Recent am urmărit un tutorial unde, pentru a-l urma, trebuie să aveți Docher care rulează pe mașina dvs. Până acum, bine.

Dar se pare că cele mai recente versiuni de Docker necesită Windows 10 Pro, Enterprise sau Education. Ceea ce înseamnă că, dacă sunteți ca mine și aveți doar ediția Windows 10 Home pe laptopul dvs. personal, atunci nu puteți utiliza Docker …sau poate încă mai poți.

Citiți mai jos pentru a afla cum. ?

Raţionament

În primul rând, să facem un scurt rezumat al situației. Ce vrem să realizăm și ce avem în prezent?

Avem Windows 10 OS Home Edition pe echipamentul nostru. Ne-ar plăcea ca Docker să ruleze pe aceeași mașină, astfel încât să putem crea imagini docker, să rulăm containere și să învățăm mai bine și să creștem mai repede!

ad-banner

Ultimul este puțin în afara acestui domeniu, dar ar trebui să începem de undeva, nu? ?

Acțiuni

După ce am definit ce dorim, să vedem cum să-l realizăm. Iată pașii pe care i-am urmat. A funcționat pentru mine, ceea ce mă face să vreau să-l împărtășesc cu voi. Și poate pot salva pe cineva câteva zile de a merge înainte și înapoi la StackOverflow! ?

După câteva lecturi, am găsit asta articol. Acesta explică faptul că este posibil să utilizați Docker în Windows 10 Home folosind o mașină virtuală Linux și având containere Docker care rulează pe ea. Să vedem cum funcționează.

Pasul 1: Instalări

Mai întâi trebuie să instalați un software numit Oracle VM VirtualBox. Vă oferă posibilitatea de a avea mai multe mașini virtuale instalate pe cea fizică. În acest fel putem avea o mașină virtuală care va rula Linux unde va locui Docker-ul nostru.

Apoi utilizați Windows PowerShall și Ciocolată, managerul de pachete Windows, pentru a instala un docker-machine executând următoarele:

choco install docker-machine

Deschideți aplicația dvs. preferată de terminal bash și rulați acest lucru:

docker-machine create --driver virtualbox default

Aceasta va crea o mașină virtuală docker numită „implicită”.

Pasul 2: Configurări

În continuare, trebuie să configurăm ce porturi sunt expuse atunci când rulăm containere Docker. Puteți face acest lucru accesând Oracle VM VirtualBox -> mașină virtuală implicită -> Setări -> Rețea -> Adaptor 1 -> Redirecționare port.

Redirecționare port VirtualBox

Acesta a fost cel mai critic detaliu că am uitat. Trebuie să permitem Docker să monteze volume situate pe hard disk. În mod implicit, puteți monta numai din C://Users/ director.

Pentru a adăuga o cale diferită, pur și simplu mergeți la Oracle VM VirtualBox GUI. Selectați Mod implicit VM și du-te la Setări> Foldere partajate. Dacă nu vă deranjează să utilizați setările implicite, nu uitați să puneți proiectul în directorul „Utilizatori”, de ex C:Users{your project}.

În cazul meu, am uitat de acest lucru și a trebuit să petrec câteva zile de cap până când am dat seama de ce naiba primesc o eroare „Nu am putut găsi package.json” atunci când încerc să rulez containere, construit prin aceasta tutorial.

Porniți mașina virtuală executând următoarea comandă în aplicația terminalului:

docker-machine start default

Pasul 3: Configurarea variabilelor de mediu

În continuare, trebuie să configurăm variabilele de mediu Docker:

docker-machine env default

Acest lucru permite clientului Docker și Docker Compose să comunice cu motorul Docker care rulează în VM Linux pe care l-am numit „implicit”.

De asemenea, poate fi necesar să rulați:

@FOR /f "tokens=*" %i IN ('"C:ProgramDatachocolateylibdocker-machinebindocker-machine.exe" env') DO @%i

pentru ca Docker să funcționeze corect. Notă: calea specificată în comanda de mai sus poate varia în funcție de configurare.

Dacă aveți de gând să folosiți lucruri precum docker-compose up, va trebui să instalați și Docker Tools. Puteți face acest lucru executând următoarele comenzi în PowerShall:

choco install docker-cli
choco install docker-compose

Acestea vor instala tot ce aveți nevoie pentru a începe să utilizați Docker pe sistemul de operare Windows 10 Home.

Concluzie

Acum, că avem tot ce ne trebuie, ne putem petrece timpul cu învățarea efectivă, fie urmând un tutorial legat de docker, fie citind o carte. Indiferent ce vrei să faci în continuare, ai toate instrumentele de care vei avea nevoie.

Eu personal voi încerca să fac asta finalizarea tutorialul menționat anterior și apoi, cine știe, poate fi Voi începe să folosesc Docker pentru fiecare proiect pe care îl fac.

Apropo, în timpul procesului de cercetare, am găsit o carte foarte promițătoare, care este în mod specific despre Docker. Se numeste „Docker în practică” de Ian Miell. Dacă acest lucru vă interesează, vă recomandăm să aruncați o privire.

? Mulțumesc pentru lectură! ?

Referințe