Cum se execută Ubuntu Container în sistemul de operare Chrome

Cum se execută Ubuntu Container în sistemul de operare Chrome
⏱️ 4 min read

De la Chrome OS 69, utilizatorii Chrome OS (pe anumite Chromebookuri) pot instala și utiliza aplicații Linux. Denumit proiectul Crostini, ceea ce face este să ruleze un sistem de operare Linux într-un container LXD (similar cu o mașină virtuală), astfel încât să puteți instala și rula aplicații Linux într-un mediu cu sandbox. Distribuția implicită Linux utilizată în Crostini este Debian, care este o distribuție stabilă pe care te poți baza. Cu toate acestea, dacă nu sunteți un fan Debian din cauza vechii sale liste de software, puteți trece la Ubuntu în schimb.

Această procedură de comutare vă va cere să accesați terminalul și să tastați tone de comenzi. Dacă nu vă simțiți confortabil cu terminalul, atunci acest lucru nu este pentru dvs. În rest, iată cum puteți rula containerul Ubuntu în sistemul de operare Chrome.

1. Porniți Chromebookul. Nu deschideți nicio aplicație Linux. Deschideți browserul Chrome și apăsați Ctrl + Alt + T pentru a lansa shell-ul Crosh.

Porniți terminalul cu această comandă:

Chromeos Crosh Start Termina

2. Containerul Debian implicit este etichetat ca „pinguin”, care este folosit pentru a se integra cu sistemul de fișiere Chrome OS. Pentru a înlocui Debian, va trebui mai întâi să dezbrăcăm containerul Debian de eticheta „pinguin”:

3. Apoi, creați un nou container Ubuntu numit pinguin:

Acest lucru va dura destul de mult timp, deoarece extrage imaginea de pe Internet.

Chromeos Termina Lansează Ubuntu

4. După ce ați făcut acest lucru, porniți în noul container:

5. Actualizați și actualizați sistemul:

6. Instalați pachetele Crostini, astfel încât să se poată integra cu sistemul de fișiere nativ. Introduceți următoarele comenzi pentru a adăuga repo-ul cros-packages:

Instalați dependențele:

7. Chiar dacă am adăugat repo, nu vom putea instala direct pachetele Crostini. Iată soluția.

Descărcați pachetul Crostini cu comanda:

Veți primi un mesaj de avertizare. Ignora.

Chromeos Termina Descarcă pachetele Crostini

Acum extrageți pachetele descărcate:

Instalați pachetul Crostini din fișierul deb:

8. În cele din urmă, eliminați pachetul descărcat:

9. Instalați adwaita-icon-theme-full pachet. Fără acest pachet, aplicațiile GUI Linux pot avea un cursor foarte mic.

10. Utilizatorul implicit din container este „ubuntu”. Trebuie să îl eliminăm și să îl înlocuim cu numele de utilizator Gmail. Utilizarea numelui dvs. de utilizator Gmail (contul Gmail pe care îl utilizați pentru a vă conecta la Chromebook) este esențial dacă doriți să integrați acest container Ubuntu cu sistemul de fișiere nativ. Fără aceasta, nu veți putea accesa fișierele Linux din Managerul de fișiere.

Notă: înlocuiți „gmail-username” cu propriul dvs. nume de utilizator Gmail.

11. Odată ce acest lucru este finalizat, închideți recipientul

și reporniți Chromebookul. După repornire, porniți aplicația Terminal din lansator. Dacă nu reușește, încercați din nou.

12. Încercați din nou să actualizați sistemul.

Dacă vedeți mesajul de eroare:

Următoarele semnături nu au putut fi verificate deoarece cheia publică nu este disponibilă: NO_PUBKEY 7638D0442B90D010 NO_PUBKEY 04EE7237B7D453EC

asta pentru că cheia privată a pachetului Crostini nu se găsește în sistem. Adăugați cheia privată cu comanda de mai jos:

și ar trebui să poți fugi apt update fără nicio problemă.

Acum puteți începe să instalați aplicații Linux cu apt install comanda. De exemplu, pentru a instala cea mai recentă versiune de Firefox, utilizați comanda:

Eliminarea containerului Debian

Dacă nu mai aveți utilizare pentru containerul Debian, îl puteți elimina pentru a elibera spațiu de stocare.

1. În browserul Chrome, apăsați Ctrl + Alt + T pentru a lansa shell-ul Crosh.

2. Porniți terminalul:

3. Eliminați containerul Debian:

Concluzie

Dacă preferați stabilitatea și securitatea, rămâneți cu containerul Debian implicit este cea mai bună alegere. Dacă nu, puteți trece la Ubuntu, deoarece oferă mai multă flexibilitate și opțiuni software. Sunt destule Imagini LXD pe care îl puteți utiliza, deci nu sunteți limitat la Ubuntu, nici nu preferați Arch Linux? Este disponibil și.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x