Cum se folosește Dropbox în sistemul de fișiere Linux non-Ext4

Cum se folosește Dropbox în sistemul de fișiere Linux non-Ext4

Folosirea Dropbox pe Linux a fost foarte ușor. Pentru mulți oameni, încă este. Dacă se întâmplă să utilizați un alt sistem de fișiere decât Ext4, totuși, este brusc mult mai greu. Din fericire, nu ești complet lipsit de noroc.

Care este problema?

Pentru o lungă perioadă de timp, Dropbox a acceptat majoritatea oricăror sisteme de fișiere pe care doriți să le utilizați, apoi compania a anunțat în liniște că renunță la suport pentru ceea ce numește sisteme de fișiere „neobișnuite”. În cazul Linux, asta înseamnă orice în afară de Ext4.

Este posibil să fi văzut mesaje care să spună „Dropbox se va opri din sincronizare. Mutați folderul Dropbox într-un sistem de fișiere acceptat. ” Un alt mesaj de eroare este „Dosarul dvs. Dropbox se află pe un sistem de fișiere care nu mai este acceptat”.

Care sunt opțiunile dvs.?

Indiferent de motivele pe care le are Dropbox pentru a opri suportul pentru alte sisteme de fișiere, aveți câteva opțiuni. Puteți crea o partiție Ext4 pe hard disk doar pentru Dropbox. Acest lucru ar funcționa din punct de vedere tehnic, dar ar trebui să redimensionați această partiție dacă folderul Dropbox ar crește prea mult. Aceasta este o soluție inelegantă.

De asemenea, te-ai putea îndepărta complet de Dropbox. Există alți furnizori de cloud acolo. De asemenea, puteți utiliza propria alternativă găzduită de dvs., cum ar fi Nextcloud, OwnCloud sau Seafile. Căutați sugestii în articolul nostru care compară aceste opțiuni de stocare în cloud auto-găzduite.

În cele din urmă, puteți utiliza o soluție care vă permite să utilizați Dropbox pe sisteme de fișiere non-Ext4.

Funcția Dropbox să funcționeze din nou pe sistemele non-ext4

Există câteva modalități de a ocoli detectarea sistemului de fișiere Dropbox, dar una dintre cele mai ușoare este un instrument numit „dropbox-filesystem-fix”.

Un cuvânt de avertizare

Pe dropbox-filesystem-fix Pagina GitHub, există un avertisment destul de puternic. Se spune: „Aceasta este o soluție experimentală neacceptată de Dropbox. Poate provoca pierderea datelor. ” Rețineți acest lucru și asigurați-vă că faceți o copie de siguranță a dosarului Dropbox.

dropbox-non-ext4-system-files-warning

Inainte sa incepi

Înainte de a instala instrumentul, va trebui să instalați instrumentele pentru al construi. Pe Debian, Ubuntu și sisteme similare, rulați următoarele:

Există alternative pentru alte distribuții. Pe Fedora și alte distribuții bazate pe RPM, următoarele ar trebui să fie suficiente:

Pe Arch și sisteme similare, executați următoarele:

Instalați dropbox-filesystem-fix

Următoarele instrucțiuni presupun că aveți deja instalat Dropbox. Dacă nu ați instalat încă Dropbox, puteți face acest lucru acum.

Pentru a clona depozitul GitHub și a construi proiectul dropbox-filesystem-fix, rulați următoarele comenzi:

dropbox-non-ext4-filesystem-git-clone

După ce construirea reușește, veți dori să mutați întregul folder în directorul „/ opt /”. De asemenea, trebuie să creați scriptul pentru a porni programul executabil. Rulați următoarele comenzi:

Acum puteți opri serviciul Dropbox (presupunând că acesta rulează) cu următoarea comandă:

dropbox-non-ext4-system-files-dropbox-stop

Odată ce acest lucru este finalizat, puteți încerca să rulați Dropbox prin noul remediu instalat:

Dacă nu primiți avertismente și Dropbox rulează, ați instalat cu succes remedierea.

Efectuarea remedierii permanente

După ce se execută versiunea fixă ​​a Dropbox, accesați setările și debifați caseta care scrie „Porniți Dropbox la pornirea sistemului”. De acum înainte veți porni Dropbox din scriptul pe care tocmai l-ați rulat. De asemenea, puteți alerga dropbox autostart n dacă nu găsiți dialogul de setări.

Dacă directorul „~ / config / .autostart” nu există deja, creați-l.

Creați un fișier în acel director numit „dropbox-filesystem-fix.desktop”. Editați fișierul și adăugați următoarele:

Instrucțiunile de mai sus sunt pentru Gnome. Configurarea acestui lucru pentru alte desktopuri este relativ similară. Consultați doar documentația pentru mediul dvs. desktop.

Dacă utilizați KDE în loc de Gnome, puteți merge pur și simplu la Setări de sistem, apoi la Pornire și oprire, apoi la Autostart. Aici puteți adăuga scriptul.

Concluzie

Cel puțin pentru moment, se pare că rularea Dropbox pe sisteme de operare non-Ext4 este complet posibilă. Dropbox pare mai preocupat de faptul că nu trebuie să accepte alte sisteme de fișiere decât să le împiedice activ să funcționeze. Totuși, este posibil să nu fie întotdeauna cazul.

Dacă sunteți îngrijorat de faptul că fișierele dvs. devin brusc inutilizabile în viitor, există o mulțime de alternative la Dropbox. Avem o listă cu cele mai bune servicii de stocare în cloud pentru dolarul dvs. dacă sunteți interesat să treceți la un serviciu mai prietenos cu Linux.

Scroll to Top