Cum se folosește Google Authenticator pe un computer Windows

Cum se folosește Google Authenticator pe un computer Windows
⏱️ 7 min read

Google Authenticator poate fi util, dar este enervant faptul că Google nu a creat încă o aplicație oficială pentru desktop. Cu toate acestea, puteți utiliza Google Authenticator pe computerul dvs. Windows prin alte mijloace. Să explorăm modalitățile prin care puteți utiliza Google Authenticator pe computer.

Exportul 2FA Google pe computerul dvs.

Pentru a face acest lucru, veți avea nevoie de “codul secret” pentru Google Authenticator. Aceasta este semința din care generatorii de coduri pot crea coduri care funcționează cu Google.

Pentru a obține codul secret, mergeți la Pagina de securitate a Contului Google. Accesați secțiunea “Conectare la Google” și faceți clic pe “Verificare în doi pași”.

Dacă Google știe că aveți un telefon conectat la contul dvs., vă va parcurge pașii pentru a configura un serviciu de notificare de telefon de bază.

După ce ați parcurs pașii, veți avea șansa să configurați aplicația Authenticator. Deși nu vom descărca aplicația reală, trebuie să ne prefacem că primim cheia secretă. Faceți clic pe “Configurați”.

Configurare cod Google Authenticator

Parcurgeți instrucțiunile până când vă cere să scanați un cod QR. Sub cod, faceți clic pe “Nu îl puteți scana?”

Google Authenticator Code Scan

În pagina următoare, căutați cheia secretă și copiați-o. Aceasta este ceea ce veți introduce în aplicațiile terță parte atunci când solicită o cheie. Cu toate acestea, asigurați-vă că păstrați-l secret. Dacă altcineva primește aceste informații, le poate folosi pentru a intra în contul dvs.!

Acum că avem codul, să vedem unde îl putem pune.

1. WinAuth

Dacă sunteți îngrijorat de faptul că o aplicație terță parte vă fură sau vă scapă codul, încercați WinAuth. Principala sa atracție este că este o aplicație open source pe care o descărcați pe computer. Ca atare, nu există niciun cod ofuscat sau stocare în cloud care să poată scurge cheia.

Configurarea cu WinAuth este foarte ușoară. După ce WinAuth rulează, adăugați un nou cont Google.

Google Authenticator Categoria Winauth

Introduceți cheia privată, apoi faceți clic pe butonul “Verificați autentificatorul”. Continuați cu configurarea contului Google și introduceți codul pe care vi-l oferă WinAuth.

Autentificator Google Winauth Enter

Copiați parola unică generată și lipiți-o în pagina de setări de securitate Google și faceți clic pe butonul “Verificați și salvați” pentru a verifica codul generat.

Copiați parola unică generată.

Dacă totul este făcut corect, Google vă va arăta o fereastră de confirmare care vă va informa. Doar faceți clic pe butonul “OK” pentru a salva modificările din contul dvs. Google.

Google vă va arăta o confirmare.

Înapoi la fereastra WinAuth: acum după ce ați confirmat codul generat, faceți clic pe butonul OK pentru a salva modificările din aplicația WinAuth.

De îndată ce faceți clic pe butonul “OK”, WinAuth va deschide fereastra de protecție care vă permite să setați o parolă pentru a cripta fișierele salvate de WinAuth. Acest lucru asigură că accesul neautorizat va fi blocat. Pur și simplu introduceți parola de două ori și faceți clic pe butonul “OK” pentru a salva modificările. Alternativ, puteți seta, de asemenea, WinAuth să cripteze fișierele, astfel încât să poată fi utilizat numai pe computerul curent, dar utilizarea protecției prin parolă este mult mai viabilă.

Setați o parolă pentru a cripta fișierele salvate.

Acum puteți utiliza Google Authenticator pe computerul dvs. utilizând WinAuth.

2. Authy

Dacă doriți să vă sincronizați codurile mobile și PC, încercați Authy. Puteți să-l utilizați ca pe un computer independent, dar vă solicită detaliile telefonului în timpul înscrierii. Dacă aveți Authy pe telefon, vă puteți sincroniza rapid detaliile între cele două dispozitive.

Pe versiunea pentru computer a Authy, faceți clic pe pictograma plus din dreapta sus.

Google Authenticator Authy Add

Lipiți cheia secretă în casetă.

Codul Google Authenticator Authy

Puteți denumi și atribui o culoare contului. După ce îl configurați, veți avea un cod Google funcțional.

3. Autentificator GAuth

Dacă doriți ceva în browserul dvs., puteți încerca GAuth Authenticator. Puteți să-l instalați ca fișier Extensie Chrome sau a aplicație web.

Adăugarea autentificatorului dvs. la GAuth este ușoară. Mai întâi, faceți clic pe creionul din dreapta sus, apoi faceți clic pe Adăugare.

Google Authenticator Gauth Add

Introduceți numele codului de autentificare (în acest caz, Google) și cheia secretă.

Google Authenticator Detalii Gauth

După ce ați terminat, veți avea un autentificator funcțional.

Acum, că știi cum să folosești Google Authenticator pe computerul tău Windows, verifică și cele mai bune aplicații de autentificare pentru desktop Linux și setările esențiale pentru a-ți securiza contul Google.

Dacă doriți să jucați mai multe despre Windows 10, consultați metodele noastre pentru verificarea și gestionarea stării de sănătate a hard disk-ului dvs. în Windows. Vedeți și cum să capturați o captură de ecran cu derulare în Windows 10.

Legate de:

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x