Come esportare ed eliminare le password salvate in Firefox

Cum se exportă și se șterg parolele salvate în Firefox

Firefox vine cu un manager de parole încorporat, cunoscut și sub numele de Lockwise. Managerul de parole Lockwise este protejat cu contul dvs. Firefox și vă permite să accesați parolele de pe desktop și mobil. Dacă ați folosit Lockwise, dar acum doriți să migrați la o altă aplicație de gestionare a parolelor, aici vă arătăm cum puteți exporta și șterge parolele salvate în Firefox.

Exportul parolelor salvate din Firefox

După ce ați lansat Firefox, faceți clic pe cele trei linii orizontale din colțul din dreapta sus pentru a accesa toate setările. Apoi, faceți clic pe secțiunea „Conectări și parole”.

Selectând submeniul „Conectări și parole”, lansați efectiv Firefox Lockwise în browser ca o filă. Luați-l în considerare ca seiful dvs. unde puteți căuta fiecare autentificare și parolă stocate de Firefox.

Pentru a începe procesul de export, faceți clic pe pictograma cu trei puncte din colțul din dreapta sus, sub cele trei linii orizontale. (Acesta este pentru setările generale Firefox.)

Exportați conectările

După ce faceți clic pe pictograma cu trei puncte, veți vedea un nou set de opțiuni. Selectați opțiunea „Export Logins”. Aceasta va solicita un mesaj pop-up care vă informează că parolele și datele de conectare vor fi transformate într-un fișier text lizibil.

Imaginea6

Confirmați alegerea făcând clic pe butonul roșu „Export”. Aceasta va deschide exploratorul de fișiere, care va salva datele ca fișier „logins.csv”. Puteți să îl redenumiți aici înainte de a selecta folderul pentru al salva. Amintiți-vă unde ați stocat fișierul .csv pentru importurile viitoare, pentru a fi utilizate de alte browsere sau manageri de parole.

Notă: dacă nu sunteți administrator al computerului dvs., Firefox poate solicita în plus autentificare. În acest caz, introduceți parola de conectare la sistemul de operare în caseta de parolă oferită. Oricum ar fi, ați finalizat procesul de export!

Cum să ștergeți parolele salvate în Firefox

Cu fișierul .csv stocat în siguranță în dosarul la alegere, puteți șterge acum parolele din managerul de parole Firefox. Procedura de lansare este aceeași ca înainte. Faceți clic pe cele trei linii orizontale din colțul din dreapta sus și selectați „Conectări și parole”.

Parole de conectare

Din nou, aceasta va deschide Firefox Lockwise. Faceți clic pe pictograma cu trei puncte din colțul din dreapta sus și selectați „Elimină toate datele de conectare”. Va fi gri dacă nu aveți autentificări salvate sau importate.

Eliminați datele de conectare

Presupunând că le aveți și doriți să le ștergeți pe toate, faceți clic pe „Elimină toate datele de conectare”. Acest lucru va solicita deschiderea unei ferestre, întrebându-vă dacă doriți să le ștergeți pe toate. Se va indica numărul de conectări totale disponibile pentru ștergere. Bifați caseta „Da, eliminați aceste conectări” și faceți clic pe butonul „Ștergeți totul”.

Inlătură tot

Dacă ați crezut că este ușor, există o modalitate mult mai rapidă de a vă șterge parolele și datele de conectare.

Cel mai rapid mod de a șterge toate datele Firefox

Copiați-lipiți această comandă în bara de adrese a Firefox.

După cum ați observat, scrie „crom” la început, dar nu vă faceți griji pentru asta. Lipiți-l în bara de adrese Firefox.

Reseteaza parola

Faceți clic pe linia de adresă „Vizitați” care apare sau pur și simplu apăsați Enter pe tastatură. Se va deschide o fereastră minimizată, care vă va întreba dacă doriți să ștergeți complet toate datele stocate din Firefox.

Resetați datele primare

Dacă sunteți sigur, faceți clic pe butonul „Reset”. Acum, parola dvs. principală a fost resetată, ștergând toate datele pe care le-ați avut pe Firefox ca și când nu ați fi folosit-o niciodată.

Luați în considerare utilizarea cheilor de securitate hardware

Acum că ați exportat și șters parolele salvate în Firefox, ar fi înțelept să le importați în cel mai bun manager de parole pentru platforma dvs.

Mai important, este posibil să doriți ca acestea să funcționeze împreună cu cheile de securitate hardware. În epoca portofelelor criptografice, ar trebui să vă obișnuiți să le utilizați pentru a elimina complet potențialul apăsării tastelor dvs. de a fi înregistrat de către un criminal cibernetic.

Legate de:

  • 26 Firefox Quantum Despre: Trucuri de configurare pe care trebuie să le aflați
  • Foaie de cheats pentru comenzi rapide de la tastatură Firefox
  • 5 module Firefox pentru a vă proteja confidențialitatea online