Cum se execută programe vechi cu modul de compatibilitate în Windows 10

Cum se execută programe vechi cu modul de compatibilitate în Windows 10
⏱️ 9 min read

Acest ghid vă va arăta cum să rulați programe Windows mai vechi folosind modul de compatibilitate în Windows 10. Vă poate ajuta să rulați programele preferate concepute pentru un sistem de operare mai vechi în cea mai recentă versiune de Windows.

Vom urma pașii detaliați din Ghidul oficial de depanare Microsoft și discutați fiecare setare de compatibilitate. Aceasta ar trebui să acopere diverse trucuri pentru a face ca programele mai vechi să ruleze pe Windows 10.

Rulați instrumentul de depanare a modului de compatibilitate în Windows 10

Ca regulă generală, cu cât te apropii de Windows 10, aplicația rămâne mai stabilă. Prin urmare, pentru a demonstra capacitățile complete ale „modului de compatibilitate”, vor fi afișați pașii pentru a rula o aplicație Windows XP învechită concepută încă din 2002 pe cea mai recentă versiune Windows 10 1909! A fost un instrument popular de captură a ecranului pentru Windows XP.

Accesați meniul Start, tastați „rulați programe” și faceți clic pe opțiunea Panoul de control, „rulați programe realizate pentru versiunile anterioare de Windows”.

Modul de compatibilitate Executați programe Pornire anterioară 1

Acum va lansa expertul „Program Compatibility Troubleshooter”. Faceți clic pe „Următorul” pentru a continua.

Mod de compatibilitate Executați programul de compatibilitate Shooter 1

Lăsați instrumentul de depanare câteva secunde să detecteze eventualele probleme înainte de a crea o listă de programe disponibile pe Windows 10.

Modul de compatibilitate Detectarea problemelor 1

Apoi veți vedea o listă cu toate programele disponibile pe sistemul dvs. Windows 10. Derulați în jos și selectați programul care vă dă probleme. Dacă programul dvs. Windows 7 sau XP mai vechi nu este vizibil, selectați „Nu este listat”.

Mod de compatibilitate Selectați programe incompatibile 1

Puteți importa direct fișierul .exe al programului mai vechi pentru o analiză și rezoluție completă. Faceți clic pe „Înainte” pentru a face acest lucru.

Modul de compatibilitate Locația fișierului de program 1

1. Mod de compatibilitate: Încercați setările recomandate

Instrumentul de depanare a compatibilității programului oferă două opțiuni diferite pentru a rezolva orice probleme de compatibilitate. Vom examina fiecare. Utilizați „Încercați setările recomandate”, care va permite instrumentului de depanare să aplice automat compatibilitatea Windows 10 pe baza presetărilor interne.

Setări recomandate pentru modul de compatibilitate

Programul selectat este gata să fie remediat pentru probleme de compatibilitate (MovieMaker în acest exemplu). Testați programul pentru a nota problemele. Faceți clic pe „Următorul” pentru a continua.

Programe de testare a modului de compatibilitate 1

Instrumentul de depanare a compatibilității programului va detecta și rezolva rapid orice problemă și vă va examina dacă problema a fost rezolvată. Dacă da, „salvați setările” pentru program și părăsiți expertul. Nu ar trebui să vă mai confruntați cu probleme după acest pas.

Dacă există încă probleme, puteți „încerca din nou folosind setări diferite” și vă va trimite înapoi la a doua opțiune, așa cum se arată în secțiunea următoare.

Mod de compatibilitate Depanare peste

2. Modul de compatibilitate: depanarea programelor

Ca a doua opțiune în Programul de depanare a compatibilității programului, selectați „Depanare program”, care vă permite controale manuale mai mari cu privire la natura exactă a problemei.

Modul de compatibilitate Depanarea programelor Opțiunea 1

Vi se va oferi o selecție de sisteme de operare mai vechi pentru care programul ar fi fost conceput. Selectați „Nu știu” dacă nu vă amintiți foarte bine. După selectare, programul va stabili automat compatibilitatea cu versiunea mai veche.

Mod de compatibilitate Versiunea Windows anterioară

După cum se arată aici, instrumentul de captură a ecranului conceput pentru Windows XP funcționează în cele din urmă. Dar, în loc să copieze corect ecranul, ar putea lipi doar un ecran gol. Există mai multe trucuri avansate de compatibilitate prezentate mai jos. Amintiți-vă că acesta este un program XP învechit. Pentru majoritatea aplicațiilor proiectate pentru Windows 7 și Windows 8, este posibil să nu fie nevoie să mergeți mai departe.

Modul de compatibilitate care rulează programul Xp în Windows10 1

3. Utilizați modul de culoare redusă

Grafica PC de astăzi este mult mai avansată decât versiunile mai vechi. Este posibil ca unele dintre programele dvs. mai vechi să fi fost proiectate să ruleze folosind un set limitat de culori în paletă. Aceasta este ceea ce duce la ecrane goale.

Puteți reseta vechiul program Windows pentru a funcționa fie în „8-bit (256) color”, fie în „16-bit (65536) color”. Pentru aceasta, faceți clic dreapta pe fișierul .exe al programului pe orice locație a computerului și accesați „Proprietăți -> Compatibilitate”. Utilizați opțiunea „Mod de culoare redusă” pentru a remedia problemele. Aplicați modificările pentru salvare și rulați din nou programul mai vechi. Dacă tot nu funcționează corect, mergeți la următoarea setare de compatibilitate.

Mod de compatibilitate Mod redus de culoare 1

4. Rulați la rezoluția 640 × 480

Uneori, problemele de afișare dintr-un program mai vechi se datorează problemelor grafice care pot fi denaturate sau redate incorect. Faceți din nou clic dreapta pe fișierul .exe al programului și selectați „Proprietăți -> Compatibilitate”. Puteți selecta rezoluția ecranului „640 × 480” așa cum se arată mai jos.

Mod de compatibilitate 640 480 Rezoluție 1

Setarea de mai sus a funcționat perfect pentru exemplul instrumentului Windows XP. Acum poate fi folosit pentru a captura ecranul în cea mai recentă versiune de Windows 10. De asemenea, este posibil să observați o solicitare „A funcționat corect acest program” pe Asistentul de compatibilitate a programului.

Modul de compatibilitate Vechiul program rulează cu succes 1

5. Modificați setările DPI ridicate

Există o altă setare de compatibilitate numită „Modificare setări DPI mari”, care va rezolva orice conflicte datorate programelor care par neclare, prea mari sau prea mici în Windows 10.

Pentru aceasta, reveniți la opțiunea „Proprietăți -> Compatibilitate” și faceți clic pe „Modificare setări DPI ridicate”. Se va deschide o nouă casetă de dialog așa cum se arată aici. Selectați fie „remediați problemele de scalare”, fie „suprascrieți comportamentul ridicat de scalare DPI”. Ambele vă vor ajuta să faceți ca programele să pară mai puțin neclare.

Mod de compatibilitate Dpi ridicat 1

Există încă două setări de compatibilitate cu manualul oficial recomandat de Microsoft. Unele programe necesită permisiuni de administrator pentru a rula corect, deci trebuie să faceți clic dreapta și să rulați programul ca administrator. De asemenea, puteți reveni la „Proprietăți -> Compatibilitate” și puteți modifica setările pentru toți utilizatorii.

După cum am văzut în acest ghid, majoritatea aplicațiilor sau jocurilor mai vechi rulează slab pe Windows 10, deoarece au fost special concepute pentru Windows 8, Windows 7, Windows Vista sau Windows XP. Dar, cu instrumentul de depanare pentru compatibilitatea Windows, există întotdeauna o modalitate de a rula aplicațiile vechi pe un computer mai nou. Dacă aveți în continuare programe DOS vechi pe care doriți să le rulați pe Windows 10, iată o modalitate de a face acest lucru.

Credit de imagine: Bara de meniu de pornire Windows XP de către DepositPhotos

Legate de:

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x