Cum se execută sistemul de operare Chromium în Windows 10

Cum se execută sistemul de operare Chromium în Windows 10

Sistemul de operare Chrome crește rapid în credibilitate ca un sistem de operare excelent pentru desktop. Înainte era disprețuit pentru dependența sa de cloud și de serviciile Google, dar în zilele noastre puteți instala aplicații Android și aplicații Linux pe ea și chiar jucați cele mai noi jocuri pe PC datorită Google Stadia. Dacă doriți să testați sistemul de operare Chrome pentru dezvoltare sau în scopuri personale pe Windows 10, puteți folosi sistemul de operare Chromium open-source.

CloudReady, o versiune proiectată de PC a sistemului de operare Chromium, este disponibilă ca imagine pentru VMware, care la rândul său este disponibilă pentru Windows. Prin instalarea CloudReady pe VMware în Windows, puteți obține aproape toate funcționalitățile sistemului de operare Chrome, minus aplicațiile și caracteristicile specifice Google. În mod crucial, nu veți putea rula aplicații Play Store pe CloudReady.

Iată cum puteți face ca sistemul de operare Chromium să ruleze în Windows 10.

Mai întâi, trebuie descărcați fișierul OVA pentru CloudReady. Aceasta este o mașină virtuală pentru VMware, pe care trebuie să o descărcați. Iată linkul către VMware Workstation 15 Player – o versiune ușoară a VMware care vă permite să rulați o singură mașină virtuală.

Odată cu descărcarea fișierului CloudReady OVA și VMware instalat pe Windows 10, este timpul ca cei doi să lucreze împreună.

Deschideți VMware și, în partea dreaptă, faceți clic pe „Deschideți o mașină virtuală”. Găsiți fișierul CloudReady OVA pe care l-ați descărcat și selectați-l.

Cum se instalează Chrome OS Windows 10 Import Machine virtual

În fereastra nouă, puteți da un nume noii mașini virtuale și setați calea de stocare pentru toate datele de pe mașina respectivă. Când sunteți gata, faceți clic pe Import și așteptați finalizarea procesului.

Când este terminat, noua mașină virtuală Chromium OS ar trebui să apară pe ecranul principal VMware. Faceți dublu clic pe acesta pentru a porni aparatul. Urmați instrucțiunile din CloudReady / VMware pentru a vă configura pe mașina virtuală.

Cum se instalează Chrome OS Windows 10 Intro Screen

Asta ar trebui să fie totul pentru a crea propria mașină virtuală Chrome OS. Cu toate acestea, există câteva probleme de dinți, așa că citiți mai departe pentru sfaturile noastre despre cum să remediați unele probleme cu sunetul și conectarea la internet.

Câteva lucruri de remarcat când rulați CloudReady

Poate cea mai importantă comandă rapidă de știut: dacă sunteți în mașina virtuală, dar doriți să comutați mouse-ul pentru a controla din nou Windows, apăsați Ctrl + Alt. Dacă nu cunoașteți această comandă rapidă și sunteți în modul ecran complet, este posibil să vă aflați blocat.

Cum se instalează adaptoarele de rețea Chrome OS Windows 10

De asemenea, am avut inițial unele probleme pentru a obține mașina virtuală online. După cum sa dovedit, adaptorul de rețea virtuală trecea la adaptorul de rețea greșit de pe computerul meu. Pentru a remedia acest lucru, faceți clic pe Player în colțul din stânga sus al „VMware -> Administrare -> Setări mașină virtuală. „

Aici, faceți clic pe Adaptor de rețea sub fila Hardware, apoi Configurați adaptoare și asigurați-vă că opriți toate adaptoarele care nu au legătură directă cu accesarea online (adaptoare virtuale și așa mai departe).

Cum se instalează placa de sunet Chrome OS Windows

De asemenea, am constatat că VM-ul nostru Chromium OS nu s-a conectat automat la placa mea de sunet. Deci, în timp ce vă aflați în ecranul Setări, căutați în panoul din stânga pentru a vă asigura că există o „placă de sunet” sub dispozitive. Dacă nu, faceți clic pe Adăugare, apoi selectați „Card de sunet” și „Detectare automată” (sau selectați o anumită placă de sunet utilizând opțiunea „Specificați placa de sunet gazdă”). Când ați terminat, faceți clic pe OK.

Concluzie

Și așa puteți obține propria versiune de sistem de operare Chromium care rulează pe Windows 10. Nu uitați să păstrați CloudReady la zi, verificând periodic actualizări în „Setări -> Despre CloudReady” din Chromium OS. Bucurați-vă!