Cum se folosește Git Alias ​​pentru a face Git mai eficient

Cum se folosește Git Alias ​​pentru a face Git mai eficient

⌛ Reading Time: 5 minutes

Git este unul dintre cele mai avansate sisteme de control al versiunilor pentru a sprijini ramificarea și fuzionarea ușoară, mai multe zone de etapizare și o paradigmă a fluxului de lucru distribuit. Pentru a beneficia mai mult de Git, puteți utiliza una dintre proprietățile sale numită „Git Alias”. La fel ca porecla unei persoane, această caracteristică alias economisește timp combinând pași repetitivi pentru o experiență mai rapidă a utilizatorului în fereastra terminalului Git. Aici vă arătăm ce sunt pseudonimele Git, cum să le adăugați și câteva dintre cele mai utile exemple.

Git Alias: Ce este?

Git Alias ​​poate fi definit ca o comandă creată care deduce automat textul unei comenzi mai mari pentru a scoate în evidență referințele repetitive ca proces de comandă rapidă. Programatorul poate folosi pseudonimele Git pentru a proiecta comenzi care ar trebui să existe sau să aibă un sens logic pentru a efectua comiterea eficientă.

Iată unul dintre exemplele unui alias global creat pentru „checkout”, care este utilizat pentru schimbul de sucursale într-un depozit. În loc de comanda lungă prezentată aici, acum se poate folosi pur și simplu git co.

Git Alias ​​Exemple în GitBash

Un alias Git pentru ramură este utilizat pentru a crea o nouă ramură în depozitul Git. În loc de comanda lungă, se poate folosi aliasul git br.

În cele din urmă, iată un alias definit pentru Git commit, cu o tastă de comandă rapidă: git ci.

Pentru a începe cu Git Alias, trebuie mai întâi să instalați Git corect. După ce ați făcut acest lucru, continuați așa cum se arată aici.

Cum se adaugă pseudonimele Git

Adăugarea pseudonimelor Git în fereastra terminalului face Git Bash destul de simplu și ușor. Dar înainte de a face acest lucru, trebuie să vă poziționați comenzile în depozitul Git potrivit, altfel va duce la o eroare „fatală: nu un depozit git”.

Pentru a vă poziționa comenzile și pentru a vă asigura că lucrați în directorul potrivit, trebuie să inițializați depozitul așa cum se arată aici. Este necesar să faceți acest pas o singură dată la început. În exemplul următor, repo-ul a fost reinitializat.

Git Alias ​​Initialize
Git Repo reinițializat

introduce clear pentru a șterge ecranul curat. Acum puteți începe să experimentați aliasuri Git printre alte funcții.

Git Alias ​​Clear Screen
Ștergeți Git Bash

Să adăugăm un alias Git pentru o comandă „Status”. Acest lucru este util pentru a urmări orice fișier modificat în fluxul de lucru. Puteți defini aliasul pentru aceasta ca „st” așa cum se arată aici.

Stare Git Alias
Comanda Git Alias ​​„Status”

După ce ați terminat, așa cum se arată aici, puteți pur și simplu să tastați git st ca scurtătură. Nu se adaugă nimic pentru a se angaja aici, deoarece toate aceste sisteme de fișiere nu sunt urmărite, dar aliasul de stare funcționează corect.

Starea Git Alias ​​St
Git Alias ​​pentru „Status” implementat cu succes în Git Bash

Mai multe exemple Git Alias

1. Git Commit

Efectuarea oricărei lucrări la sfârșitul dvs. în Git ar necesita angajarea în depozitul Master. Acest lucru face ca Git să comită una dintre cele mai esențiale comenzi alias.

Git Alias ​​Commit
Git Alias ​​pentru Commit

2. Git Revert Commit

Uneori trebuie să anulați un commit efectuat folosind singur terminalul Git Bash. Aliasul Git pentru această revenire poate fi definit după cum urmează.

Git Alias ​​Revert Commit
Git Alias ​​Revert Commit

3. Git Remove Commit

Pentru o ștergere dificilă a commit-ului, care îl elimină complet din ramură, trebuie să utilizați aliasul de comandă reset pentru versiuni specifice.

Git Alias ​​Reset Delete
Git Alias ​​Reset / Delete Command

4. Mesaj de comitere Git Change

Doriți să schimbați mesajele celei mai recente comiteri? Mesajul de comitere Git Change joacă un rol în acest sens. Următoarele pot fi un alias pentru aceasta. Desigur, va avea impact asupra celui mai recent mesaj.

Git Alias ​​Amend
Git Alias ​​Change Commit Message

5. Filiala Git Change

Doriți să vă balansați de la o ramură Git la alta? Acolo aliasul de checkout își asumă importanța.

Filiala Git Alias ​​Change
Alias ​​Ganch Change Branch

În mod similar, putem crea aliasuri Git adecvate pentru unele dintre următoarele comenzi:

  • Verificați numele de utilizator Git: ceva asemănător cu git config --global user.name "James Joyce" poate fi aliased pentru a evita menționarea frecventă a numelui de utilizator.
  • Git show branches: vrei să vezi toate ramurile împreună? Trebuie să găsiți un alias pentru git config --global branch; pentru ramuri îndepărtate, adăugați - r la comanda.

Tutorialul de mai sus explică metodologia sistematică, pas cu pas, de creare a aliasurilor Git pentru comenzile cele mai frecvent utilizate în fereastra terminalului Git Bash. Iată cum puteți începe cu gestionarea proiectelor GitHub. De asemenea, îți poți găzdui blogul gratuit cu Jekyll și GitHub Pages.

Legate de:

  • Cum să ștergeți o sucursală Git locală și la distanță
  • Cum să începeți cu Git și GitHub
  • 5 dintre cei mai buni clienți grafici Git pentru Mac
  • 5 dintre cei mai utili clienți grafici Git pentru Linux

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.