Cum se face o captură de ecran cu cursorul mouse-ului pe Windows

Cum se face o captură de ecran cu cursorul mouse-ului pe Windows

Capturile de ecran ne permit să salvăm rapid informații importante pe ecranele de pe mobil sau computer. Windows oferă două opțiuni pentru a face o captură de ecran. Primul este prin intermediul vechiului buton PrtSc (Print Screen) vechi, iar al doilea folosește instrumentul Snipping. Când faceți o captură de ecran cu oricare dintre metode, aceasta ascunde cursorul mouse-ului. Mai mult, nu există nicio setare pentru a include cursorul mouse-ului cu captura de ecran. În această postare, ne uităm la câteva dintre aplicațiile care vă permit să faceți o captură de ecran cu cursorul mouse-ului pe Windows.

1. ShareX

ShareX este una dintre opțiunile populare disponibile pentru a face o captură de ecran cu cursorul mouse-ului pe Windows.

În special, ShareX este, de asemenea, un instrument la îndemână, deoarece vine cu un selector de culori, o riglă și chiar un decodor / codificator QR Code. Pe lângă toate aceste caracteristici, poate funcționa și ca un recorder de ecran.

1. Instalați ShareX pe computer.

2. Deschideți ShareX. În panoul din stânga, faceți clic pe opțiunea „Setări activități”.

3. Faceți clic pe Captură din panoul din stânga. Aici, asigurați-vă că activați opțiunea „Afișează cursorul în capturi de ecran”.

Sharex

Acum sunteți gata să faceți capturi de ecran cu cursorul mouse-ului pe Windows utilizând software-ul ShareX. Puteți face o captură de ecran apăsând pur și simplu butonul Captură de pe interfața ShareX.

2. Greenshot

Un alt software open-source popular de captură de ecran este Greenshot. În afară de captura obișnuită a ecranului, are și câteva funcții de editare suplimentare și se potrivește foarte bine cu nevoia noastră de a face capturi de ecran cu cursorul mouse-ului pe Windows.

1. Instalați Greenshot pe computerul dvs. Windows.

2. Deoarece aplicația rulează în fundal, trebuie să accesați bara de activități, să faceți clic pe sigla Greenshot, apoi să faceți clic pe Preferințe.

Preferințe Greeshot

3. În fereastra Setări, accesați fila Capture și asigurați-vă că este bifată opțiunea „Capture mousepointer”.

Captură de ecran Greenshot cu cursorul mouse-ului Windows

Asta este! Sunteți gata să faceți o captură de ecran cu un indicator al mouse-ului cu Greenshot. În special, suprascrie combinația de taste rapide Ctrl + PrtSc, pentru a face rapid o captură de ecran.

3. Înregistrați pași

Steps Recorder este un software încorporat disponibil pe Windows. Este un instrument care vă ajută să înregistrați pașii sau mișcările pe care le efectuați pe computer. Acest lucru este util atunci când încercați să explicați ceva cuiva, cum ar fi explicarea problemei dvs. unui agent de asistență profesională online.

Lucrul bun despre Steps Recorder este că poate face și capturi de ecran ale pașilor. Iată cum puteți captura capturi de ecran cu acest program:

1. Căutați „Steps Recorder” în meniul Start.

2. Deschideți Steps Recorder și apăsați butonul „Start Record”. Rețineți că această aplicație face o captură de ecran a fiecărui „pas” pe care îl puteți face. Când faceți clic pe ecran, va apărea cursorul mouse-ului.

Steps Recorder

3. După ce ați terminat înregistrarea pașilor, faceți clic pe butonul „Stop Record”. Software-ul se va extinde și vă va arăta toți pașii împreună cu cursorul mouse-ului atunci când faceți clic.

Captură de ecran Pași Recorder cu cursorul mouse-ului Windows

4. Veți observa că fereastra activă apare sub chenarul verde.

4. IrfanView

Acest instrument de captură de ecran este dezvoltat de Irfan Skiljan, astfel denumirea IrfanView. Este un bun software de captură de ecran care vă permite, de asemenea, să le editați, să le convertiți și să le procesați chiar acolo în aplicație.

1. Instalați IrfanView.

2. Deschideți instrumentul și deschideți meniul Opțiuni.

3. Sub Opțiuni, faceți clic pe „Captură / Captură de ecran”.

Captură de ecran a cursorului Irfanview

4. În fereastra „Capture Setup” recent deschisă, asigurați-vă că bifați opțiunea „Includeți cursorul mouse-ului”.

Includeți cursorul mouse-ului Irfanview

Pentru a face o captură de ecran cu IrfanView, trebuie să apăsați valoarea implicită Ctrl + F11 combinație de taste rapide. Puteți schimba tastele rapide după cum doriți.

Încheiat!

Dacă doriți să faceți capturi de ecran cu cursorul mouse-ului în Windows 10, oricare dintre instrumentele de mai sus vă va servi bine. Urmați acești pași dacă doriți să faceți capturi de ecran cu defilare.

Legate de:

  • 17 Screensavere minunate pentru Windows 10
  • Cum se verifică porturile utilizate în Windows 10
  • Cum se mărește volumul maxim în Windows 10
Scroll to Top