Cum se face backup pentru WhatsApp pe Google Drive în Android

Cum se face backup pentru WhatsApp pe Google Drive în Android
⏱️ 3 min read

Dacă încă nu ați activat funcția pentru a face backup WhatsApp pe Google Drive, atunci nu mai așteptați. În cea mai recentă versiune de WhatsApp pentru Android (versiunea 2.12.241), aceasta este o caracteristică de care vă puteți bucura și, evident, utilizați. Datorită acestei funcții, veți avea întotdeauna backup pentru toate conversațiile WhatsApp, inclusiv imagini, videoclipuri, note vocale și audio. Va încărca totul pe Google Drive, astfel încât atunci când instalați WhatsApp pe un alt dispozitiv, puteți recupera toate conversațiile.

Faceți backup pentru WhatsApp pe Google Drive

După actualizarea WhatsApp pentru Android, veți primi o notificare care vă va invita să activați o copie de rezervă în Google Drive. Pentru ao activa, trebuie doar să alegeți frecvența actualizărilor (zilnic, săptămânal sau lunar) și să selectați contul Google. De asemenea, puteți activa această opțiune accesând „Setări -> Chaturi și apeluri -> Chat Backup”.

În Backup veți vedea când a fost făcută ultima copie de rezervă pe telefon și pe Google Drive (numai Wi-Fi sau Wi-Fi și date mobile). În fiecare copie de rezervă WhatsApp va încărca conversații și fișiere noi și va șterge din cloud orice conversații sau fișiere care nu mai sunt pe dispozitiv. Veți avea întotdeauna o copie exactă a conversațiilor și fișierelor dvs., iar aceste fișiere vor fi ascunse în Google Drive. Cu alte cuvinte, doar WhatsApp va avea acces la ele, deci nu le veți putea vedea dacă doriți să vizualizați Google Drive.

Restabiliți o copie de rezervă din Google Drive

Odată ce copierea de rezervă a fost activată în Google Drive, ori de câte ori instalați un nou WhatsApp pentru Android, veți vedea o opțiune pentru a restabili mesajele și fișierele din contul dvs. Google Drive, astfel încât veți vedea aplicația la fel ca în precedentul dispozitiv. Prin urmare, vă recomand să faceți o copie de rezervă a WhatsApp-ului dvs. în fiecare zi, deoarece sunt sigur că nu mergeți o zi fără să trimiteți mesaje cuiva. În acest fel, veți putea dormi noaptea știind că, dacă vreți să reinstalați WhatsApp pe un alt dispozitiv, veți putea recupera tot ce aveați.

Faceți backup conversațiilor de restaurare WhatsApp

Informații tehnice despre copierea de rezervă WhatsApp

  • Amintiți-vă că fișierele de rezervă sunt bune numai timp de șapte zile de la ultima salvare. Este important să le sprijiniți înainte de expirarea timpului respectiv.
  • Fișierele de rezervă sunt salvate în folderul „wa” și sunt denumite „MsgStore.bak”.
  • Fișierele de rezervă vor funcționa numai cu același număr de telefon.
  • Doar dacă există suficient spațiu, fișierele de rezervă vor fi salvate atât pe memoria internă a dispozitivului, cât și pe cardul SD.
  • Fișierele de rezervă sunt păstrate într-un format care să fie deschis cu WhatsApp. Pentru a vă citi mesajele de pe computer, va trebui să le trimiteți ca fișier .txt de la WhatsApp la e-mail.

Concluzie

Avem atât de multe lucruri de făcut încât este ușor să uităm să facem copii de rezervă a datelor noastre, dar este ceva pentru care trebuie să ne facem timp, deoarece nu știm niciodată ce s-ar putea întâmpla cu telefoanele noastre. Cu aceste sfaturi, știți că veți putea întotdeauna să vă recuperați fișierele și conversațiile WhatsApp. Nu uitați să trimiteți postării o acțiune, astfel încât să poată beneficia și alții și spuneți-mi dacă ați făcut deja o copie de rezervă a fișierelor WhatsApp în comentarii.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x