Cum se folosește funcția de încărcare adaptivă Pixel

Come utilizzare la funzione di ricarica adattiva del Pixel
⏱️ 6 min read

Telefoanele Google Pixel sunt bine cunoscute pentru că oferă o experiență software unică, cu actualizări în timp util. Apropo de aceasta, Google a extins recent disponibilitatea unor funcții care au fost introduse cu Pixel 5 la unele dintre dispozitivele sale mai vechi. Unul dintre cele mai utile din grup este încărcarea adaptivă. Acest articol analizează modul în care puteți configura și utiliza încărcarea adaptivă pe telefonul dvs. Pixel.

Ce este încărcarea adaptivă?

Încărcarea adaptivă Google este o funcție menită să păstreze sănătatea bateriei prin controlul vitezei cu care se încarcă dispozitivul dvs. Acest lucru ar trebui să mențină starea optimă a bateriei și, astfel, să-și extindă ciclul de viață general.

Apple oferă o opțiune similară pe iOS. Se numește „Încărcare optimizată a bateriei” și își propune să reducă îmbătrânirea chimică prin reducerea timpului pe care bateria unui iPhone îl petrece complet încărcat. Alternativa Google de încărcare adaptivă funcționează urmând un principiu similar.

Ideea este să lăsați telefonul să se încarce constant pe o perioadă de câteva ore, în loc să-l depășiți cât mai repede posibil. Motivul din spatele acestui fapt este că practica tinde să degradeze bateria mai repede. Practic, încărcarea adaptivă funcționează pentru a minimiza timpul petrecut de baterie în intervalul de 80 până la 100% pentru a preveni îmbătrânirea prematură.

Pixelii cu încărcare adaptivă care funcționează corect vor încetini procesul de încărcare peste noapte și vor termina rapid încărcarea înainte ca utilizatorul să se trezească.

Cum să profitați de încărcarea adaptivă pe pixelul dvs.

Deși funcția este deja activată implicit pe Pixel, aceasta nu va funcționa așa cum ar trebui decât dacă setați o alarmă. Vom explica mai multe într-o secundă, dar iată cum să găsiți funcția pe telefonul dvs. și să verificați dacă este într-adevăr activată:

1. Deschideți Setări pe dispozitivul Pixel.

2. Accesați Baterie.

Cum se adaptează încărcarea setărilor pixelului Baterie

3. Apăsați pe Baterie adaptivă.

Cum să adaptați setările pixelului de încărcare Baterie adaptivă

4. Aici ar trebui să vedeți două opțiuni: baterie adaptivă și încărcare adaptivă. Verificați dacă sunt activate. Dacă nu sunt, activați-le.

Cum să comutați pixelii de încărcare adaptivi

Bateria adaptivă este un alt instrument care vă ajută să prelungiți durata de viață a bateriei, făcând predicții despre aplicațiile pe care sunteți cel mai probabil să le utilizați în următoarele câteva ore. Apoi funcționează pentru a reduce puterea la cele pe care nu le folosiți atât de mult.

Revenind la Adaptive Charging, nu este suficient să aveți funcția activată pe telefon. Va trebui să faceți încă un lucru: setați o alarmă.

Iată esența. Funcția devine operațională numai dacă setați o alarmă să se declanșeze oricând „între 5 și 10 AM”. De asemenea, va trebui să conectați telefonul pentru noapte oricând după ora 21:00. Odată ce ați făcut acest lucru, Adaptive Charging va utiliza setările alarmei pentru îndrumare pentru a finaliza procesul de încărcare chiar înainte de a vă trezi.

Cum să adaptați alarma setului de pixeli de încărcare

Din păcate, dacă programul dvs. nu se aliniază la acești parametri, telefonul dvs. se va încărca la viteză normală, fără a fi necesare modificări suplimentare. În schimb, alternativa Apple învață din obiceiurile de încărcare ale utilizatorilor, astfel încât să se poată adapta la programul unic al unei persoane. Sperăm că Google este deschis să îmbunătățească tarifarea adaptivă în viitor, astfel încât să poată oferi o abordare mai cuprinzătoare.

Ce alte caracteristici adaptive puteți utiliza pe Pixel?

Încărcarea adaptivă este doar una dintre numeroasele funcții adaptive de care puteți profita pe dispozitivul dvs. Pixel.

De exemplu, o altă opțiune concepută pentru a spori performanța bateriei este Conectivitatea adaptivă. Scopul este de a asigura cea mai bună conexiune, păstrând în același timp consumul de energie al dispozitivului. Funcția este activată în mod implicit. O puteți găsi accesând „Setări -> Rețea și conectivitate -> Avansat -> Conectivitate adaptivă”.

Cum se adaptează Pixel de încărcare Conectivitate adaptivă

Pe Pixel 4a 5G + și Pixel 5, Adaptive Connectivity va comuta automat între 5G și 4G, în funcție de aplicația utilizată. Pentru trimiterea de mesaje text pe WhatsApp, acesta vă va oferi 4G, dar pentru descărcarea unei melodii, va trece la 5G.

Mai mult, Google a împins recent Adaptive Sound pe Pixel 4a 5G (disponibil și pe Pixel 5). Această funcție folosește microfonul telefonului pentru a evalua sunetele din apropierea dvs. și apoi reglează egalizatorul. Acest lucru are ca rezultat optimizarea volumului pe baza nivelului de zgomot din mediul în care vă aflați în prezent.

Cum se adaptează încărcarea Pixelului Sunet adaptiv

Există câteva alte opțiuni Adaptive pe Pixel, inclusiv Luminozitate adaptivă și Notificări adaptive. Dar ambele sunt coapte în Android, deci ar trebui să fie accesibile de pe majoritatea smartphone-urilor mai noi.

Cum să adaptați Pixel de încărcare Luminozitate adaptivă

Dacă sunteți în continuare preocupat de îmbunătățirea duratei de viață a bateriei dispozitivului, este posibil să fiți interesat să navigați sau lista cu sfaturi de top pentru a economisi durata de viață a bateriei pe iPhone sau ghidul nostru despre cum să economisiți durata de viață a bateriei în controlerul PS4.

Credit de imagine: Google

Legate de:

  • Cum să setați o melodie Spotify ca alarmă pe Android
  • 7 caracteristici ascunse Google Pixel pe care trebuie să le cunoașteți și să le încercați
  • Cum să obțineți animația de pornire Google Pixel pe telefonul dvs. Android

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x