Cum se face upgrade la Windows 11 de la Windows 8.1

1643532060 Cum se face upgrade la Windows 11 de la Windows
⏱️ 3 min read

Calculatoarele care rulează încă o copie a Windows 8.1 pot face upgrade la Windows 11 fără a pierde date sau aplicații care utilizează fișierul ISO, deoarece este o cale de instalare acceptată. Cu toate acestea, înaintea ta upgrade la Windows 11 de la Windows 8.1, trebuie să vă asigurați că laptopul sau desktopul dvs. respectă Cerinte Minime de Sistem. De exemplu, computerul trebuie să aibă un Trusted Platform Module (TPM) 2.0 și Secure Boot prezent și activat, trebuie să aibă și un firmware UEFI, iar procesorul trebuie să fie Intel de a 8-a generație sau mai nou sau AMD Zen 2 sau mai nou.

Windows 11 este disponibil ca un upgrade gratuit pentru computerele cu Windows 10, dar este posibil să îl puteți activa cu o cheie de produs Windows 8.1. De asemenea, va trebui să creați o copie de rezervă completă în cazul în care trebuie să faceți derularea înapoi din orice motiv sau dacă trebuie să vă recuperați fișierele din orice motiv.

În plus, înainte de instalare, se recomandă dezinstalarea oricăror aplicații care pot intra în conflict cu upgrade-ul la Windows 11, cum ar fi antivirus, instrumente de securitate și programe vechi terțe. De asemenea, ar trebui să deconectați orice hardware conectat la computer, inclusiv imprimante, telefoane, camere, hard disk-uri externe și alte periferice USB, pentru a reduce șansele de a avea probleme.

În acest ghid, veți învăța cum să faceți upgrade la Windows 11 de la Windows 8.1. (Vezi și asta tutorial video care arată procesul de actualizare pe canalul YouTube Pureinfotech.)

Faceți upgrade la Windows 11 de la Windows 8.1 folosind fișierul ISO

Upgrade-ul este un proces nedistructiv, dar există întotdeauna șanse de probleme. Ca rezultat, este o idee bună să creați o copie de rezervă completă, pe care o puteți utiliza pentru a retrage înapoi dacă se întâmplă ceva neașteptat. În Pe lângă backup-ul sistemului, ar trebui să creați și o copie de rezervă a fișierelor dvs. pe OneDrive sau alt serviciu cloud sau unitate externă în cazul în care trebuie să le restaurați manual.

Pentru a face upgrade la Windows 11 de la Windows 8.1 cu un fișier ISO, urmați acești pași:

 1. Descarca Fișier ISO Windows 11.

 2. Faceți clic dreapta pe fișierul ISO, selectați montură opțiune.

 3. Faceți clic pe unitatea montată din panoul de navigare din stânga.

 4. Faceți dublu clic pe Înființat fișier pentru a începe procesul de actualizare la Windows 11.

  Lansați configurarea Windows 11

 5. (Opțional) Faceți clic pe Schimbați modul în care Windows Setup descarcă actualizările opțiune.

  Opțiunea de actualizare a configurației Windows 11

 6. Selectează Nu acum opțiune.

  Dezactivați actualizările în timpul instalării

 7. Apasă pe Următorul buton.

 8. Apasă pe Accept butonul pentru a fi de acord cu termenii.

 9. Apasă pe Instalare butonul pentru a face upgrade păstrând în același timp fișierele și aplicațiile.

  Instalare Windows 8.1 până la 11

Dacă doriți să începeți din nou cu o instalare curată a Windows 11, faceți clic pe Schimbați ce să păstrați opțiunea, selectați Nimic opțiunea, faceți clic pe Următorul butonul, apoi faceți clic pe Instalare buton.

După ce ați finalizat pașii, procesul de actualizare va începe să vă păstreze fișierele și aplicațiile. După instalare, nu va trebui să finalizați experiența out-of-box (OOBE) pentru a vă alege setările de confidențialitate.

Instrumentul de creare media a fost actualizat pentru Windows 11, dar funcționează doar pentru a crea o unitate flash USB bootabilă sau un fișier ISO. Nu îl mai puteți folosi pentru a efectua o actualizare la loc, motiv pentru care nu listăm acele instrucțiuni. Asistentul de instalare este disponibil numai pentru dispozitivele cu Windows 10.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x