Windows 10 are 2 moduri încorporate de a face capturi de ecran. Acestea sunt rapide, convenabile și ușor de reținut.

Prima metodă este incredibil de simplă și accesibilă în orice moment – chiar de la tastatură.

Metoda nr. 1: Apăsarea tastei Print Screen de pe tastatură va face o captură de ecran a întregului ecran al computerului.

Dacă apăsați tasta Print Screen, Windows va face o captură de ecran și, în mod implicit, o va salva în contul dvs. Microsoft OneDrive.

Apoi, puteți deschide orice capturi de ecran pe care le-ați făcut cu tasta Ecran de imprimare navigând la folderul Screenshots din folderul Poze din OneDrive, utilizând Windows File Explorer.

Din nou, acestea sunt stocate în OneDrive> Imagini> Capturi de ecran.

ad-banner
Cum se face o captura de ecran pe Windows
Capturile de ecran vor fi aici în OneDrive> Imagini> Capturi de ecran. Iată câteva capturi de ecran pe care le-am făcut în timp ce făceam acest tutorial, împreună cu câteva capturi de ecran pe care le-am făcut accidental în timp ce jucam Hollow Knight.

Dar utilizarea tastei Print Screen este un instrument cam contondent. Vă surprinde întregul ecran. Și din motive de confidențialitate, este posibil să nu doriți să faceți acest lucru.

De asemenea, unele laptopuri nu au nici măcar o tastă de imprimare pe tastatură.

Din fericire, Windows are, de asemenea, un instrument de captură de ecran încorporat mai puternic numit Snip & Sketch. Și vă va oferi o tonă de flexibilitate.

Metoda # 2: Cum să utilizați Instrumentul de tăiere Windows (AKA Snip & Sketch) pentru a face o captură de ecran parțială a ecranului computerului.

Instrumentul de tăiere este destul de puternic, având în vedere că este un instrument de captură de ecran gratuit încorporat.

Îl puteți deschide din bara de căutare apăsând tasta Windows și apoi tastând „instrument de tăiere”.

1611699905 268 Cum se face o captura de ecran pe Windows
Microsoft este în curs de a muta instrumentul Snipping Tool dintr-un punct și faceți clic pe instrument pe o tastă rapidă.

Dar Windows încearcă să-i determine pe utilizatori să se obișnuiască cu utilizarea noii lor taste rapide.

Prin apăsarea a trei taste în același timp, puteți pune Windows într-un mod de captură de ecran special, unde puteți selecta părțile ecranului pe care doriți să le fixați.

Iată cele 3 taste pe care le apăsați pentru a iniția acest mod: Windows + Shift + S

Dacă țineți apăsate aceste butoane, iată ce veți vedea:

Cum se face o captura de ecran pe Windows
Rețineți micul păr încrucișat și faptul că tot ceea ce este în afara zonei mele selectate este întunecat. Și da, a trebuit să-mi folosesc telefonul pentru a face această fotografie. A fost cel mai bun mod în care m-am putut gândi să fac o fotografie a procesului de captură de ecran în sine?

Când țineți apăsat Windows + Shift + S în același timp, întregul ecran se va întuneca. Apoi puteți să faceți clic stânga cu mouse-ul și să trageți cursorul – care va avea acum forma unui mic punct de reper.

Porțiunea de ecran pe care ați selectat-o ​​va fi mai strălucitoare decât restul ecranului.

Apoi, ori de câte ori ați selectat tot ce doriți să faceți capturi de ecran, eliberați doar aceste taste. Presto – ați făcut o captură de ecran. Convenabil, nu?

Și folosind noul instrument Microsoft Snip & Sketch, puteți chiar să desenați capturile de ecran pentru a le marca în continuare.

OK – deci unde stochează Windows aceste capturi de ecran?

Spre deosebire de metoda Print Screen Key, în mod implicit Windows va stoca aceste capturi de ecran în folderul Imagini: Acest computer> Imagini.

Puteți accesa acestea utilizând Windows File Explorer.

1611699905 724 Cum se face o captura de ecran pe Windows
După ce ați salvat o imagine utilizând Instrumentul de tăiere, puteți utiliza Microsoft File Explorer pentru ao deschide. Fișierele sunt, în mod implicit, localizate în directorul Poze.

Windows Snip & Sketch simplifică realizarea unei capturi de ecran a computerului.

Personal aplaud Microsoft pentru că a făcut acest proces atât de convenabil. Venind din lumea Mac și Linux, nu există niciun instrument echivalent care să funcționeze atât de bine pentru aceste sisteme de operare.

Vă mulțumim că ați citit acest ghid. În primul rând, iau zeci de capturi de ecran pe zi. Și sper că veți putea îmbrățișa și acest mod convenabil de a capta informații și de a le împărtăși rapid cu oamenii. Capturile de ecran sunt o modalitate excelentă de a comunica rapid.

Să aveți o zi distractivă și să vă bucurați de bucăți.