Cum se execută un program Java din linia de comandă

Cum se execută un program Java din linia de comandă
⏱️ 4 min read

Java este unul dintre cele mai utilizate limbaje de programare. Este, de asemenea, un limbaj de programare intensiv în IDE, cu integrare strânsă cu Eclipse. Dacă tocmai începeți să învățați Java, iată un ghid de bază pentru a vă ajuta să începeți să rulați aplicația Java din promptul de comandă (în Windows).

Instalarea kitului de dezvoltare Java (JDK)

Înainte de a putea rula un program Java pe computer, veți avea nevoie de un compilator Java instalat. Aceasta vine cu kitul de dezvoltare Java sau JDK. Este un instrument esențial pentru dezvoltarea în Java pe orice platformă. JDK nu este același cu Java Runtime Environment sau JRE, pe care îl veți avea deja instalat dacă ați folosit vreodată o aplicație Java pe mașina dvs.

1. Descărcați JDK de pe site-ul web Oracle. Asigurați-vă că nu descărcați JRE în edițiile Server.

2. Asigurați-vă că ați luat versiunea Windows a kitului de dezvoltare.

java-program-install-jdk-1

3. Rulați programul de instalare normal.

Rularea unui program Java din linia de comandă

1. Creați un program Java simplu ca cel de mai jos folosind Notepad sau un alt editor de text. Asigurați-vă că salvați fișierul cu extensia „.java” mai degrabă decât „.txt”.

2. Deschideți linia de comandă din meniul Start. De asemenea, puteți apăsa Victorie + R, apoi tastați cmd.exe în câmpul Run.

run-java-program-command-prompt-008

3. Folosiți cd comanda pentru a vă schimba directorul de lucru în directorul care conține programul dvs. Java. Al meu este salvat în folderul „Scripturi”, dar vă puteți salva fișierul oriunde doriți în sistemul dvs.

run-java-program-command-prompt-001

4. Găsiți calea către versiunea Java Development Kit (JDK) de pe computer. Dacă rulați Windows pe 64 de biți, acesta va fi de obicei în „C: Program Files Java”.

run-java-program-command-prompt-4

5. Setați calea către JDK cu comanda „set”, așa cum se vede mai jos:

run-java-program-command-prompt-002

Poate fi necesar să schimbați calea directorului pentru a reflecta versiunea curentă a Java. Asigurați-vă că utilizați directorul Java Development Kit (JDK) și că indicați dosarul „bin”. Folderul Java Runtime Environment (JRE) conține, de asemenea, un folder „bin”, dar nu conține compilatorul Java. Dacă primiți erori în jurul compilației, asigurați-vă că utilizați calea corectă a directorului.

6. Compilați programul Java cu javac comandă, așa cum se vede mai jos:

run-java-program-command-prompt-003

7. Ar trebui să vezi absolut nimic nu se întâmplă. Dar dacă utilizați dir comanda, veți observa un fișier nou în directorul dvs. care se termină cu extensia „.class”. Aceasta indică faptul că programul a fost compilat.

run-java-program-command-prompt-005

8. Folosiți java comanda pentru a rula programul:

run-java-program-command-prompt-007

Setarea CALEI dvs. permanent

Comanda de mai sus nu setează compilatorul Java PATH permanent. Setează variabila de mediu pentru acea sesiune, dar această modificare va fi ștearsă atunci când închideți sesiunea Prompt de comandă. Urmați pașii de mai jos pentru a vă schimba variabila PATH pentru toate sesiunile viitoare.

1. Deschideți Panoul de control din meniul Start și faceți clic pe „Sistem”.

2. Faceți clic pe „Advanced System Settings” în panoul din meniul din stânga.

java-program-change-path-001

3. Faceți clic pe butonul „Variabile de mediu …” din partea de jos a ferestrei System Properties.

java-program-change-path-002

4. Selectați variabila „Cale”, apoi faceți clic pe butonul „Editați”.

java-program-change-path-003

5. Faceți clic pe „Nou” pentru a adăuga un nou director la calea dvs.

java-program-change-path-004

6. Lipiți calea directorului pe care ați folosit-o mai sus în caseta de text. Din nou, asigurați-vă că utilizați directorul Java Development Kit (JDK) și nu directorul Java Runtime Environment (JRE) de lângă acesta, apoi faceți clic pe „OK” pentru a vă angaja în schimbare.

java-program-change-path-005

Concluzie

În exemplul nostru, am rulat un program Java extrem de simplu. Dar puteți iniția programe Java de o complexitate mai mare din Linia de comandă. Doar folosiți javac pentru a compila un fișier care se termină cu „.java”, apoi utilizați java comanda pentru a executa programul compilat.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x