Cum se folosește funcția de rutină a Asistentului Google

Cum se folosește funcția de rutină a Asistentului Google
⏱️ 4 min read

Indiferent de modul în care vă simțiți în legătură cu comenzile vocale, se pare că fiecare companie este fixată de integrarea în toate. De exemplu, luați în considerare faptul că producătorul Kohler are comenzi vocale integrate în toaleta lor de ultimă generație, Numi. Desigur, să poți striga „Flush!” după ce ați făcut afacerea dvs. nu pare un mare avantaj față de apăsarea unei pârghii sau a unui buton.

Acestea fiind spuse, comenzile vocale nu merg nicăieri. Succesul asistenților inteligenți precum Apple Siri și Alexa Amazon a dovedit că există o piață mare pentru aceste produse, în ciuda limitărilor lor. Google speră că ultima sa inovație va stabili tehnologia asistentului inteligent, numită pur și simplu „asistent”. înaintea haitei.

Google numește noua funcție „Rutine”. În esență, acest lucru vă va permite să legați mai multe acțiuni cu o singură comandă. Cu toate acestea, sunt încă primele zile și există unele limitări. În ciuda funcționalității limitate, „Rutine” este o nouă funcție interesantă care vă poate ajuta să vă simplificați viața de zi cu zi.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

Ce sunt „rutinele?”

După cum am menționat mai sus, „Rutine” permite utilizatorilor să automatizeze executarea diferitelor sarcini rostind cu voce tare o anumită frază. De exemplu, a spune „Bună dimineața” va declanșa aplicația Asistent Google pentru a vă rula „rutina de dimineață”. Acest lucru ar putea include lucruri cum ar fi să vă scoateți telefonul în tăcere, să zdruncinați prognoza meteo și să vă oferiți o deplasare mai mică.

Ce pot face cu rutinele?

În acest moment, există doar șase rutine pe care Google Assistant le poate executa:

  • Buna dimineata
  • Plecând de acasă
  • Navetând la serviciu
  • Naveta acasă
  • sunt acasă
  • Ora de culcare

rutine-ce-se-poate-face

Fiecare dintre aceste „rutine” poate fi personalizată cu o varietate de acțiuni diferite. De exemplu, rutina „deplasarea la serviciu” ar putea citi titlurile știrilor din ziua respectivă și să redea muzică. Rutina „navetă acasă” poate citi orice mesaj text necitit pe care l-ați primit în timpul zilei și reglați termostatul de la distanță. Rutine a fost conceput pentru a executa o serie de acțiuni atunci când este solicitată de o singură frază.

Cum se configurează rutine

Pentru a începe să utilizați rutine, va trebui să luați aplicația Google Home. Aplicația este disponibilă pentru ambele Android și iOS dispozitive. Odată ce aplicația este instalată, declanșați-o și deschideți meniul. De acolo, selectați opțiunea „Mai multe setări”. Derulați în jos și atingeți „Rutine”. Selectați una dintre rutinele „gata preparate” pentru a începe personalizarea acestuia.

Selectați o frază de declanșare

google-routines-changephrase

Primul lucru pe care îl puteți schimba este expresia care va activa rutina. De exemplu, rutina „Bună dimineața” va începe după ce spuneți „Bună dimineața”. Dacă vă simțiți amuzant să salutați o bucată de plastic, puteți schimba acest lucru în „Spuneți-mi despre ziua mea” sau pur și simplu „Sunt sus”

Personalizați acțiunile

După ce ați ales fraza de activare, puteți începe să personalizați ce se întâmplă când rostiți fraza respectivă. Bifați pur și simplu caseta de lângă acțiune pentru a o include în „Rutină”. Alternativ, puteți preveni apariția unei acțiuni debifând caseta. Dacă acțiunea are lângă ea o pictogramă cu roată, înseamnă că acțiunea poate fi personalizată în continuare. Pur și simplu atingeți pictograma roată pentru a explora alte opțiuni legate de acțiunea respectivă.

rutine-schimbare-acțiuni-selectare

Când derulați în jos lista acțiunilor de bază, veți vedea o secțiune etichetată „Și apoi jucați”. Acest lucru vă permite să alegeți ce se întâmplă la sfârșitul fiecărei rutine. Puteți reda muzică, asculta podcast-uri sau o carte audio, vă puteți conecta la un post de radio sau puteți asculta știrile. Veți observa că fiecare dintre aceste opțiuni are lângă ea o pictogramă cu roți dințate. Dacă atingeți acea pictogramă dințată, veți putea personaliza sursa. De exemplu, dacă doriți să apară știrile, puteți alege o anumită organizație de știri, cum ar fi CNN sau NPR.

rutine-schimbare-și apoi joc

În ciuda limitărilor rutinelor, noua caracteristică deschide câteva posibilități interesante. Sperăm că în viitor Google va adăuga și mai multe „rutine” la cele disponibile în prezent. În plus, dacă rutinele personalizate ar putea fi create de utilizatori, utilitatea potențială a funcției ar fi limitată doar de imaginația utilizatorilor.

Ați încercat să folosiți rutine? Credeți că această nouă caracteristică este utilă? Dacă nu ați folosit încă rutine, intenționați să le încercați? De ce sau de ce nu? Spuneți-ne în comentarii!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x