Cum se folosește Apple Mail Drop pentru a trimite fișiere mari online

Cum se folosește Apple Mail Drop pentru a trimite fișiere mari online
⏱️ 5 min read

Trimiterea de fișiere mari online constă aproape întotdeauna din pași și servicii diverse. Nu vă doriți să existe un mod simplu și ușor care să nu necesite înregistrare, parole sau coduri? Dacă aveți un cont iCloud, aveți noroc. Mail Drop este o funcție care vă permite să trimiteți fișiere mari, de până la 5 GB, prin iCloud. Aceasta este o caracteristică la îndemână pentru cei care deplâng în mod constant limitele minime ale atașamentelor majorității clienților de e-mail.

Cum funcționează Drop Drop

În primul rând, trebuie să aveți un cont iCloud. Puteți utiliza Mail Drop de pe iCloud.com sau din aplicația Mail de pe dispozitivul dvs. iOS (iOS 9.2 sau o versiune ulterioară) sau Mac (OS X 10.11 sau o versiune ulterioară).

Când încercați să trimiteți un atașament care este prea mare, puteți opta pentru utilizarea Mail Drop ca alternativă. Aplicația Mail încarcă fișierul în iCloud și oferă destinatarului un link pentru a-l descărca. Acest lucru permite fișierului dvs. mare să obțină limitele greoaie ale dimensiunii fișierului pentru majoritatea clienților de e-mail, deoarece fișierul nu este niciodată adăugat cu adevărat ca atașament.

De asemenea, merită menționat faptul că, odată ce trimiteți un fișier (e) către iCloud folosind Mail Drop, nu există nicio modalitate de a-l elimina. În schimb, acestea expiră automat după treizeci de zile. Vestea bună este că Mail Drop nu contează pentru stocarea iCloud. Acestea fiind spuse, nu aveți spațiu de stocare nelimitat prin e-mail. Fiecare utilizator are o limită de stocare Mail Drop de 1 TB. Dacă depășiți această limită, nu veți putea utiliza Mail Drop până când unul dintre fișierele dvs. nu expiră și spațiul de stocare respectiv este recuperat.

Utilizarea Mail Drop cu aplicațiile de e-mail iOS și macOS

Deoarece Mail Drop folosește iCloud pentru stocare, este activat automat pentru aplicațiile Apple Mail. Aceasta înseamnă că nu trebuie să faceți nimic pentru a începe să îl utilizați. Pentru a începe, compuneți un e-mail și apăsați agrafa pentru a adăuga un atașament. Când încercați să trimiteți un e-mail cu un atașament de peste 20 MB, va apărea o fereastră. Această fereastră vă informează că atașamentul este prea mare și vă întreabă dacă doriți să utilizați Mail Drop. Veți avea în continuare opțiunea de a trimite fișierul ca atașament normal, dar dacă depășește 20 MB, acesta va eșua. Deci, veți dori să utilizați Mail Drop.

casetă de dialog e-mail-drop-iphone

Pentru a activa Mail Drop, pur și simplu atingeți sau faceți clic pe butonul „Use Mail Drop”. Fișierul dvs. va fi apoi încărcat în contul dvs. iCloud. De acolo, trebuie doar să trimiteți e-mailul ca de obicei. În loc să vadă un atașament standard, destinatarul e-mailului va vedea un link de descărcare pentru fișierul din iCloud. Fișierul dvs. va fi disponibil pentru descărcare timp de treizeci de zile. După aceea, fișierul este șters automat și spațiul de stocare iCloud este recuperat.

Pentru a descărca fișierul dvs., destinatarul e-mailului dvs. poate utiliza orice client de e-mail de pe orice sistem de operare.

Utilizarea Mail Drop cu conturi de e-mail non-iCloud

Dacă nu vă folosiți contul de e-mail iCloud, nu vă faceți griji. Puteți utiliza în continuare iCloud pentru a găzdui fișierele dvs. mari pentru conturile de e-mail care nu sunt iCloud. Mail Drop va funcționa pentru orice cont de e-mail pe care l-ați conectat la aplicația dvs. Apple Mail. Singura prevedere este că contul de e-mail trebuie să accepte protocolul IMAP. Acest lucru nu ar trebui să fie o problemă pentru majoritatea oamenilor, deoarece fotografiile mari precum Gmail, Outlook și Thunderbird sunt toate compatibile IMAP.

mail-drop-enable

Pentru a utiliza Mail Drop cu un cont, deschideți aplicația Mail pe dispozitivul dvs. MacOS sau iOS. Deschideți meniul aplicației Mail și selectați „Preferințe”. De aici, faceți clic pe „Conturi”. În coloana din stânga ar trebui să vedeți o listă a conturilor de e-mail conectate. Evidențiați contul de e-mail cu care doriți să utilizați Mail Drop făcând clic pe acesta. În cele din urmă, faceți clic pe fila „Avansat” și bifați caseta etichetată „Trimiteți atașamente mari cu Mail Drop”.

Depanarea e-mailului

Uneori Mail Drop nu vrea să funcționeze. Acest lucru poate fi frustrant, dar respirați adânc și vedeți dacă oricare dintre aceste probleme comune este vinovatul.

maildrop-problem

  • E-mailul, inclusiv atașamentele, este mai mare de 5 GB. Mail Drop are o limită de 5 GB, deci depășirea acestei limite va cauza eșecul acesteia. Încercați să comprimați fișierele sau să le trimiteți în mai multe mesaje.
  • Încercați să trimiteți un dosar de fișiere. Pentru a face acest lucru, trebuie mai întâi să comprimați folderul. Pentru a face acest lucru, Control + Clic sau atingeți folderul cu două degete și alegeți „Comprimare” din meniu.
  • Ați atins limita de stocare de 1TB Mail Drop. Din păcate, nu puteți șterge fișierele vechi Mail Drop. Aceasta înseamnă că va trebui doar să așteptați până când expiră articolele mai vechi și spațiul de stocare este eliberat.
  • Nu întâlnești Cerinte Minime de Sistem pentru Mail Drop.

Mail Drop este un mod convenabil de a trimite fișiere mari prin e-mail. Chiar dacă trebuie să faceți acest lucru o singură dată într-o lună albastră, este mai rapid și mai puțin dureros decât să folosiți o metodă alternativă. Folosiți Mail Drop? Dacă nu, cum trimiteți fișiere mari prin e-mail? Spuneți-ne în comentarii!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x