de Nabeena Mali

Cum se face pictograma aplicației perfecte

Cum se face pictograma aplicatiei perfecte

Cu doar 24 de sloturi pentru pictograme pentru aplicații pe prima pagină a ecranului de pornire al unui iPhone sau 28 dacă aveți un iPhone 7 elegant, crearea pictogramei perfecte pentru aplicație este un pas vital în adoptarea utilizatorului.

Odată am întâlnit pe cineva care avea o pictogramă a aplicației care conținea fiecare literă a alfabetului pe ecranul său de pornire, dar acea estetică nebună este greu pentru toată lumea – pentru descărcătorul mediu, pictogramele aplicației reprezintă prima întâlnire pe care o au utilizatorii cu o nouă aplicație. Deci, trebuie să fie unul bun!

Dacă pictograma aplicației dvs. este urâtă, utilizatorii vor șterge aplicația sau o vor ascunde într-un folder undeva pe care ar putea să o uite. Din păcate, acesta este un domeniu în care arată într-adevăr contează. Deci, ce puteți face pentru a vă asigura că pictograma aplicației dvs. este regina de întoarcere și nu fata timidă de alături?

Există diverse articole dedicate științei din spate alegerea o culoare pentru pictograma aplicației. Un suflet util a creat chiar diagrama de urmărire a celor mai populare culori pentru pictogramele aplicației:

1611333246 727 Cum se face pictograma aplicatiei perfecte
Sursă: GraphicMac

Implicațiile acestui lucru sunt duble: utilizarea în primul rând a roșu, albastru sau poate verde pentru pictograma aplicației este o modalitate destul de sigură de urmat. Pe de altă parte, puteți alege o nuanță roz, violet sau galben pentru a ieși puțin mai mult din mulțime.

Evident, există avantaje și dezavantaje pentru fiecare dintre aceste rute. Ceea ce este sigur și familiar riscă, de asemenea, să fie uitat, în timp ce ruperea matriței prezintă riscul de a arăta prea diferit și de a nu se amesteca bine cu alte aplicații.

Folosiți o scrisoare (sau nu …)

Cum se face pictograma aplicatiei perfecte
Sursă: PXLR

De la „F” de la Facebook și „H” de la Hotels.com până la „D” de la Dailymotion și „S” de la Skype, nu lipsesc aplicațiile care folosesc prima literă a numelui companiei în pictograma aplicației lor.

Deși este, fără îndoială, o mișcare inteligentă și simplă, nu este lipsit de riscuri dacă numele aplicației dvs. începe cu o literă foarte populară.

Gândiți-vă la aplicațiile deja existente, mai ales dacă veți concura direct cu ele și mergeți pe un alt drum dacă sunteți îngrijorat de a fi confuz sau prea asemănător.

Poate, având în vedere vechea asociere a Skype cu litera „S” într-un nor, asta a determinat Skyscanner să vină cu acest mic simbol abstract pentru pictograma aplicației lor.

1611333247 329 Cum se face pictograma aplicatiei perfecte

Utilizarea unei litere este o alegere foarte sigură, mai ales dacă sigla aplicației dvs. are un font distinct asociat.

Luați acea „f” distinctivă de Facebook, care este recunoscută instant datorită asocierii continue a logo-ului companiei cu o versiune modificată a fontului Klavika Bold.

Dar, în calitate de companie, se pare că nici măcar Facebook nu poate decide dacă literele sau simbolurile sunt cele mai bune pentru pictogramele aplicațiilor. De ce altfel și-ar fi canalizat Harry Potter-ul interior atunci când au venit cu o pictogramă pentru Messenger în loc să folosească un „m” într-un balon?

1611333247 436 Cum se face pictograma aplicatiei perfecte

Utilizați o schemă de culori coerentă

Dacă există un lucru mai rău decât o pictogramă urâtă a aplicației, este o pictogramă frumoasă a aplicației care se deschide pentru a dezvălui o aplicație cu aspect neplăcut sau datat. Primele impresii sunt importante, dar, dacă nu puteți respecta standardele înalte stabilite de acestea, veți da greș oricum.

Sfat pentru Dan Counsell, care a dat următoarele exemple despre modul în care Ember și Clear își păstrează experiența constantă până la deschiderea aplicației până la utilizarea ei efectivă:

1611333248 504 Cum se face pictograma aplicatiei perfecte
Sursă: Dan Counsell

Dar asta nu înseamnă că totul trebuie să fie exact la fel.

Luați Cuvinte cu prietenii, de exemplu, care a adăugat o inimă și un trifoi la pictograma aplicației lor pentru Ziua Îndrăgostiților și, respectiv, Sf. Patrick. Un mod frumos de a rămâne relevant, cu siguranță … atâta timp cât utilizatorii își actualizează aplicațiile suficient de regulat pentru a le vedea în timp util.

Și apoi există oferta lor educațională:

1611333248 584 Cum se face pictograma aplicatiei perfecte

Reflectați scopul aplicației dvs.

Îți amintești când Instagram și-a schimbat pictograma? O fac, nu în ultimul rând pentru că este ceva ce mi s-a cerut scrie despre pentru Crazy Egg. Dar o mulțime de oameni nu știu că Instagram are o altă pictogramă a aplicației înainte de a o schimba în cea curcubeu maro pe care toată lumea o știa și o iubea:

1611333249 246 Cum se face pictograma aplicatiei perfecte

Fondatorul a dat următorul motiv pentru prima modificare a siglei: „Vechea pictogramă nu avea nicio legătură cu Instagram”. Având în vedere acest sentiment, este de fapt destul de ușor de înțeles de ce Instagram a decis să-și schimbe suita de logo-uri în acest sens:

1611333249 115 Cum se face pictograma aplicatiei perfecte

Pictograma camerei maronii vintage avea totul de-a face cu nostalgia, ca cea evocată de palpătarea unei imagini Polaroid și nimic de-a face cu viitorul fotografiei. Și, cu 80 de milioane de fotografii distribuite în fiecare zi pe Instagram, exact asta – indiferent dacă îți place sau nu – ce este Instagram.

Concluzie

În mod dezamăgitor, dar previzibil, nu există o cale directă către crearea pictogramei aplicației perfecte. Prin urmare, există o gamă atât de largă de icoane cu aspect diferit acolo!

Sfaturile de mai sus sunt utile, dar nu sunt ceva prin care vă puteți seta ceasul – o aplicație destinată copiilor sau adolescenților va arăta, de exemplu, foarte diferită de una utilizată în special de, să zicem, oameni de afaceri sau pensionari.

Există un alt loc bun pentru a începe atunci când încercați să găsiți inspirație pentru pictogramele aplicației și este probabil fie în buzunar, fie întins pe birou. Sau poate citești acest articol despre el. Vorbesc despre smartphone-ul tău!

Majoritatea fondatorilor, creatorilor de aplicații etc. construiesc produse sau aplicații pentru a aborda o problemă pe care au identificat-o în propria lor viață. Cu alte cuvinte, probabil că sunteți o reprezentare destul de bună a pieței dvs. țintă. Gândiți-vă la pictogramele aplicației pe care le considerați atractive sau cel puțin sunteți dispuse să faceți loc pe ecranul de pornire și veți fi în drumul spre succesul pictogramelor aplicației.

Și hei, chiar dacă ajungi să creezi o pictogramă a aplicației cu adevărat urâtă, ar putea ajunge întotdeauna să genereze notorietate Reddit.

Puteți citi mai multe din scrierile mele pe appinstitute.com.