Cum se folosește „Aprobă cu Apple Watch” pe macOS Catalina

Cum se folosește „Aprobă cu Apple Watch” pe macOS Catalina
⏱️ 3 min read

Apple Watch a parcurs un drum lung de când a fost lansat în urmă cu peste șase ani, cu cele mai recente Apple Watch 5 și watchOS 6 care s-au integrat în configurarea dvs. tehnologică ca niciodată. O nouă funcție introdusă în cea mai recentă macOS Catalina permite Apple Watch să efectueze acțiuni de autentificare pe Mac-ul lor.

Această caracteristică, cunoscută sub numele de „Aprobare cu Apple Watch”, oferă două soluții. Vă permite să vizualizați parolele de pe Mac (în special în Safari) ori de câte ori trebuie să introduceți parola. În al doilea rând, oferă o modalitate unică de a aproba instalările aplicațiilor și alte acte protejate prin parolă, cum ar fi deblocarea setărilor din Preferințe sistem, modificarea fișierelor rădăcină, deblocarea unui fișier Notes securizat etc.

Pentru a utiliza Aprobați cu Apple Watch, veți avea nevoie de următoarele:

  1. Apple Watch rulează watchOS 6 sau o versiune ulterioară
  2. Mac care rulează macOS Catalina sau o versiune ulterioară
  3. Funcția de deblocare automată activată
  4. Autentificarea cu doi factori activată pe contul dvs. iCloud.

Mai întâi, pentru a activa funcția de deblocare automată:

1. Porniți Apple Watch și purtați-l la încheietura mâinii. Dacă ceasul nu este la încheietura mâinii, nu veți putea activa Auto-Lock, deoarece Mac-ul dvs. nu va putea înregistra dispozitivul.

2. De asemenea, va trebui să aveți o parolă setată pe Apple Watch. Dacă nu aveți deja un set, pur și simplu deschideți aplicația Setări de pe ecranul aplicației Apple Watch și atingeți Passcode pentru a seta unul.

3. Pe Mac, deschideți „Preferințe sistem”.

4. Faceți clic pe „Securitate și confidențialitate” și apoi pe General.

5. Activați opțiunea „Permiteți Apple Watch să vă deblocheze computerul Mac”. Acest lucru vă va cere să introduceți ID-ul și parola de administrator.

Aprobați cu aprobarea Apple Watch

După ce ați făcut acest lucru, va trebui să activați autentificarea în doi factori pe contul dvs. iCloud. Există mai multe moduri de a face acest lucru: vizitând Site-ul Apple ID, folosind aplicația Setări iPhone / iPad, etc. Îl vom activa direct din aplicația MacOS System Preferences. Pentru aceasta, urmați instrucțiunile de mai jos:

1. În Preferințe sistem, accesați contul iCloud.

Aprobați cu Apple Watch ID-ul Apple

2. Din panoul din stânga, selectați „Parole și securitate”.

Aprobă cu Apple Watch două factori de autentificare

3. Activați opțiunea de autentificare cu doi factori.

După ce ați făcut acest lucru, deblocarea automată ar trebui să funcționeze automat pe Apple Watch / Mac. Urmați exemplul de mai jos pentru a vedea cum funcționează:

1. În Safari, dacă deschideți un site web cu un câmp de parolă, Safari vă va afișa o pictogramă cheie lângă parolă (cu condiția să aveți salvate parolele în Safari înainte).

Aprobați cu Apple Watch Introduceți parola

2. Dacă faceți clic pe pictogramă pentru a accesa lista de parole, veți avea opțiunea de a introduce parola în Mac sau pur și simplu atingeți de două ori butonul Apple Watch pentru a „Aproba cu Apple Watch”.

Aprobați cu Apple Watch Safari

Aprobați cu Apple Watch Watch

Acest lucru funcționează similar în aplicația Preferințe sistem. Dacă trebuie să deblocați o setare specifică pentru a efectua modificări, pur și simplu utilizați funcția „Aprobare cu Apple Watch” pentru a o debloca direct de pe Apple Watch, mai degrabă decât să introduceți parola pe Mac.

Aprobați cu Preferințe de sistem Apple Watch

Așa cum este descris mai sus, Aprobarea cu Apple Watch vă poate economisi timp în introducerea parolei.

Ați găsit util acest ghid? Spuneți-ne în secțiunea de comentarii de mai jos.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

You may also like...