Cum se face upgrade la Windows 11 de la Windows 7

1643542010 Cum se face upgrade la Windows 11 de la Windows
⏱️ 3 min read

Dacă aveți un computer care rulează Windows 7, este posibil să faceți upgrade la Windows 11 fără a vă pierde fișierele folosind fișierul ISO, dar procesul va necesita o reinstalare completă. Aceasta înseamnă că aplicațiile și setările dvs. nu se vor transfera la noua instalare. Cu toate acestea, înaintea ta upgrade la Windows 11 de la Windows 7va trebui totuși să vă asigurați că laptopul sau desktopul respectă Cerinte Minime de Sistem. De exemplu, dispozitivul trebuie să includă o placă de bază cu firmware UEFI, iar procesorul trebuie să fie un Intel de a 8-a generație sau mai nou sau un AMD Zen 2 sau mai nou. Aceasta este în plus față de cerințele TPM 2.0 și Secure Boot și un minim de 64 GB de stocare și 4 GB de RAM.

Deși Windows 11 va fi oferit ca un upgrade gratuit pentru dispozitivele Windows 10, este posibil să puteți face upgrade gratuit la Windows 7, dar aceasta nu este o opțiune oficială. Dacă nu aveți o licență, va trebui să achiziționați una după cum este necesar. De asemenea, va trebui să creați o copie de rezervă completă pentru a reveni din orice motiv sau dacă trebuie să vă recuperați fișierele.

De asemenea, este recomandat să dezinstalați orice software care poate intra în conflict cu actualizarea la Windows 11, inclusiv antivirus, instrumente de securitate și programe vechi terțe. De asemenea, este o idee bună să deconectați orice hardware conectat la computer, inclusiv imprimante, telefoane, camere, hard disk-uri externe și alte periferice USB, pentru a evita probleme.

În acest ghid, veți învăța cum să faceți upgrade la Windows 11 de la Windows 7.

Faceți upgrade la Windows 11 de la Windows 7 folosind fișierul ISO

Este o idee bună să creați o copie de rezervă completă pentru a reveni dacă se întâmplă ceva neașteptat. În Pe lângă backup-ul sistemului, ar trebui să creați și o copie de rezervă a fișierelor dvs. pe OneDrive sau alt serviciu cloud sau unitate externă în cazul în care trebuie să le restaurați manual.

Pentru a face upgrade la Windows 11 de la Windows 7 cu un fișier ISO, urmați acești pași:

 1. Descarca Fișier ISO Windows 11.

 2. Faceți clic dreapta pe fișierul ISO, selectați Deschis cu submeniu și alegeți Windows Explorer opțiune.

 3. Faceți clic pe unitatea montată din panoul de navigare din stânga.

 4. Faceți dublu clic pe Înființat fișier pentru a începe procesul de actualizare la Windows 11.

 5. (Opțional) Faceți clic pe Schimbați modul în care Windows Setup descarcă actualizările opțiune.

 6. Selectează Nu acum opțiune.

  Dezactivați actualizările în timpul upgrade-ului

 7. Apasă pe Următorul buton.

 8. Apasă pe Accept butonul pentru a fi de acord cu termenii.

 9. Apasă pe Instalare butonul pentru a face upgrade păstrând în același timp fișierele și aplicațiile.

  Faceți upgrade la Windows 11 de la Windows 7

Dacă doriți să începeți din nou cu o instalare curată a Windows 11, faceți clic pe Schimbați ce să păstrați opțiunea, selectați Nimic opțiunea, faceți clic pe Următorul butonul, apoi faceți clic pe Instalare buton.

După ce finalizați pașii, va începe procesul de actualizare. Odată ce instalarea a fost finalizată, poate fi necesar să parcurgeți experiența out-of-box (OOBE) pentru a finaliza configurarea Windows 11.

Instrumentul de creare media a fost actualizat pentru Windows 11, dar acum funcționează doar pentru a crea o unitate flash USB bootabilă sau un fișier ISO. Nu îl mai puteți folosi pentru a efectua o actualizare la loc. Asistentul de instalare este disponibil numai pentru dispozitivele cu Windows 10.

Dacă intenționați să actualizați dispozitivul care rulează Windows 7, ar trebui să luați în considerare și utilizarea unei instalări curate, deoarece este o opțiune mai bună și poate ajuta la evitarea problemelor în timpul și după instalare.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x