Cum se face un fundal de imagine transparent în Photoshop

So machen Sie einen Bildhintergrund in Photoshop transparent
⏱️ 6 min read

Incorporarea unei noi imagini într-un design existent este ușoară dacă are deja un fundal transparent. Cu toate acestea, dacă imaginea dvs. este în format JPG (care nu acceptă transparența), va trebui să o modificați înainte de ao putea folosi. Iată cum puteți face un fundal de imagine transparent în Photoshop.

Trucul este ușor. Trebuie doar să selectați partea de imagine care vă interesează și să ștergeți orice altceva, lăsând doar un fundal transparent, apoi salvând rezultatele într-un format care acceptă transparența.

Import Tux

Pentru acest tutorial, folosim imaginea populară a mascotei Linux, pinguinul Tux.

Rulați Photoshop și deschideți fișierul care conține obiectul pe fundalul pe care doriți să îl eliminați. Observați rezoluția sa. Creați un nou document secundar (Ctrl + N) cu o rezoluție mai mare – +200 pixeli atât pe lățime, cât și pe înălțime. Reveniți la primul dvs. document, selectați totul (Ctrl + A), apoi copiați-l în clipboard (Ctrl + C). Mutați din nou la al doilea document gol și lipiți (Ctrl + V) imaginea ta acolo.

Acest transplant de la o imagine la alta ne va ajuta în curând să stabilim dacă am făcut o treabă bună eliminând fundalul.

Schimbați fundalul implicit

Alegeți instrumentul de găleți de vopsea (G) și selectați stratul de fundal cu un singur clic pe intrarea sa în panoul Straturi din dreapta. Alegeți o culoare care nu există (cel puțin, nu mult) în imaginea dvs. existentă. Am plecat pentru un verde pastel. Faceți clic oriunde în imagine pentru a umple fundalul cu acea culoare.

Fundaluri transparente cu Ps Greeneries

După cum puteți vedea, dreptunghiul menționat anterior este acum vizibil în jurul lui Tux. Să-l eliminăm.

Selectați fundalul cu Magic Wand

Dacă aveți noroc, așa cum am fost noi, și imaginea dvs. este limpede ca cristalul, cu contururi clar definite, este posibil să puteți elimina automat fundalul. Selectați instrumentul Baghetă magică (W) și stratul de imagine din panoul Straturi pentru a-l încerca, apoi faceți clic pe fundalul imaginii. Rețineți că nu vorbim despre fundalul colorat pe care l-ați creat, ci cel din dreptunghiul din jurul obiectului dvs.

Fundaluri transparente cu bagheta magică Ps

Veți vedea o schiță în jurul obiectelor dvs. Dacă a selectat totul în afară de obiectele tale, ești bine să mergi. În caz contrar, merită să reîncercați schimbând valoarea toleranței baghetei magice. Cu cât este mai mare toleranța, cu atât vor fi selectate mai multe zone ale imaginii. Apoi, apăsați Ctrl + X să înlăture totul.

Dacă totul a mers conform planului, veți avea obiectul dvs. plutind singur. Nu veți avea elemente suplimentare sau pixeli vagabonzi, iar cel care vă interesează va avea un contur clar definit. Dacă acesta este cazul, nu ezitați să ignorați pașii următori.

Fundaluri transparente cu rezultate perfecte pentru bagheta Ps

În majoritatea cazurilor, însă, rezultatele nu sunt perfecte și necesită modificări. Atunci trebuie să o faci manual. Este mai simplu să începeți de la zero decât să încercați să remediați rezultatele încurcate ale baghetei magice, așa că dacă nu a funcționat, anulați ultimii pași și pregătiți-vă pentru o tăiere a pixelilor.

Eliminați fundalul

Alegeți stratul obiectului dvs. din panoul Straturi. presa L de pe tastatură pentru a selecta instrumentul Lasso. Selectați cu atenție câțiva pixeli în afara obiectului dvs. făcând clic stânga, glisând mouse-ul pentru a defini manual o formă, apoi lăsând butonul mouse-ului. Lovit Ctrl + X pentru a le elimina.

Dacă selectați o parte a obiectului dvs., nu refaceți selecția. În schimb, îl puteți rafina și adăuga mai multe secțiuni păstrând Schimb apăsat în timp ce faceți clic sau eliminați piese folosind Alt in schimb.

Fundaluri transparente cu instrumentul Ps Lasso

Repetați până când singurul lucru care rămâne este obiectul dvs. de interes.

Fundaluri transparente cu Ps Fundal transparent

Acesta a fost motivul pentru care am folosit o culoare de umplere solidă pentru stratul nostru de fundal. Această culoare solidă adaugă contrast, ceea ce ajută la vizualizarea pixelilor rătăciți pentru a determina dacă conturul obiectului este neted.

Exportați în PNG

Pentru a salva fișierul, alegeți un format precum PNG pe 24 de biți pentru noua dvs. imagine transparentă. Pentru a salva în acest format, selectați „Fișier -> Salvare pentru web”.

Fundaluri transparente cu export de PS în Png

Setarea implicită va fi probabil JPG. Schimbați-l în PNG-24 din meniul vertical din dreapta sus. Lăsați restul opțiunilor așa cum sunt și faceți clic pe Salvare în partea de jos. Alegeți unde doriți să exportați fișierul, faceți clic pe OK și gata. Acum puteți încorpora obiectul în acel fișier în celelalte proiecte.

Încheierea

Acum, că știi cum să faci un fundal de imagine transparent în Photoshop, merită de asemenea remarcat faptul că, dacă ai de-a face cu un articol popular, este posibil să existe deja o versiune a acestuia cu fundal transparent. Încercați să îl căutați online. Alternativ, consultați aceste site-uri web care au o bază de date bună cu imagini cu fundal transparent.

Legate de:

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x