Cum se folosește BigBlueButton pentru conferințe web pe Linux

Cum se folosește BigBlueButton pentru conferințe web pe Linux
⏱️ 7 min read

În lumea online de astăzi, devenim din ce în ce mai conectați la conferința web. Școala, locul de muncă și chiar prietenii au loc pe platforme precum Zoom, WebEx și Google Hangouts. Cu toate acestea, pentru cei dintre noi care caută o opțiune open source, nu sunt atât de multe. Acolo este BigBlueButton vine, care este o platformă open-source de conferințe web și e-learning pe care o construiești singur. Aici vă arătăm cum să utilizați BigBlueButton pentru conferințe web pe Linux.

Înainte de a instala BigBlueButton

Nu voi cita pagina de documentare mult, dar există câteva lucruri de remarcat despre instalarea BigBlueButton pe Linux.

Primul este că, dacă intenționați să îl utilizați în producție, veți avea nevoie de mai mult decât specificațiile pe care le folosesc. Pagina lor de instalare precizează că ar trebui să aveți următoarele pentru a rula un server real:

 • Sistem de operare Ubuntu 16.04 pe 64 de biți care rulează kernel-ul Linux 4.x
 • 16 GB de memorie cu swap activat
 • 8 nuclee CPU, cu performanțe ridicate cu un singur fir
 • 500 GB spațiu liber pe disc (sau mai mult) pentru înregistrări sau 50 GB dacă înregistrarea sesiunii este dezactivată pe server
 • Porturile TCP 80 și 443 accesibile
 • Porturi UDP 16384 – 32768 accesibile
 • Lățime de bandă de 250 Mbits / sec (simetrică) sau mai mult
 • Porturile TCP 80 și 443 nu în utilizare de către o altă aplicație web sau proxy invers
 • Un nume de gazdă (cum ar fi bbb.example.com) pentru configurarea unui certificat SSL
 • Adresa IPV4 și IPV6
 • Hardware dedicat (metal gol)

Ei recomandă să nu-l ruleze ca VM pentru producție, din cauza programului de procesare a pachetelor audio pe care îl utilizează și a problemelor de sincronizare a timpului cu înregistrările. În esență, aș recomanda să ridicați un server 1U pentru întreprinderi care nu este închiriat sau ceva de genul acesta. În acest fel puteți avea mai multe cerințe decât este necesar, inclusiv mai multe NIC-uri legate, 8-16 nuclee CPU CPU fizice și o mulțime de memorie RAM.

Cu toate acestea, o voi rula doar într-o mașină virtuală pentru a vă arăta cum se face. Aceste cerințe sunt următoarele:

 • 4 nuclee CPU / 8 GB memorie
 • Instalare pe un container VM local sau LXC
 • 50G de spațiu pe disc
 • Numai adresă IPV4

Instalare BigBlueButton

Există câteva modalități de instalare: modul ușor în care nu înveți la fel de mult din funcționarea interioară sau modul dificil în care vei fi intim familiarizat cu modul în care funcționează în interior. Alegerea este a ta, dar merg cu calea ușoară, deoarece este o instalare și administrare mai simplă. Dacă doriți să mergeți cu ruta mai dificilă, puteți urma pas cu pas pe pagina de documentare.

Modul mai simplu de instalare constă în utilizarea fie a unui script de pe site, fie a unui rol Ansible pentru automatizarea procesului de instalare. Aș recomanda scenariul celor care doresc doar să testeze lucrurile.

Pentru a merge cu scriptul, va trebui să îl clonați din GitHub cu următoarea comandă:

Și rularea scriptului cu această comandă:

Rețineți că în scriptul de mai sus, HOSTNAME este numele gazdei serverului dvs. și EMAIL este o adresă de e-mail pentru configurarea unui SSL și este un pas necesar. Utilizarea scriptului ar trebui să dureze aproximativ 30 de minute, ceea ce înseamnă că aveți suficient timp pentru a vă umple din nou cafeaua și pentru a lua o pauză.

Când te întorci, totul ar trebui să fie totul pregătit. În acel moment, puteți introduce numele domeniului (sau adresa IP cu un server de test virtual) și puteți începe demonstrația. Puteți rula în continuare scriptul pe care l-ați folosit pentru a face upgrade pachetelor și pe server.

Cum se folosește BigBlueButton

Dacă utilizați scriptul, veți avea instalat pachetul demonstrativ BigBlueButton, ceea ce înseamnă că puteți afla cum funcționează totul fără a comite prea mult. Rețineți că acest lucru necesită un certificat SSL valid, care va necesita un nume de domeniu înregistrat. Nu am asta, așa că voi folosi Server demo BigBlueButton.

În calitate de moderator, creați o cameră și faceți clic pe Start. Puteți trimite acel link de întâlnire către alte persoane și îi puteți invita la acel link.

Bigbluebutton On Linux Demo Start

Veți fi invitat să vă alăturați sunetului de la microfon sau să ascultați numai. De acolo, sunteți în ședință.

Bigbluebutton Pe Linux Audio

În chat, veți vedea linkul către videoclipurile tutoriale de pe YouTube. Vor fi mai utile mai târziu pentru a afla despre platformă.

Bigbluebutton Pe Linux Chat

Închizând chat-ul, puteți vedea toate instrumentele de pe BigBlueButton care îl fac o platformă de învățare online primordială. Dând clic pe mâna mică, puteți vedea diferitele instrumente disponibile. Utilizarea creionului vă permite să desenați lucruri pe prezentarea dvs. De asemenea, observați că aveți un mic indicator laser pe ecran, care apare pentru a le arăta oamenilor ce indicați.

Bigbluebutton On Linux Demo Pencil

Fiecare diapozitiv este o tablă albă, dar există diapozitive specifice pentru tablă albă pe acest server demo. Puteți desena orice aveți nevoie. În acest exemplu, am desenat câteva simboluri de diagramă de rețea, dar îți vine ideea. Există, de asemenea, tablă albă pentru mai mulți utilizatori, care este excelentă pentru studenți pentru a arăta la ce lucrează.

Bigbluebutton pe tablă albă demonstrativă Linux

Secțiunea Note partajate este, de asemenea, excelentă, deoarece vă permite să tastați câteva note pe care le aveți sau să evidențiați întrebări din chat și să găsiți aceste răspunsuri. Puteți, de asemenea, să copiați / lipiți câteva dintre notele dvs. de curs și să le permiteți oamenilor să lucreze din ele.

Bigbluebutton On Linux Demo Shared Notes

BigBlueButton in a Nutshell

Pentru profesorii care lucrează de la distanță, nu există nimic mai interesant decât un instrument nou. BigBlueButton are multe caracteristici interesante care îl fac excelent pentru o platformă de e-learning. Dacă sunteți interesat de un alt conținut de videoconferință, consultați foaia de trucuri pentru comenzi rapide de la tastatură Zoom, sfaturile noastre de top pentru conferințe video în timp ce lucrați de acasă și ghidul nostru despre transformarea Raspberry Pi într-o stație de conferință video.

Legate de:

 • Cum să configurați sau să vă alăturați unei conferințe video în Google Meet
 • Cum să reduceți zgomotul de fundal al microfonului pe computerul dvs.
 • Cum să participați cu ușurință la apeluri de conferință de pe telefonul dvs.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x