Cum se execută un fișier JAR în Windows 10

⏱️ 3 min read

Fișierele JAR nu sunt altceva decât fișiere similare cu fișierele EXE care necesită un cadru Java pentru a rula. La fel cum fișierele exe au nevoie de sistemul de operare Windows pentru a rula, fișierele JAR au nevoie de cadrul Java.

Când cineva deschide un fișier JAR, nu îl deschide doar ca un fișier de arhivă, ci ca un fișier de executare. Știți doar că, deoarece fișierele JAR nu se deschid folosind sistemul de operare Windows, vom avea nevoie de Java Framework pe PC.

Cum se execută un fișier JAR în Windows 10

Pentru a rula fișiere JAR, utilizatorii Windows au nevoie de Java instalat pe computerul lor. În timp ce instalați Java, asigurați-vă că fișierele și versiunea Java corespund. După instalarea Java, urmați cei 3 pași de mai jos –

Descărcați și instalați Java Framework

Pentru a rula fișiere JAR, utilizatorii Windows au nevoie de Java instalat pe computerul lor. În timp ce instalați Java, asigurați-vă că fișierele și versiunea Java corespund. În cazul în care aveți o versiune mai veche de Java instalată pe computerul dvs. și dacă aceasta cauzează vreo problemă la instalarea celui mai recent framework Java, atunci îl puteți elimina pe cel anterior Instrumentul Java Remover.

După instalarea Java, urmați cei 3 pași de mai jos-

Setați Calea sistemului pentru Java

Acum setați calea JAVA_HOME. Aceasta va permite fișierului JAVA pe care îl rulați să găsească bibliotecile esențiale pentru program.

Se poate folosi, de asemenea, linia de comandă pentru a răsuna calea Java pentru a verifica dacă este corectă.

Rulați un fișier Java sau JAR

Faceți dublu clic pe fișierul JAR și veți vedea că rulează automat în modul în care se execută fișierele EXE. În cazul în care există o problemă cu versiunea, fișierul vă va informa cu siguranță.

În cazul în care pe computerul dvs. există un fișier JAR care nu rulează singur, atunci puteți utiliza java JDK pentru a-l rula.

Apoi deschideți linia de comandă și introduceți comanda – java -jar name_of_jar_file.jar. Aceasta va executa automat fișierul JAR.

Setați asocierea fișierelor Java sau JAR

În cele din urmă, stabiliți o asociere de fișiere cu timpul de rulare Java. În acest fel, de fiecare dată când rulați fișierul, nu vi se cere să selectați un program care să îl poată executa.

  • Următorul pas este să setați asocierea fișierelor Java sau JAR. Faceți acest lucru apăsând Shift + Faceți clic dreapta pe fișier, apoi alegeți opțiunea Deschidere cu.
  • Apoi alegeți opțiunea „Alegeți o altă aplicație”.
  • În cazul în care binarul Java (TM) Platform SE nu este în lista dvs., derulați și faceți clic pe Mai multe aplicații.
  • Următorul,
  • alegeți Selectați aplicația de pe computer.
  • Acum veți întâlni „Java (TM) Platform SE binary” în acest meniu contextual.
  • Mergeți la fișierul care poate rula fișierul JAVA sau JAR care este disponibil în calea dată mai sus.
  • În cele din urmă, nu uitați să bifați caseta de selectare care spune: „Folosiți întotdeauna acest program”.

Asta ai terminat aici. Acum, toate fișierele JAR viitoare se vor deschide automat cu biblioteca timpului de rulare Java. Pentru toate aceste fișiere, vi se va afișa pictograma Java.

Sper că articolul te-a ajutat.

Va multumim pentru vizita:-)

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x