Rețineți că coconutBattery funcționează numai pe mașinile MacOS, deci dacă rulați Windows, va trebui să găsiți un prieten cu un Mac.

Derulați în jos pe pagină până când vedeți linkul „Descărcați 3.4” sau un link similar în funcție de momentul și dacă au fost implementate actualizări. De asemenea, dacă cea mai recentă versiune nu acceptă nevoile dvs., pagina web va oferi versiuni mai vechi compatibile cu sistemele de operare mai vechi.

Fișierul în sine, un „.zip”, are doar 8,5 MB la momentul scrierii și ar trebui să dureze aproape de timp pentru instalare. Una dintre caracteristicile mele preferate de coconutBattery este ușurința generală de utilizare și ușurința, ceea ce înseamnă că nu vă va împiedica procesorul și nu va folosi o mulțime de spațiu de stocare pe mașină.

Aplicația coconutBattery vă va arăta, de asemenea, diagnosticarea bateriei pentru Mac-ul dvs., ceea ce este un extra frumos.

Rularea aplicației

Faceți dublu clic pe fișierul pe care tocmai l-ați descărcat pentru a-l deschide.

diagnosticare-baterie-iphone-coconutbattery-download

Dacă aplicația nu se lansează imediat, va trebui să faceți clic pe „Deschidere” în fereastra de avertizare văzută aici.

diagnostic-baterie-iphone-cocos-baterie-permite-deschidere

Odată deschis, este mai bine să permiteți coconutBattery să caute automat actualizări. În acest fel, când sunt introduse funcții noi – îmbunătățirea preciziei și adăugarea de caracteristici inteligente – veți putea participa.

diagnosticare-baterie-iphone-permite-verificare-automată-actualizare

Vizualizarea datelor

Cu coconutBattery acum deschis, vi se vor prezenta atât statistici despre Mac-ul dvs. care rulează aplicația, cât și statistici despre bateria Mac-ului, dacă are una. Dacă Mac-ul dvs. nu are baterie, cum ar fi Mac Pro sau Mac Mini, veți vedea doar statistici de bază despre aparat.

iphone-baterie-diagnostic-macbook-air

Pentru a vizualiza statistici despre dispozitivul dvs. iOS, selectați „Dispozitiv iOS” din bara de meniu.

diagnostic-baterie-iphone-iphone-6s-statistici

Toate detaliile bateriei vor fi afișate în partea de jos a ecranului. Pentru detalii suplimentare despre dispozitiv, cum ar fi vârsta, numărul de serie și procesorul, puteți selecta „Detalii dispozitiv”.

iphone-baterie-diagnostic-iphone-6s-ferestre-detalii

Descifrarea datelor

Deci, ce înseamnă totul ?! De fapt, este destul de ușor.

Capacitate de încărcare – Puterea este afișată ca ore de miliamp sau mAh. În cazul celor 6, a fost proiectat pentru a stoca energie de 1715 mAh, dar prin utilizarea sa deteriorat până la o încărcare maximă de 1311 mAh – sau 76,4%. Acest tip de deteriorare este de așteptat de la un dispozitiv de vârsta sa, care are 477 de zile, dar dacă dispozitivul dvs. maxim este semnificativ mai mic decât capacitatea de proiectare, este mai bine să luați dispozitivul pentru a vă schimba bateria.

Cicluri de încărcare și utilizare – Un ciclu de încărcare este o descărcare completă urmată de o încărcare completă sau de la 0% la 100%. Deci, dacă aveți o încărcare de 50% și o încărcați la 100%, utilizați dispozitivul până când încărcarea este de 50%, ați finalizat un ciclu de încărcare. In medie. puteți parcurge aproximativ 1000 de cicluri de încărcare înainte ca capacitatea bateriei să scadă semnificativ în urma capacității de proiectare. Dacă ciclurile dvs. de încărcare sunt semnificativ mai mici decât media de 1000 înainte de deteriorare și capacitatea maximă este cu mult mai mică decât capacitatea de proiectare, încă o dată, vă recomandăm să luați dispozitivul pentru reparații.

Concluzie

Dacă bateria are forma navei, probabil că este. Dacă nu, faceți o programare Genius Bar și verificați-o. Ca o declinare de responsabilitate, vizitați întotdeauna un furnizor de servicii autorizat Apple pentru orice reparații hardware, deoarece accesarea unui terț vă va anula garanția.

Pentru orice înlocuire a bateriei dintr-un magazin Apple, un specialist va rula o aplicație similară cu coconutBattery înainte de a continua repararea pentru a verifica problema.

Dacă totuși vedeți că încărcarea dvs. se termină mult mai repede decât ar trebui, vă recomandăm să vă monitorizați utilizarea și să economisiți puterea.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x