Cum se folosește Android fără serviciile Google Play

Cum se folosește Android fără serviciile Google Play
⏱️ 5 min read

Unii vă pot numi nebuni pentru că doriți să vă trăiți viața digitală fără Google, dar aveți tot dreptul să faceți acest lucru. S-ar putea să credeți că Google are prea mult control în viața voastră și că nu doriți ca Google să afle despre toate planurile dvs.

Există două moduri în care utilizatorii pot utiliza Google-free: pot să își rădăcină dispozitivele Android și să elimine complet orice aplicații Google, sau pot folosi doar o alternativă pentru fiecare dintre aplicațiile Google.

Înrădăcinați dispozitivul Android pentru a elimina toate aplicațiile Google

Metoda de rootare pe care o utilizați va depinde în mod evident de modelul telefonului dvs. și de alți factori. După ce ați găsit și finalizat metoda de înrădăcinare, este timpul să căutați un ROM personalizat care să nu includă aplicații Google, cum ar fi LineageOS. Un loc minunat pentru a căuta ROM-ul personalizat perfect este Dezvoltatori XDA întrucât este una dintre sursele de încredere.

Cum se accesează Google-Free pe un dispozitiv Android neînrădăcinat

Magazinul de aplicații Amazon este un loc minunat pentru a obține aplicațiile dvs., dacă sunteți sigur că doriți să folosiți Google. Deoarece instalați un fișier care nu este de la Google, va trebui să activați surse necunoscute. Puteți face acest lucru accesând „Setări -> Blocare ecran și Securitate -> Activați sursele necunoscute”.

Odată ce descărcarea este finalizată, deschideți folderul Descărcare Android și atingeți fișierul „Amazon_app.apk”. Atingeți Instalare și așteptați finalizarea procesului înainte de a încerca să-l lansați. Există peste 300.000 de aplicații din care puteți alege, inclusiv aplicații din rețelele dvs. sociale preferate.

Instalați aplicații din browserul dvs.

De asemenea, puteți obține aplicațiile direct de pe site-uri. Doar aveți grijă de site-urile din care descărcați aplicații, deoarece dacă instalați o aplicație de pe un site umbrit, solicitați practic malware.

APKMirror este un site de încredere în care puteți descărca aplicații Android fără să vă faceți griji dacă sunt sau nu infectate.

Alegerea unei alternative Chrome

Când vine vorba de selectarea unei alternative Chrome, aveți destul de multe opțiuni. Dar, întotdeauna este mai bine să alegeți una care să vă respecte intimitatea, cum ar fi DuckDuckGo. Acest browser nu vă va urmări și vă permite să adăugați un widget la pagina dvs. de pornire.

google-rață

Puteți încerca, de asemenea Browser de confidențialitate care adaugă redarea modului de noapte, are o temă întunecată actualizată, suport pentru autentificarea HTTP, un blocator de anunțuri integrat, suport pentru proxy Tor Orbot și modul de navigare pe ecran complet.

Curajos este un alt browser non-Google care este foarte popular. Cele două caracteristici principale ale acestuia sunt viteza și securitatea. Spre deosebire de Google Chrome, Brave Browser va bloca și reclame și trackere. De asemenea, va preveni reclamele intruzive, astfel încât confidențialitatea dvs. nu este compromisă în mod semnificativ.

Dacă nu puteți trăi fără Google Keep, sunt două alternative excelente Evernote și Microsoft OneNote. Pentru a le utiliza, nu aveți nevoie decât de browserul dvs. și de conexiunea la internet: nu Google!

google-evernote

Pentru o aplicație de blocnotes care are un aspect similar cu Google Keep, puteți încerca Caiet de Zoho.

Instalarea unei alternative Gmail

Dacă doriți să limitați numărul de aplicații pe care le aveți pe telefon, vă puteți verifica oricând e-mailul prin browserul dvs. web. Dacă doriți să instalați o aplicație, puteți încerca o aplicație precum K-9 Mail. Acesta este un client de e-mail open-source care are toate caracteristicile necesare la care v-ați aștepta.

Dezavantajul de a rămâne fără Google

S-ar putea să vă simțiți mai în siguranță și că aveți mai multă confidențialitate scăpând de Google, dar veți renunța și la multe. Nu vă veți putea bucura de toate aplicațiile pe care Google le poate oferi, cum ar fi Gmail, Google Calendar, etc. Luați în considerare faptul că o mulțime de afaceri sunt, de asemenea, dependente de Google.

De asemenea, va trebui să vă ocupați de actualizări mai lente care vă pot expune la riscuri de securitate. Cunoașteți o aplicație non-Google care vă poate sincroniza programările și programările, precum și Google Calendar?

Este posibil să fiți forțat să utilizați o versiune mai veche a unei aplicații. Pe Google Play aplicația pe care o descărcați va rula întotdeauna pe cea mai recentă versiune și nu este întotdeauna cazul altor magazine de aplicații.

Concluzie

Dacă doriți să faceți root, puteți elimina complet o aplicație legată de Google. Dacă nu sunteți gata să faceți root, puteți să vă deconectați de la tot ceea ce este legat de Google și să utilizați diferitele alternative pe care le aveți acolo. Cum trăiești fără Google?

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x