Cum se face upgrade la Windows 10 de la Windows 8.1

Cum se face upgrade la Windows 10 de la Windows
⏱️ 3 min read

Suportul pentru Windows 8.1 se încheie pe 10 ianuarie 2023, ceea ce înseamnă că ar trebui să faceți upgrade la Windows 10 cât mai curând posibil.

Din fericire, puteți face upgrade de la Windows 8.1 la Windows 10 fără a vă pierde fișierele și aplicațiile folosind Instrumentul de creare media, care este, de asemenea, disponibil pentru a face upgrade la mașinile cu Windows 7. Cu toate acestea, trebuie să vă asigurați că hardware-ul îndeplinește cerințele minime.

În acest ghid, veți afla pașii pentru a face upgrade la Windows 10 de la Windows 8.1, minimizând șansele de a întâlni probleme în timpul upgrade-ului.

Cerințe hardware minime pentru Windows 10

Acestea sunt cerințele minime pentru a face upgrade la Windows 10:

 • Procesor: procesor sau SoC de 1 GHz sau mai rapid.
 • BERBEC: 1 GB pentru 32 de biți sau 2 GB pentru 64 de biți.
 • Spatiu pe hard disk: 16 GB pentru sistemul de operare pe 32 de biți 20 GB pentru sistemul de operare pe 64 de biți.
 • Placă grafică: DirectX 9 sau o versiune ulterioară cu driver WDDM 1.0.
 • Afişa: 1024×600.

De asemenea, trebuie să rulați versiunea Windows 8.1 Update, care este descrisă ca KB2919355. Dacă nu aveți această actualizare deja instalată, îl poți descărca de aici.

În timp ce upgrade-ul gratuit la Windows 10 s-a încheiat, este posibil să activați sistemul de operare cu o cheie de produs Windows 8.1. Cu toate acestea, este o opțiune care poate înceta să funcționeze în orice moment.

Creați o copie de rezervă completă a Windows 8.1

Deși Microsoft a îmbunătățit procesul de actualizare cu Windows 10, există întotdeauna șanse ca upgrade-ul să eșueze și, pentru a evita orice problemă, ar trebui să vă asigurați că aveți o copie de rezervă completă a sistemului dvs. pe care o puteți utiliza pentru a derula înapoi dacă se întâmplă ceva. . Din fericire, Windows 7 și Windows 8.1 vin cu instrumentul System Image Backup pentru a crea o copie de rezervă a întregului computer.

Actualizați Windows 8.1 la Windows 10

Înainte de a continua cu upgrade-ul, este recomandat să dezinstalați orice software (cum ar fi antivirus, software de securitate sau aplicații vechi de la terți) care vă poate împiedica să faceți upgrade cu succes la Windows 10.

În plus, ar trebui să deconectați orice hardware conectat la computer, inclusiv imprimantă, telefon, cameră, hard disk extern și alte periferice USB. Uneori, acesta poate fi motivul pentru care sistemul dumneavoastră eșuează în timpul actualizării.

Pentru a face upgrade de la Windows 8.1 la Windows 10, urmați acești pași:

 1. Deschis Microsoft site-ul web.

 2. În secțiunea „Creați medii de instalare Windows 10”, faceți clic pe Descarcă acum buton.

 3. Faceți dublu clic pe MediaCreationTool21H2.exe pentru a lansa asistentul de configurare Windows 10.

 4. Clic Accept la contractul de licență.

 5. Selectează „Actualizați acest computer acum” opțiune.

  Opțiune de upgrade la Windows 10

 6. Apasă pe Următorul buton.

 7. Selectează „Păstrează fișierele și aplicațiile personale” opțiune. Alternativ, puteți face clic pe Schimbați ce să păstrați link dacă doriți să faceți upgrade fără a vă păstra fișierele și aplicațiile.

 8. Apasă pe Instalare buton.

După ce ați finalizat pașii, va trebui să parcurgeți experiența ușoară out-of-box (OOBE) pentru a finaliza configurarea Windows 10 cu preferințele dorite. Și apoi veți vedea desktop-ul familiar și fiecare caracteristică nouă inclusă în Windows 10.

În plus, asigurați-vă că utilizați Device Manager pentru a verifica dacă fiecare componentă hardware este instalată corect pe sistemul dvs., reinstalați antivirusul și orice alt software pe care îl dezinstalați înainte de actualizare.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x